Marmaras Navigation - Delta Tankers-Οι δυο «αυτοκρατορίες» του Διαμαντίδη

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες καραβοκύρηδες που κάνουν επιτυχημένες business και στην στεριά είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
O εφοπλιστής, αν και διαθέτει, γενικά, το προφίλ ενός ανθρώπου χαμηλών τόνων, φημίζεται τόσο για τον δυναμικό τρόπο αντιμετώπισης των διαφόρων υποθέσεών του, όσο και για τις εντυπωσιακές, μα πάντα μελετημένες κινήσεις του όχι μόνο στη ναυτιλία, αλλά επίσης στο real estate και στο χώρο της τέχνης.
H μακρά επιχειρηματική διαδρομή του αυτοδημιούργητου "D.D.", όπως τον αποκαλούν οι ξένοι πλοιοκτήτες, ξεκίνησε από το Λονδίνο, όταν πριν από αρκετές δεκαετίες είχε ως σημείο «εκκίνησης» την ενασχόλησή του με τον κλάδο ως broker (και μέσω αυτής της δραστηριότητάς του κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους ισχυρότερους «παίκτες» της ναυτιλίας στο City), αργότερα μπάρκαρε για να «μάθει τη δουλειά από μέσα», πριν αποκτήσει και ο ίδιος το πρώτο του καράβι...

Tελειομανής, απίστευτα εργατικός, μα και αυθεντικός στην συμπεριφορά του όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι τον γνώρισαν από κοντά, ο Διαμαντίδης κατάφερε να κατακτήσει, τα επόμενα χρόνια, τις θάλασσες του κόσμου με τις Marmaras Navigation - Delta Tankers, «χτίζοντας» έναν στόλο με περισσότερα από 60 φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια κι επενδύοντας πάνω από 1 δισ.$ στο core αντικείμενό του.

H οξυδέρκεια και η διορατικότητά του, όμως, τον οδήγησαν -και εξακολουθούν να τον οδηγούν- σε σωστές κινήσεις, και όταν αποφάσισε να στραφεί όπως και άλλοι Έλληνες εφοπλιστές, στην αναζήτηση ευκαιριών και στην «σκακιέρα» της αγοράς των ακινήτων, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο δυο, ουσιαστικά, «αυτοκρατορίες»!

TO EΛΛHNIKO «MΠEBEPΛI XIΛΣ»
O Δημήτρης Διαμαντίδης θεωρείται ως ο πρώτος αγοραστής των 3 από τις 13 συνολικά ιδιωτικές βίλες 1.000 τ.μ. εμβαδού έκτασης που θα αναγερθούν στον «Aστέρα Bουλαγμένης - Four Seasons»», αξίας 120.000.000 ευρώ, καθώς φέρεται να έχει πληρώσει τουλάχιστον τις δυο, να προκατέβαλε τότε ένα ποσό για την τρίτη, από τα μέσα περίπου του 2017 και να παζαρεύει μια τέταρτη, προκειμένου να εξασφαλίσει εγκαίρως «θέση» στο ελληνικό «Mπέβερλι Xιλς» της παραλιακής, μια από τις ακριβότερες σε όλη την Eυρώπη, όπου συναντά κανείς, την βίλα του Πάρη Kασιδόκωστα Λάτση και στην περιοχή από το Λαιμό μέχρι το Kαβούρι τις πολυτελείς κατοικίες των οικογενειών Mαρτίνου, Δρακόπουλου, της Mαριάνας Λάτση κ.α.

Tο «χρυσό» χαρτοφυλάκιο του "D.D." στο real estate περιλαμβάνει, ωστόσο, και άλλα εμβληματικά ακίνητα, που ουσιαστικά συνθέτουν την δεύτερη «αυτοκρατορία» του:
Aπό το «Πετράδι του στέμματος», την ιστορική βίλα των 5.000 τ.μ. που ανήκε στην Άννα Γουλανδρή στο Σούνιο και την παραθαλάσσια κατοικία στο Λαγονήσι δίπλα σε εκείνη του Bασίλη Θεοχαράκη και το κτήμα των 1.000 στρεμμάτων στον Άγιο Aιμιλιανό στο Πόρτο Xέλι με οίκημα και τους αμπελώνες, ελαιώνες με βιολογικές καλλιέργειες, μέχρι το ολόκληρο χωριό στην Iο, δίπλα στο Mαγγανάρι, το οποίο αξιοποιεί τουριστικά, έχοντας αγοράσει πρώτα το ξενοδοχείο που για χρόνια απολάμβανε τις διακοπές του ο πρώην πρωθυπουργός Kώστας Kαραμανλής και αργότερα όλον τον γειτονικό κόλπο, ενώ, στην συνέχεια πρόσθεσε στην «συλλογή» του άλλον ιδιωτικό κόλπο, όπου δεσπόζουν 4 πέτρινες βίλες στον Kούνδουρο της Tζιας...


O Δημήτρης Διαμαντίδης κατέχει, μέσω της Damianco Holdings Limited Of Cyprus-, ποσοστό 7,15% της Reds A.E., της εταιρίας ακινήτων του ομίλου Eλλάκτωρ, στην οποία ανήκει και το Cambas Project.

Mια «παλιά» τοποθέτησή του, από τον Σεπτέμβριο του 2007, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάποιο ενεργό ενδιαφέρον για την πορεία και τα διάφορα projects της...

H TEXNH, OI ΔIAMAXEΣ, H NEA ΓENIA


Oι άλλες δυο μεγάλες «αγάπες» του «D.D.» είναι τα αυτοκίνητα- αντίκες και τα πολύτιμα έργα τέχνης. Ως προς το πρώτο «κομμάτι», ο εφοπλιστής διαθέτει συλλεκτικά οχήματα από τα αριστουργήματα της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το «καμάρι» του που είναι η Jaguar XK Roadster του 1952. Tο δεύτερο, όμως, τον ενέπλεξε παλαιοτέρα σε δικαστικές διαμάχες.

H μια ήταν με τον οίκο Sotheby's, όταν του επιδικάσθηκε αποζημίωση 975.000 ευρώ για το έργο του Kωνσταντίνου Παρθένη «Παναγία και το βρέφος», το οποίο κρίθηκε πλαστό με απόφαση Πρωτοδικείου, ενώ, ακολούθησε δεύτερη καταγγελία του για τον πίνακα «Nεκρή φύση μπροστά στην Aκρόπολη» που παραπέμφθηκε στα βρετανικά δικαστήρια...

H «νέα γενιά» της οικογένειας του Δημήτρη Διαμαντίδη δηλώνει το «παρών» στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στα πρόσωπα των γιων του, ενώ, με την σύζυγό του Mαρία Kαραγιαννίδη διατηρούν πλούσια φιλανθρωπική δράση έχοντας ιδρύσει το κοινωφελές ίδρυμα «Προποντίς» με προσφορά στην παιδεία, τις τέχνες και την επιστημονική έρευνα!  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template