Η τσάντα-σάκος στην πλάτη, τα ακουστικά στ’ αυτιά, η νευρωσική χρήση του κινητού, oι σπασμωδικές χειρονομίες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των Ελλήνων-γιατί παρόλο που ολοένα φθίνουμε εξακολουθούμε να υπάρχουμε-κωφεύει και θέλει να αγνοεί τα
ήδη προ των πυλών επαπειλούμενα δεινά.

Τα δεινά που τείνουν να μας εξαφανίσουν όχι μόνο βιολογικά και κοινωνιολογικά αλλά και πολιτισμικά και, μάλιστα, σε πολλά επίπεδα.



Γράφει η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν*

Κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτό το ανομολόγητο, ακόμη, αλλά συντελούμενο έγκλημα δεν είναι μόνον οι εκάστοτε πολιτικοί μας αλλά και οι ίδιοι, οι- έστω και προσωρινά ακόμη -Έλληνες.

Οντως, σήμερα έχουμε απομείνει περί τα 7 εκατομμύρια και η υπογεννητικότητα συνεχίζεται ακάθεκτη συναγωνιζόμενη τη γήρανση του πληθυσμού.
Βέβαια, πρόσφατα, κερδίζουν συνεχώς έδαφος διάφορες αρνητικές απόψεις και κρίσεις για τη στάση των συμπατριωτών μας αντίκρυ στα τεκταινόμενα :ότι, δηλαδή, οι νέο- Έλληνες ήταν πάντοτε, έτσι: Αδιάφοροι για τον τόπο τους, συμφεροντολόγοι, εθελοτυφλούντες,κλπ .


Προσωπικά, δεν είχα μέχρι τώρα ενστερνιστεί καμία τέτοια άποψη ή, τουλάχιστον, όταν έφταναν στ’ αυτιά μου παρόμοιοι απόηχοι, δεν με άγγιζαν.
Με την αρχή της κρίσης ,όμως, παρατηρώντας ενεργά τα όσα συνέβαιναν και συνεχίζουν- ακάθεκτα- άρχισα να υποπτεύομαι ότι, όντως ,κάτι περίεργο προδιαγράφεται.

Κάτι, βέβαια, απόλυτα οργανωμένο βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, όρα: Κίσινγκερ και τη θεωρία του σχετικά με την ποικιλότροπη αλλά οριστική εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου. Σχέδιο του οποίου η εφαρμογή δρέπει δάφνες, σήμερα. Γλώσσα, παιδεία ,θρησκεία κλπ!!!! Πυρ, ομαδόν. Αντίσταση καμία.

Ούτε από τους φωνασκούντες πολιτικούς-μαριονέττες στα χέρια των υπερδυνάμεων και της εμβόλιμης και έντεχνα ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης – ούτε, όμως, και από τους μεθοδικά ή καλύτερα ταχυδακτυλουργικά αδρανοποιημένους Έλληνες.

Η ορθή χρήση της γλώσσας έχει π.χ. προ πολλού εξαφανιστεί στο βωμό των κορακίστικων του Ιντερνέτ που έχει απλώσει τα πλοκάμια του: στην παιδεία,στον τρόπο ζωής, ακόμη δε, και στην καθημερινή εμφάνιση!


Η τσάντα-σάκος στην πλάτη, τα ακουστικά στ’ αυτιά ώστε οι φέροντες να απομονώνονται από το άμεσο περιβάλλον, ο “τηλεκατευθυνόμενος” σε ρυθμό -δίχως εναλλαγές σε ταχύτητα- βηματισμός : μαρτυρία ενός πολύ επικίνδυνου ψυχολογικού ντόπινγκ. Η νευρωσική ακόμη και εν κινήσει σχεδόν αδιάλειπτη χρήση του κινητού και της ταμπλέτας. Οι σπασμωδικές χειρονομίες. Η σχεδόν απόλυτη υπεροχή της επικοινωνίας μέσω κινητού στα πλαίσια μιας και της αυτής παρέας. Σκέτη παράκρουση καθώς η έλλειψη κάθε ίχνους ουσιαστικής επικοινωνίας, οδηγεί ακάθεκτα στην αποβλάκωση και την απραγία..

Όμως, τώρα πια, δεν μας παίρνει άλλο…….εκτός αν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε ομαδικά, δηλαδή, εθνικά. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της υιοθετημένης από τους νεοέλληνες συμπεριφοράς έχουν ήδη προ πολλού αγγίξει ένα αποκορύφωμα, με αναπόφευκτο :Tο Αδιέξοδο σε όλα τα μέτωπα.


Ένα αδιέξοδο που ανάμεσα σε άλλα αξιοπερίεργα περιστατικά αχνόφεγγε ήδη στο εξωφρενικά απαράδεκτο-και, μάλιστα σε Ελληνικό εγχειρίδιο ιστορίας σύγγραμμα, ότι: οι Έλληνες έκοβαν απλά βόλτες στην αποβάθρα της Σμύρνης. Αίσχος!

Ανεχόμαστε αβίαστα : Την κακοποίηση της Ιστορίας μας, την υποβάθμιση της εθνικής μας συνείδησης και των διακριτικών χαρακτήρων της πολιτιστικής μας οντότητας. Την άφρονα υιοθέτηση ξενόφερτων , ανούσιων συνηθειών που, κυριολεκτικά, μολύνουν σε βαθμό πανδημίας την καθημερινότητα μας ενισχύοντας , ολοένα, τον κίνδυνο ακόμη και του γεωγραφικού και όχι μόνον του εθνολογικού και πολιτιστικού κατακερματισμού της πατρίδας μας.

Και αυτό, με άμεσους επικαρπωτές τους αδηφάγους γείτονες υποκινημένους ή και ενθαρρυμένους από τη γνωστή Διεθνή Συμμορία που ορέγεται ολοένα και περισσότερα πλούτη και οφέλη σε βάρος αυτοχθόνων λαών, με τη γνωστή και δυστυχώς, όχι παρωχημένη μέθοδο των αποικιοκρατών :Nα στριμώχνουν ποικιλότροπα εκείνους τους λαούς που είχαν την ατυχία να έχουν πατρίδες ευνοημένες γεωφυσικά ή και πλούσιες σε ορυκτό πλούτο κλπ ώστε να καρπώνονται τα οφέλη, τα όποια, κατά εποχές, κοράκια..

Έλληνες ξυπνήστε !!!!!Είστε σύγχρονοι θιασώτες μιας αδήλωτης, μουλωχτής και γι’ αυτό, ιδιαίτερα επικίνδυνης και αποτελεσματικής γενοκτονίας.
Μιας γενοκτονίας που με τη μορφή πανδημίας ενορχηστρώνεται σε πολλούς τομείς σαν τη Λερναία ΄Υδρα.


Έχουμε ήδη γίνει υποδοχείς εν είδη κάδου σκουπιδιών όλων των αποβλήτων -[εξαιρετέοι, οι πραγματικοί πρόσφυγες]– εκείνων των χωρών που
ξεφορτώνουν αβίαστα σε εμάς: κακοποιά, ως επί το πλείστον, στοιχεία. Στοιχεία που ήδη αρχίζουν να βρίσκονται σε εμφύλιο αναμεταξύ τους σε εμάς , εδώ. Φαντάζεσθε τα περαιτέρω…

Η Ελλάδα δέχεται τελευταία περίπου χίλιους αλλοδαπούς ανά εβδομάδα με ότι και αν αυτό συνεπάγεται κοινωνικά και οικονομικά .Ανάμεσά τους
πολλοί τζιχαντιστές- Γάλλοι, Βέλγοι, Άγγλοι, Αμερικανοί, Σκανδιναυοί κλπ-που οι αντίστοιχες πατρίδες τους αρνούνται να τους περισυλλέξουν.

Τους φορτώνουν σε εμάς που, ποτέ σαν Έλληνες, δεν είχαμε τους αντίστοιχους.

Ορατός ο κίνδυνος να μας λυντσάρουν εκ των έσω. Πως αντιδρούν οι πολιτικοί μας?

Χαριστικά θα έλεγα, ότι “απεργούν” για να μην πω ότι αδρανούν. Μηχανικά και απρογραμμάτιστα τους προωθούν- τελευταία- σε πολλά σημεία της ενδοχώρας
από όπου είναι ακόμη πιο δύσκολο, κάποτε να επιστραφούν ενώ συγχρόνως πολλαπλασιάζονται οι ολοένα πιο επικίνδυνες τριβές με τους αυτόχθονες που
καταλήξουν ακόμη και σε εγκληματικές πράξεις. Αδράνεια που προϋποθέτει κρυφές συνεννοήσεις? και με τι αντάλλαγμα ?

Για παράδειγμα, οι Τούρκοι όταν δίνουν ξέρουν και να απαιτούν .Αντίθετα, εμείς: Δίνουμε απλόχερα, σωρηδόν, δίχως ποτέ να ζητάμε ούτε καν αυτό που δικαιούμαστε.
Το αυτονόητο σε σημείο, μάλιστα, που αυτή, η αφύσικη με τις σύγχρονες συνθήκες- “γενναιοδωρία” να ενδέχεται να σημαίνει: Προδοσία και παράδοση της χώρας ,άνευ όρων. Και αυτό, γιατί δεν πρόκειται μόνο για την παραχώρηση του φυσικού και ορυκτού μας πλούτου, με πρωταγωνιστές τα αποθέματα πετρελαίου, την ηλιακή ενέργεια, τα πολύτιμα μέταλλα και ορυκτά ως και αυτήν ακόμη την εκμετάλλευση του νερού από ξένες δυνάμεις.

Πρόκειται για το σύρσιμο της ήδη πολλαπλά εξανδραποδισμένης Ελλάδας-εξιλαστήριο θύμα-στον βωμό του άκρατου και αδηφάγου καπιταλισμού με όλα
όσα αυτό συνεπάγεται σε τεράστιους κινδύνους [συμπεριλαμβανόμενης μιας πυρηνικής εμπλοκής] εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης επικυριαρχίας των ΗΠΑ.

Κοινώς συντελείται: η άνευ όρων παράδοση της ήδη διαμορφωμένης σε μια τεράστια Αμερικανική βάση-πατρίδας μας –που ήδη τελεί σε εκρηκτική γειτονία
με τη μεθοδευμένη παντοιοτρόπως βάση του κρατιδίου των Σκοπίων- στις πολύ επικίνδυνες πχ ακροβασίες ενός Τραμπ με όλα όσα αυτό συνεπάγεται
σε αντιδράσεις, βλέψεις και αντίποινα άλλων εμπλεκομένων χωρών.

Ειδικότερα, έχουμε γίνει έρμαιο της απληστίας του αδίστακτου Ερντογάν που με τις κατακτητικές βλέψεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και την
και την έντεχνα αυξομειούμενη στήριξη του Τραμπ αλωνίζει με μαχητικά αεροπλάνα καθημερινά το Αιγαίο και απειλεί παντοιοτρόπως σε καθημερινή
βάση: Ελλάδα και Κύπρο.


Ορφανή στην ουσία από υποστηρικτές ,η Ελλάδα ,έχει ήδη γίνει έρμαιο της αδηφάγας όρεξης των κορακιών. Ακόμη και η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ
προβάλει πολύ υποτονική αν όχι και αδιάφορη ως προς τις ελληνικές θέσεις με εμφανή την έλλειψη ενδιαφέροντος για τη μητέρα-πατρίδα αφού φέρεται να ψηφίζει κατά πλειοψηφία- εν όψει -Τραμπ.

Ακάθεκτο εξελίσσεται το στημένο, εδώ και χρόνια, σενάριο. Οι σωτήρες Αμερικανοί που μας προστατεύουν αυτοδιορίστηκαν μεσολαβητές ανάμεσα στους Τούρκους και σε εμάς-για να μας χρυσώσουν το χάπι της παραχώρησης των ακραιφνών δικαιωμάτων μας σε σημαντικό τμήμα του Αιγαίου!

Και όχι, μόνο. Με το ζημίωτο, μάλιστα.

Μας επιβάλλουν, γι αυτήν τους τη διευκόλυνση να αναλωθούμε – καταχρεωμένοι όπως είμαστε- σε τεράστια έξοδα εξοπλισμών made in USA[ F-35 κλπ].

Και ,ο χορός καλά κρατεί με ένα ήδη υπάρχον μνημόνιο μαμούθ που έχουμε την απρονοησία να το ξεχνάμε.


Δεν είναι τυχαίο που στην ξενόφερτη στην Αθήνα “Ντοκουμέντα 14” είχαν- πριν δύο χρόνια- το θράσος οι οργανωτές , να επιτρέψουν: το βάψιμο λευκών προβάτων με μπλε χρώμα υπονοώντας κατάφωρα τους ΄Ελληνες οικοδεσπότες.

Να μην απορούμε, λοιπόν, αν και άλλοι παραδειγματισμένοι από έναν Ερντογάν και έναν Τραμπ πέρα και από τη μοιρασιά του Αιγαίου, μας απειλήσουν ακόμη και με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα.

Μωρές Παρθένες προβάλλουν ,δυστυχώς ,οι Έλληνες αντίκρυ στον συνεχή και ποικιλόμορφο εξευτελισμό της χώρας και σε πλήρη αντιδιαστολή π.χ. με τους
Γάλλους πολίτες που απεργούν σύσσωμοι και σθεναρά εδώ και δυο μήνες υπερασπιζόμενοι με πάθος τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τους
θυσιάζοντας, μάλιστα μέρος από τον μισθό τους.


Σε πλήρη αντίθεση, εμείς, παραμένουμε πεισματικά αδιάφοροι στην προπηλάκιση της χώρας, στη συνέχιση της ανεπίτρεπτης από μέρους των Πολιτικών μας
κοροϊδίας και εξαπάτησης .

Ούτε που αντιδρούμε στη γραμμή του διαμελισμού της προίκας της Ελλάδας.
Μανιώδεις ποδοσφαιρόφιλοι και καναπεδόπληκτοι έχουμε το θράσος :Να παραμένουμε πεισματικά απληροφόρητοι. Nα απεχθανόμαστε, χάριν του μικρόκοσμου μας , την ενημέρωση που μας διαταράσσει την ησυχία και μας αφαιρεί ενέργεια από την παρακολούθηση π.χ του θεού ποδόσφαιρου. Επιμένουμε να αγνοούμε παντελώς τον αριθμό των αυτοχείρων ,θυμάτων της κρίσης. Των παιδιών που πεινούν σε μιαν Ευρώπη της ευημερίας.

Τον ακρωτηριασμό των εσόδων του Έλληνα πολίτη από το αδηφάγο και άδικο κράτος και σε, αντίθεση: την κρατική ανοχή αν όχι ,έμμεση υπερπροστασία των οικονομικών συμμοριών που πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ρυθμό ενώ ρίχνεται κατά δόσεις στάχτη στα μάτια των δεινοπαθούντων μες από τις κρατικές επιδοτήσεις : Ψίχουλα παρηγοριάς σε τριτοκοσμικούς πλέον πολίτες μοιράζει, χάριν ψήφων, το ευαγές το κοινωνικό[?] κράτος μας πριν από το αμετάκλητο Ναυάγιο.

Οσοι ΄Ελληνες τύχει να επιβιώσουν στην από κάθε άποψη συρρικνωμένη πάλαι ποτέ Ελλάδα θα γίνουν -στην καλύτερη περίπτωση- εργατικά χέρια,
σύγχρονοι δούλοι, των δήθεν επενδυτών, στην ουσία κορακιών και η προίκα μας σε πλούσιο υπέδαφος ,μαγευτικά τοπία , ήλιο και φως θα μολυνθεί
αισθητικά με όγκους μπετόν, εκτρωματικές εγκαταστάσεις σε παραλίες, κλπ. Πανσπερμία νεόπλουτων αλλοδαπών και οικονομικών παραγόντων- νέας κοπής- ανερμάτιστων λαθρομεταναστών και κακοποιών στοιχείων θα αποτελέσει τον πληθυσμό της άλλοτε ποτέ Ελλάδας !!!!!

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν*
Δρ. Ιστορικός της Τέχνης-τεχνοκριτικός
Η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν είναι διδάκτωρ στην Ιστορία της Τέχνης του Πανεπιστημίου των Παρισίων και απόφοιτος του 5ου Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει την Ιστορία της Τέχνης και συγχρόνως ασκεί το επάγγελμα του τεχνοκριτικού. Έχει συγγράψει 30 βιβλία τέχνης, πολλές μονογραφίες καλλιτεχνών σε καταλόγους εκθέσεων και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Έχει συνεργασθεί για θέματα τέχνης με πολλά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κρατούσε από το 1974 έως το 1990 την στήλη της κριτικής της τέχνης στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Έχει παρουσιάσει εκπομπές τέχνης στην ελληνική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και υπήρξε κομισάριος της ελληνικής κυβέρνησης σε εκθέσεις στις Η.Π.Α., τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Κύπρο. Έχει οργανώσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει την Ιστορία της Τέχνης στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Από το 1982 μέχρι το 2003 ήταν καλλιτεχνική σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια και σε συμπόσια τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1985 η γαλλική κυβέρνηση της απένειμε τον τίτλο του Chevalier des Arts et Lettres και το 1994 την προήγαγε σε Officier des Arts et Lettres. Είναι μέλος της ελληνικής και της Διεθνούς Ένωσης Τεχνοκριτών, της Διεθνούς Ομάδας της Unesco “Τέχνη και Περιβάλλον”, της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής, κ.α.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template