Οι 10 αριθμοί που δείχνουν το καίριο πλήγμα του κορωνοϊού στις αγορές

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Σε κατάσταση σοκ βρέθηκαν οι διεθνείς χρηματαγορές την εβδομάδα που πέρασε λόγω του φόβου που κυρίευσε τους επενδυτές για το πιθανό
μέγεθος που θα έχει ο αντίκτυπος του κορωνοϊού.

Στις ΗΠΑ, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 14%, ο δείκτης αναφοράς S&P που μόλις μια εβδομάδα πριν κατέγραφε ιστορικό υψηλό, σημείωσε απώλειες 13% , η αγορά των αμερικανικών ομολόγων είδε τις αποδόσεις να υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά, καθώς οι επενδυτές έτρεξαν προς ασφαλή καταφύγια, ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές έχασαν 12% σε διάστημα μιας εβδομάδας..

Μέχρι στιγμής, πάνω από 81.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και ο επιχειρηματικός κόσμος νιώθει όλο το μέγεθος της ζημιάς που δημιουργήθηκε σε μερικές εβδομάδες, τώρα που αρχίζουν να ξαναλειτουργούν σιγά σιγά οι βιομηχανίες στην Κίνα.
Στη συνέχεια ακολουθούν οι αριθμοί που αποτυπώνουν τη χειρότερη εβδομάδα για τις διεθνείς χρηματαγορές από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, όπως τους κατέγραψε το Forbes.


$6 τρισ.

Οι διεθνείς αγορές έχουν χάσει μέχρι στιγμής 6 τρισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 4 τρισ. χάθηκαν από τις αμερικανικές αγορές.


6 ημέρες και -12%

Τόσες χρειάστηκαν για να χάσει ο S&P 500 12% από τα ιστορικά υψηλά του και να περάσει σε διόρθωση. Για να περάσει σε bear market θα χρειαστεί να χάσει 20% από τα ιστορικά του υψηλά. Και οι ευρωπαϊκές αγορές «μάτωσαν» αυτή την εβδομάδα καθώς σημείωσαν και αυτές απώλειες άνω του 12%.

1933

Η τελευταία φορά που ο S&P είχε τόσο γρήγορες απώλειες ήταν το 1933 όταν άρχιζε η Μεγάλη Ύφεση. Τότε ο δείκτης είχε χάσει 13,3% σε μόλις δύο ημέρες, σύμφωνα με τους Financial Times.
PROMOTED

0%

Η Goldman Sachs προβλέπει τώρα ότι οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα έχουν καθόλου αύξηση κερδών το 2020 λόγω κορωνοϊού.

$229 δισ.


Στις 10 Φεβρουαρίου ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft είχε αγοραία κεφαλαιοποίηση 1,435 τρισ. δολ. Μετά από την εβδομάδα που μας πέρασε η χρηματιστηριακή της αξία έχασε 229 δισ. δολάρια.

42,24

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX που χρησιμοποιείται ως δείκτης φόβου των επενδυτών άγγιξε το 42,24 την Παρασκευή το απόγευμα. Αυτό το νούμερο είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των αρχών του μήνα. Ο δείκτης φόβου ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υψηλός από το 2011.

1,14%

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έκανε βουτιά στο 1,14% την Παρασκευή, υποχωρώντας σε νέο ιστορικό χαμηλό με τους επενδυτές να απομακρύνονται από τα assets με μεγαλύτερο ρίσκο.

100%


Οι traders ομολόγων είναι 100% σίγουροι ότι η Fed θα αναλάβει δράση: όπως λένε είναι 100% βέβαιοι για μια μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%.

54

Μέχρι την Παρασκευή, τουλάχιστον 54 χώρες είχαν ανακοινώσει επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού. Η πλειονότητα είναι στην Κίνα, ενώ τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων έχει η Νότια Κορέα.

5%

Παρά τις σαρωτικές απώλειες αυτής της εβδομάδας, ο S&P 500 εξακολουθεί να έχει κάποια μακροπρόθεσμα κέρδη: είναι 5% πάνω από τα επίπεδα που βρισκόταν την ίδια μέρα της περσινής χρονιάς. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template