19Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ DELOITTE TMT PREDICTIONS 2020 Πάνω από 1 εκατ. ρομπότ θα πιάσουν δουλειά μέσα στο 2020!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Χρονιά σταθμός για την ενσωμάτωση των προηγμένων τεχνολογιών στην εταιρική πραγματικότητα, αλλά και στην καθημερινότητα
των πολιτών, θα είναι το 2020.

Προηγμένες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το 5G, και οι υπηρεσίες με εξατομικευμένο περιεχόμενο αναμένεται να ενσωματωθούν στις επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν από τους καταναλωτές το 2020.
Αυτές, άλλωστε, οι προηγμένες τεχνολογικές τάσεις είναι, που οδηγούν την κούρσα των επενδύσεων στους τομείς της Τεχνολογίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών.

Ήδη, περισσότερες από 100 εταιρείες παγκοσμίως θα αρχίσουν ενσωματώνουν δοκιμαστικά την τεχνολογία 5G μέχρι το τέλος του 2020, επενδύοντας μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο θεωρούν ότι το 5G αποτελεί την ιδανική επιλογή, ειδικά για βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπως εργοστάσια παραγωγής, κέντρα logistics και λιμάνια.

Η εμφάνιση του 5G – όπως επισημαίνει η 19η ετήσια έκθεση της Deloitte “TMT Predictions 2020” – θα προσφέρει πρωτοφανείς ευκαιρίες ανάπτυξης και αύξησης των επιπέδων παραγωγικότητας στις εταιρείες.

Σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες οικοσυστημάτων, όπως το IoT, το 5G θα οδηγήσει στην επίτευξη ενός μέλλοντος ολικής συνδεσιμότητας και παράλληλα, θα εξελίξει τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχες είναι οι τάσεις που αναμένεται να δούμε και στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.



Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, οι μεμονωμένες τεχνολογίες γίνονται όλο και πιο αλληλένδετες και αλληλεξαρτώμενες, αυξάνοντας, έτσι, τον αντίκτυπο και την αξία τους. Τo μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων για τη βιομηχανία TMT αναμένεται να προέλθει από smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις, επιχειρηματικά κέντρα δεδομένων και το ανάλογο λογισμικό, καθώς και από την τεχνολογία Internet of Things.
Αιχμή του δόρατος σε αυτό το νέο περιβάλλον θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).

Από το 2020 και μετά – όπως προβλέπουν οι αναλυτές – μια νέα γενιά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης θα μειώσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο στα smartphones, φέρνοντας το ΑΙ στη συσκευή.

Η Deloitte προβλέπει ότι το 2020 θα πωληθούν πάνω από 750 εκατομμύρια προηγμένα edge chips AI, τα οποία θα εκτελούν ή θα επιταχύνουν τις εργασίες μηχανοκίνητης εκμάθησης στη συσκευή και όχι σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων.

Παράλληλα, η αγορά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τη συνολική αγορά chips.

Από τα σχεδόν ένα εκατομμύριο ρομπότ, που προβλέπει η Deloitte να πουληθούν για επιχειρησιακή χρήση το 2020, περισσότερα από τα μισά θα προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες, με τα προσδοκώμενα έσοδα τους να αγγίζουν τα $16 δισ., ξεπερνώντας σε ποσοστό 30%, τα αντίστοιχα του 2019.
Στο μεταξύ, η εταιρεία προβλέπει ότι τα παγκόσμια έσοδα από τις υπηρεσίες βίντεο, που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, θα φθάσουν τα $32 δισ. το 2020.

Η Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, είναι κυρίαρχη με έσοδα ύψους $15,5 δισ. για το 2020, σχεδόν το ήμισυ του παγκοσμίου συνόλου.
Στην Κίνα, την Ινδία και σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, τα βίντεο, που υποστηρίζονται από διαφήμιση, είναι το κυρίαρχο μοντέλο παροχής streaming video στους καταναλωτές. Αντίθετα, στις ΗΠΑ, προτιμάται το μοντέλο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις.

Η επίγεια τηλεόραση (Antenna TV) θα αναπτυχθεί το 2020 με τουλάχιστον 1,6 δισεκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν 450 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Η επίγεια τηλεόραση θα ενισχύσει τη συνεχομένη ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας τηλεόρασης, η οποία σημειώνει διαρκή μείωση προβολών, ενώ σε ορισμένες αγορές οι τηλεθεατές σταματάνε τη συνδρομητική τηλεόραση.

Το 2020 η παγκόσμια αγορά των audiobooks θα αυξηθεί κατά 25% αγγίζοντας τα $5 δισ., ενώ η παγκόσμια αγορά του podcasting θα αυξηθεί κατά 30% φτάνοντας το $1,1 δις, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά το $1δις.

Στο μεταξύ, η αγορά smartphones (hardware, περιεχόμενο, υπηρεσίες) θα φτάσει τα $459 δισ. το 2020 σημειώνοντας αύξηση από 5% έως 10% ετησίως μέχρι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά των smartphones υπολογίζεται να δημιουργεί έσοδα πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως.

Τέλος, η παγκόσμια αγορά του Content Delivery Network (CDN) θα φτάσει τα $14 δισ. το 2020, μια αύξηση 25% από τα εκτιμώμενα $11δις το 2019.

Η αγορά θα διπλασιαστεί στα $30 δισ. στις ΗΠΑ έως το 2025, με ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 16%
.

>sepe.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template