Δεσμώτες των Συριζαίων με γραβάτα. Πάνω από 32% η πτώση στις αλυσίδες τροφίμων. Κλυδωνίζεται ο Σκλαβενίτης

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Tο Κουρδιστό Πορτοκάλι παρουσιάζει με ειλικρίνεια απέναντι στον αναγνώστη του και με το δικαίωμα ότι αγωνιστήκαμε να απαλλαγούμε από τους
εμμονικούς φορομπήχτες ιδεολήπτες του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να έχουμε ουδεμία ιδεολογική σχέση με τη ΝΔ), την εφιαλτική πραγματικότητα της αγοράς στις αρχές του 2020.

Από τον Βασίλη Μπόνιο


Η αγορά εκεί έξω είναι τρομοκρατημένη, είναι στη κυριολεξία γονατισμένη και περιμένει μοιραία το 4ο Μνημόνιο.
Οι Έλληνες καταναλωτές έχουν κόψει πλέον και τα βασικά είδη κατανάλωσης. Έπαψαν να αγοράζουν ακόμη και τα απαραίτητα. Μια διάχυτη κατήφεια πλανάται πάνω από τις ελληνικές οικογένειες.

Μια τρομακτική ανασφάλεια. Και δεν είναι ο φόβος του coronovirus.


(Οι Ελληνες είμαστε ικανοί να πεθάνουμε παρά να πάρουμε τα μέτρα μας. Ετσι στα ελληνικά αεροδρόμια για παράδειγμα δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Πρόκειται για ξέφραγο αμπέλι που επιβιώνει από τύχη και μόνο.)

Αλλά ας επιστρέψουμε στην αγορά.

Εδώ λοιπόν απουσιάζει η αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας και οι πολίτες έχουν κλειστεί στο καβούκι τους. Κι αυτό έχει την εξήγησή του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πάψει πλέον να ενθουσιάζει τους ανθρώπους της αγοράς. Για την ακρίβεια έχει αρχίσει να τους απογοητεύει λόγω πρωτοφανούς ατολμίας και δειλίας. Γιατί παραιτήθηκε νωρίς από κάθε προοπτική ουσιαστικών και επαναστατικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η αγορά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίες αλλά και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Ελάχιστοι πιστεύουν ότι μπορεί αυτή η άτολμη κυβέρνηση να κάνει μεταρρυθμίσεις. Και το βασικό της πρόβλημα ξεκινάει από την απουσία τόλμης και οράματος σε υπουργεία όπως το Οικονομικών και το Εργασίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρολάρει τους ανθρώπους της αγοράς που την εμπιστεύτηκαν διατηρώντας χυδαίους φόρους όπως την προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, το τέλος αλληλεγγύης, τον φορολογική συντελεστή στο 24%, την προφανή προσπάθεια του νέου Ασφαλιστικού να γίνει επί της ουσίας φορομπηχτικό στα πρότυπα του ιδεοληπτικού τερατουργήματος εμμονικών πολιτικών προσωπικοτήτων όπως ο Τσακαλώτος, ο Κατρούγκαλος, η Αχτσιόγλου και όλο το υπόλοιπο ασκέρι του Σύριζα.




Οι πολίτες επέλεξαν τον Μητσοτάκη για να προκαλέσει μια επαναστατική έκρηξη αισιοδοξίας στην αγορά με τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις του και έπεσαν πάνω σε πολιτικά και οραματικά ανοργασμικούς επιθεωρητές μέσης εκπαίδευσης όπως ο Σταικούρας, ο Βρούτσης και οι λοιποί εξωφυλαρούχες του πελατειακού κράτους τους οποίους επέλεξε ο Μητσοτάκης για τα κρίσιμα πόστα αγνοώντας το:

-Είναι η Οικονομία ηλίθιε…,

Ετσι λοιπόν φτάσαμε η αγορά στη διάρκεια των εορτών να έχει μία πτώση της τάξης του 20% και αμέσως μετά τις γιορτές η πτώση να αγγίζει το 32%!

Αυτή την εφιαλτική μείωση είδαν στα ταμεία τους οι αλυσίδες τροφίμων της χώρας.
Οι επιχειρήσεις εστίασης, ένδυσης, ψυχαγωγίας κλπ έχουν γονατίσει με το αναπάντεχο σοκ.

Κι αυτό γιατί όπως είπαμε στην αγορά απουσιάζει η αισιοδοξία για καλύτερο αύριο. Και πως να υπάρξει όταν ενστικτωδώς οι άνθρωποι της αγοράς ανακαλύπτουν ότι εξακολουθεί να κυβερνάει ο Σύριζα, τα λύτρα του οποίου από την φορομπηχτική πολιτική επιχειρεί να μοιράσει η σημερινή κυβέρνηση των Συριζαίων με γραβάτα.

Για το τι σημαίνει αγορά θα μάθετε στη συνέχεια αφού πρώτα προσδεθείτε στις θέσεις σας.

Πάμε λοιπόν. Στη διάρκεια των εορτών υπήρχαν μέρες που στο εμπορικό κέντρο Mall κυκλοφορούσαν 5.000 άτομα. Οι πιο πολλοί με έναν καφέ στο χέρι. Ελάχιστοι κρατούσαν τσάντες. Υπήρχε γνωστό κατάστημα εντός του Mall στο οποίο παραμονή Χριστουγέννων μπήκαν μόνο 3 πελάτες.

Πως να βγάλει τα έξοδά του αυτός ο ταλαίπωρος επιχειρηματίας που θα κληθεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές στο Θεό, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, τέλος αλληλεγγύης, τέλος για τη κάθε μαλακία που σκέφτονται οι ανίκανοι και δίχως όραμα και φαντασία υπουργοί και της νέας κυβέρνησης.

Ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων θα χυθεί αίμα.

Το πιο σκληρό τίμημα το πληρώνει ήδη ο Σκλαβενίτης!


Η μεγάλη αυτή αλυσίδα δημιούργημα της σπουδαίας οικογένειας από τη Λευκάδα κλυδωνίζεται καθώς η εφιαλτική συγχώνευση με τον Μαρινόπουλο (για χάρη του Σύριζα και του συμπαθούς αρχιράπερ Φλαμπουράρη) έχει δυσβάστακτο κόστος για την εταιρία. Οπως επίσης και η επένδυση στα Makro που έγιναν Mart και έπεται συνέχεια.

Σας θυμίζουμε:


Τον Νοέμβριο του 2014, η επιχείρηση Σκλαβενίτης εξαγοράζει το 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry Hellas, η οποία λειτουργούσε 9 καταστήματα χονδρικής (2 στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και από 1 σε Βόλο, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη και Πάτρα), απασχολώντας 1.073 εργαζομένους. H αλυσίδα μετά την εξαγορά της μετονομάζεται σε The Mart.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, η επιχείρηση εισέρχεται στην αγορά της Κρήτης, εξαγοράζοντας από τη Bερόπουλος το 60% του συνόλου των μετοχών της αλυσίδας Χαλκιαδάκης, η οποία διέθετε 38 καταστήματα (27 στον Νομό Ηρακλείου, 7 στον Νομό Λασιθίου, 3 στον Νομό Χανίων και 1 στον Νομό Ρεθύμνης), απασχολώντας 940 εργαζομένους.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανακοινώνεται η εξαγορά του Ομίλου Μαρινόπουλος από τον Όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Η εξαγορά εγκρίνεται από δικαστική απόφαση στις 16 Ιανουαρίου 2017 και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 26 του ίδιου μήνα. Μέχρι τότε ο Όμιλος Μαρινόπουλος αποτελούσε τον μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

Την 1η Μαρτίου 2017, ο Όμιλος Μαρινόπουλος κλείνει, και το μεγαλύτερο μέρος του συγχωνεύεται στη νεοσυσταθείσα εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., θυγατρική του Oμίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην οποία εντάσσονται όλα τα καταστήματα Carrefour Express (εκτός από αυτά της βόρειας Ελλάδας που ανήκαν στον Καρυπίδη) και Carrefour Μαρινόπουλος.


Τον Ιανουάριο του 2018, ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ προχωράει στην πώληση του 21% της εταιρείας The Mart Cash and Carry με αγοραστή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της The Mart Cash and Carry, κ. Λεωνίδα Θεόκλητο.

Σήμερα αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι ο Σκλαβενίτης οδεύει προς πώληση σε γερμανική εταιρία με πολύ πιθανή την μετονομασία της αλυσίδας!

Χαρακτηριστικό της δεινής θέσης που βρίσκεται η εταιρία είναι το γεγονός ότι δεν ισχύει η άτυπη συμφωνία με τον Μασούτη:

-O Mασούτης δεν κατεβαίνει κάτω από τη Θήβα και ο Σκλαβενίτης δεν ανεβαίνει πάνω από τη Θήβα…


Ο Μασούτης πλέον κατέβηκε στην Αθήνα λόγω της αδυναμίας του Σκλαβενίτη. Μόνο που το πρόβλημα της καταναλωτικής δύναμης των πελατών αφορά όλες τις αλυσίδες τροφίμων όχι μόνο τον Σκλαβενίτη. Αφορά όλη την αγορά που βρίσκεται σε καθίζηση.

Μια κυβέρνηση Συριζαίων με γραβάτα με χαρακτηριστική ατολμία όπως στη περίπτωση της χρεοκοπημένης ΔΕΗ, της ανυπόληπτης ΕΡΤ, των ΕΛΤΑ και πάει λέγοντας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγείται σε κατάρρευση απλά δεν έχει αντίπαλο γιατί ο κόσμος σιχάθηκε τους υποκριτές ιδεολήπτες Συριζαίους. Αλλά μία άτολμη κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη αντίπαλο. Αρκεί η σκιά της. Αυτή η κυβέρνηση φοβάται ακόμη και τη σκιά της.

Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι “δουλίτσες” όπως συνήθως. Όπως έκαναν και οι προηγούμενοι.

Επιμέρους μπίζνες και κονόμες για νάχουν και τα δισέγγονά τους, όπως και οι προηγούμενοι…

Αυτό το κράτος και αυτός ο λαός δεν έχει ουδεμία τύχη…Οδεύει στη δραχμή και στον ευτελισμό μέσα από εθνικές απώλειες και οδύνες…


Y.Γ.>Εκτός από άχρηστοι και άτολμοι είναι και ψευτράκοι-σαν τους Συριζαίους: Βαψομαλλιάδες υπουργοί και εκπρόσωποι είπαν ανερυθρίαστα στον ελληνικό λαό ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», παρασύρθηκε από τα μποφόρ εντός της ελληνικής ΑΟΖ! 

Είπαν επίσης ότι είχε απλώσει καλώδια 8 χλμ. Το «Oruc Reis» με 4 θηριώδεις κινητήρες και ισάριθμα GPS ακόμη και με 40 μποφόρ μπορεί να παραμείνει ακούνητο στη θέση του

Αυτό που έκανε το «Oruc Reis» εντός της ελληνικής ΑΟΖ ήταν το λεγόμενο sea trial ενόψει του προγραμματισμένου ελέγχου που έχει για την 14η Μαρτίου. Eιδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει μία ακόμη ανάλογη παραβίαση της ελληνικής ΑΟΖ από το ίδιο πλοίο ως τις 14 Μαρτίου.

Υ.Γ.1>Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο για 100 ύποπτα κρούσματα coronovirus στην Ελλάδα την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός ετοιμάζει επικοινωνιακή καμπάνια για την απαγόρευση του καπνίσματος!!! 

Αντιλαμβάνεστε πως εάν έφτασε ο ιός στη χώρα μας, με φόντο αυτό το σαρδανάπαλο κράτος που ήθελε να βάλει πλωτά φράγματα στη θάλασσα, δεν έχουμε ουδεμία τύχη.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template