ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Επιχειρηματίες πιέζουν υπουργούς και τραπεζίτες να γλιτώσουν πλειστηριασμούς 40 δις ευρώ!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Με τον κίνδυνο της συγχώνευσης για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες να είναι πλέον ορατός καθώς η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του coronovirus και η τρομακτική
εκτόξευση του παγκοσμίου χρέους θα μπορούσαν να παρασύρουν τα πάντα στο περασμά τους οι εταιρίες διαχείρισης των κόκκινων δανείων ρίχνονται στη μάχη.

Aπό τον Αριστοτέλη Ανδρεάδη

Τουλάχιστο 40 δις είναι δάνεια αβέβαιης είσπραξης ενώ νέες καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των δανείων προστίθενται καθημερινά.

Σύμφωνα με στοιχεία τέλους α΄ εξαμήνου 2019, η ΤτΕ κατέγραφε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα 75,379 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 22,828 δισ. ευρώ (δηλ. το 30%) αφορούσε δάνεια αβέβαιης είσπραξης.
Μάλιστα, η ΤτΕ ανέφερε ότι προβληματίζει το γεγονός της επιδείνωσης του λόγου των δανείων τα οποία είναι σε καθυστέρηση από 1 έως 90 ημέρες προς το σύνολο των εξυπηρετούμενων δανείων (πρώιμες ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Στο μεταξύ ο αδύναμος Ηρακλής είναι ακόμη σε διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη να έχουν χάσει κάπως τη μπάλα. Δεν περίμενε δα και κανείς να χτίσουν νοσοκομείο σε 10 μέρες σαν τους Κινέζους που εκπαιδευμένοι από τον Μάο λειτουργούν σαν ρομποτάκια ενώ από την άλλη κατασπαράζουν νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου και μολύνουν τον πλανήτη.

Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του αδύναμου Ηρακλή δίνουν τη δυνατότητα στους κόκκινους επιχειρηματίες να επιδοθούν σ΄έναν αγώνα δρόμου ώστε οι “άκρες” τους στη κυβέρνηση και στις τράπεζες να τους επιτρέψουν να κερδίσουν χρόνο.
Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν άλλωστε-ακόμη και να επιστρέψουμε στη δραχμή ή στα τούρκικα γρόσια.

Έτσι γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης με πακτωλό δανείων κατάφερε πρόσφατα ένα πρόστιμο 60.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από το ΙΚΑ να το μειώσει στις 17.000 ευρώ.
Εάν σκάσει-λόγω δανείων-η επιχειρηματική του αλυσίδα θα αλλάξει ο χάρτης της ψυχαγωγίας στη χώρα.

Τα συμφέροντα των οποίων οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο πιέζουν με κάθε τρόπο τους πολιτικούς αλλά και τους τραπεζίτες για να γλιτώσουν τις θαλασσοδανεισμένες επιχειρήσεις τους από τους αυτονόητους πλειστηριασμούς.

Κάποιοι από δαύτους “κρατάνε” στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια! Οι εξελίξεις εδώ θα είναι εκκωφαντικές τη μέρα που ένας στρατός από εισαγγελείς θα αναλάβει-αναγκαστικά-δράση.

Για την ώρα βγαίνουν προς τα έξω για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους οι πλειστηριασμοί σε κάτι “ξοφλημένους” επώνυμους ενώ οι πολυδανεισμένοι βαρόνοι εξακολουθούν να κερδίζουν χρόνο και να βρίσκονται στο απυρόβλητο παρότι θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στην καρδιά της καταιγίδας των πλειστηριασμών-χωρίς επιστροφή.

Αυτή η ανοχή θυμίζει την περίοδο των capital controls όταν ένα ολόκληρο σύστημα είχε βρει τρόπο να τα παρακάμψει.

Εάν επαναληφθεί κάτι τέτοιο με τα κόκκινα δάνεια το τίμημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό προσωπικά θα είναι οδυνηρό.

Για τη χώρα φυσικά δεν το συζητάμε…



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template