Μ.Τσαβούσογλου: «Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη να συμβιβαστείτε για να σας δώσουμε κάτι... »

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Σε συνέντευξή του στο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Κυριάκο
Μητσοτάκη τόσο όταν συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη όσο και στη συνάντησή τους στο Λονδίνο ότι μπορούν Ελλάδα και Τουρκία να μοιραστούν την Α.Μεσόγειο αρκεί η Αθήνα να συμβιβαστεί.

Δηλαδη αυτό που ζητάει ο Τούρκος ΥΠΕΞ αλλά όπως φαίνεται και ο διεθνής παράγοντας (Το ΝΑΤΟ πήρε σαφώς το μέρος της τουρκικής πλευράς και ο ΟΗΕ νομιμοποίησε την παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία αναρτώντας τις συντεταγμένες των οριζομένων από αυτήν θαλασσίων ζωνών, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αρπάζει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) είναι η «συνεκμετάλλευση».

Αν συμβιβαστούμε (που επί της ουσίας αυτό κάνουμε, το «πλασάρισμα» στην κοινή γνώμη απομένει) θα μας δώσουν κάτι...

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα, όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποτε με την Αίγυπτο κάποτε με το Ισραήλ να απομονώσουν την Τουρκία. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε.


Εμείς λέμε στην Ελλάδα “με εσάς μπορούμε να συμφωνήσουμε αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως αν συνεχίσετε να σφετερίζεστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε αυτά τα βήματα. Χωρίς ένταση εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Όμως περιμένουμε ειλικρίνεια και από την απέναντι πλευρά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη (στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ) όσο και στο Λονδίνο (στη Σύνορο Κορυφής του ΝΑΤΟ), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Ο πρόεδρος μας συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της “τουρκικής” μειονότητας της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο, κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε.

Εμείς λέμε στoυς Έλληνες, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε.

Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ».   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template