ΑΙΧΜΕΣ ΧΑΡΙΤΣΗ: Άρση προστασίας α' κατοικίας φέρνει η κυβέρνηση

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 98.9, με αφορμή τη δήλωση
του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την α' κατοικία.

«Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας "είναι επιζήμια", δείχνει την κατεύθυνση στην οποία σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση», δήλωσε Αλέξης Χαρίτσης.

Σημείωσε ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας συνιστά ζήτημα που θέτει η ίδια η κοινωνία» και πως «η ΝΔ αντί να μεριμνήσει, προχωρά σε ανάλγητες δηλώσεις προετοιμασίας του κοινωνικού συνόλου για την πλήρη άρση της προστασίας και έκρηξη πλειστηριασμών και εξώσεων- δηλώσεις που φυσικά δεν έκανε προεκλογικά».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη με ακραίους κύκλους από την πλευρά των δανειστών και εφάρμοσε ένα νόμο που παράτεινε την προστασία της πρώτης κατοικίας δύο φορές», για να προσθέσει ότι «με τη λήξη αυτού του καθεστώτος, και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων, η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να βρει μία λύση αλλά το "κόβει μαχαίρι" λόγω πιέσεων από τράπεζες και funds».

«Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα γίνεται πλέον έμπρακτη», είπε αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διεθνείς μας συμμαχίες και τους διαύλους επικοινωνίας, που πρέπει να μείνουν ανοιχτοί». Σχολίασε ότι «η κίνηση αυτή της Τουρκίας, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της αναβάθμισης της αμυντικής συμφωνίας μας με τις ΗΠΑ και στην επέτειο των Ιμίων, επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή -πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί» και ότι «κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί εκ προοιμίου και σε όλα δεδομένους». «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν επέδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα», συνέχισε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.


Σχετικά, τέλος, με τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» και χαρακτήρισε την τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο χώρο ως «ντροπολογία» που «αύξησε την ένταση στο ποδόσφαιρο». 
Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με μεγαλύτερα λάθη, προκειμένου να κατευνάσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την υπόθεση». Επίσης πως στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός «φάνηκε να αγνοεί τόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όσο και ότι η συνεργασία με τη FIFA και την UEFA έχουν ξεκινήσει από το 2016». Σχολίασε ότι «δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο», συμπληρώνοντας ότι «αναμένουμε να δούμε το σχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση και θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό».  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template