Όσκαρ: Η τεράστια ανατροπή, τα αναμενόμενα και τα highlights της βραδιάς (pics&videos)

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

απο την Βίκυ Βενιού
Η μεγάλη βραδιά των βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε, αποτελώντας ίσως την πιο ανατρεπτική απονομή των κινηματογραφικών βραβείων όλων των εποχών. Λάμψη, χαμόγελα, μουσική και ομορφιά γέμισαν και φέτος την κατάμεστη αίθουσα της διοργάνωσης, δίνοντας για μία ακόμη φορά το έναυσμα για την έναρξη της τελετής απονομής των Όσκαρ 2020

Οι μεγάλοι νικητές της φετινής απονομής
Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, σε μία μεγάλη ανατροπή προς έκπληξη όλων, αναδείχθηκε η ταινία «Παράσιτα» (Parasite), που εξασφάλισε τα δύο σημαντικότερα βραβεία της διοργάνωσης, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, εκτοπίζοντας το απόλυτο φαβορί «1917» του Σαμ Μέντες.


Η ταινία «Παράσιτα», η κινηματογραφική δημιουργία με στοιχεία μαύρης κωμωδίας αλλά και θρίλερ, σε σκηνοθεσία του Μπονγκ Τζουν-χο δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε τον σαρωτικό της θρίαμβο, κερδίζοντας επίσης το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, αλλά και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.


Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι τα «Παράσιτα» έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν η πρώτη ξενόγλωσση, εκτός Αμερικής παραγωγή που κέρδισε το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, αυτό της Καλύτερης Ταινίας.
Μπονγκ Τζουν-χο, o σκηνοθέτης της ταινίας «Παράσιτα»
Η απονομή συνεχίστηκε με τα βραβεία καλύτερου πρώτου ανδρικού και γυναικείου ρόλου, τα οποία δεν επεφύλασσαν καμία έκπληξη, καθώς τα πολυπόθητα Όσκαρ κέρδισαν αντιστοίχως ο Χοακίν Φίνιξ για την ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς, αλλά και η Ρενέ Ζελβέγκερ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτοβιογραφική ταινία «Judy», όπου ενσάρκωσε την θρυλική ερμηνεύτρια Τζούντι Γκάρλαντ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηθοποιοί ήταν οι ίδιοι που είχαν επικρατήσει στις ίδιες κατηγορίες και στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, αλλά και στα βρετανικά βραβεία BAFTA, που διεξήχθησαν ελάχιστο καιρός πριν, καταφέροντας να εξασφαλίσουν όλα τα σημαντικά κινηματογραφικά βραβεία για την φετινή χρονιά.
Το Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου εξασφάλισε με ευκολία ο Μπραντ Πιτ, που επίσης κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA στην ίδια κατηγορία, για τον ρόλο του στην ταινία «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουεντίν Ταραντίνο. Το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Λόρα Ντερν, για την ταινία «Marriage Story», η οποία, κατά την παραλαβή του βραβείου της ξέσπασε σε κλάματα και αφιέρωσε το βραβείο στους γονείς της.
Στον ευχαριστήριο λόγο του, ο Μπραντ Πιτ επέλεξε αυτή τη φορά να τηρήσει μία πιο μετριοπαθή στάση, σε αντίθεση με τις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA όπου έκανε χιούμορ με όλους και με όλα, κάνοντας τους καλεσμένους να ξεσπούν σε δυνατά γέλια. Αυτή τη φορά, ο διάσημος ηθοποιός ευχαρίστησε τον Κουέντιν Ταραντίνο για την ταινία που έκανε, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που ήταν υποψήφιος στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου, ηττήθηκε όμως από τον αδιαμφισβήτητο νικητή Χοακίν Φίνιξ.Μπραντ Πιτ

Στην συνέχεια της βραδιάς, το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία anime κέρδισε το Toy Story 4, το οποίο σάρωσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, ενώ το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία anime μικρού μήκους πήγε στο Hair Love. 


Το Όσκαρ για την ταινία καλύτερα προσαρμοσμένου (διασκευασμένου) σεναρίου κέρδισε η Jojo Rabbit και ο Τάικα Γουαϊτίτι, ενώ η «The Neighbors’ Window» και ο Marsall Cury εξασφάλισαν το Όσκαρ καλύτερης ζωντανής ταινίας μικρού μήκους. Επιπροσθέτως, το Όσκαρ για το καλύτερο Σχέδιο Παραγωγής πήγε στην ταινία Once Upon A Time In Hollywood, ενώ το Όσκαρ καλύτερων κοστουμιών κέρδισε η πρωτοεμφανιζόμενη στις ελληνικές αίθουσες ταινία Little Women και η σχεδιάστρια Ζακλίν Ντουράν.

Το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ πήγε στο «American Factory» και το βραβείο για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους πήγε στο «Learning to skateboard in a warzone (if you are a girl)», το οποίο γυρίστηκε στο εμπόλεμο Αφγανιστάν. Η ταινία Ford v. Ferrari εξασφάλισε το βραβείο για το καλύτερο μοντάζ ήχου, ενώ το Όσκαρ για το καλύτερο mix ήχου πήγε στην ταινία «1917».


Το βραβείο της καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας πήγε στην ταινία 1917 και στον Ρότζερ Ντίκινς και το βραβείο καλύτερης επεξεργασίας πήρε η ταινία Ford v. Ferrari. Το Όσκαρ για τα καλύτερα οπτικά εφέ κέρδισε η ταινία… 1917, ενώ η ταινία Bombshell κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μακιγιάζ και χτένισμα.

Επιπλέον, το βραβείο για το καλύτερο μουσικό θέμα κέρδισε η ταινία Joker, ενώ το βραβείο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι κέρδισε ο Έλτον Τζον και η ταινία Rocketman.


Τα push ups του Τομ Χανκς με σμόκιν που τρέλαναν το κοινό
Χαμογελαστός και κεφάτος όπως πάντα εμφανίστηκε ο αγαπημένος ηθοποιός και Έλληνας πολιτογραφημένος πλέον, Τομ Χανκς στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ στην χθεσινή απονομή των βραβείων κινηματογράφου. Ο 63χρονος ηθοποιός χάρισε ένα μαγικό στιγμιότυπο στο κοινό, που συγκαταλέγεται με σιγουριά στα highlights της λαμπερής βραδιάς.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την άφιξή του στο κόκκινο χαλί των βραβείων, ο Τομ Χανκς συνάντησε έναν αξιωματικό του αμερικανικού στρατού. Τότε, όντας σε φόρμα, αλλά και σε μεγάλα κέφια, δεν δίστασε και τον έπιασε από το χέρι, ζητώντας του να…παραβγούν σε push ups, για να δείξει τις αθλητικές του ικανότητες.

Οι δύο άνδρες πράγματι στάθηκαν σε οριζόντια θέση πάνω στο περίφημο κόκκινο χαλί και ξεκίνησαν τα push ups, τρελαίνοντας το κοινό, που χειροκροτούσε ενθουσιασμένο με το διασκεδαστικό αυτό στιγμιότυπο.




Για ακόμη μία φορά, με την απλότητα και το χιούμορ του, ο Τομ Χανκς απέδειξε ότι δίκαια έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού. Σημειώνεται ότι ο Τομ Χάνκς μοιράζεται μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς έχει γίνει επίτιμο μέλος του Hall of Fame των U.S. Army Rangers για τον ρόλο του στην ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», η οποία κέρδισε 5 Όσκαρ το 1999.


Ο Έμινεμ, η απόλυτη έκπληξη της βραδιάς, απογείωσε το κοινό


Την βραδιά «απογείωσε» ο Έμινεμ, που ανέβηκε στη σκηνή για να διασκεδάσει και να ξεσηκώσει το κοινό με την μουσική του, δημιουργώντας ένα απόλυτα εορταστικό κλίμα. Η εμφάνιση του Έμινεμ στα Όσκαρ 2020 αποτέλεσε την απόλυτη έκπληξη, καθώς φυλασσόταν σαν επτασφράγιστο μυστικό. Όπως έγινε γνωστό, το Dolby Theater ήταν κλειστό κατά τη διάρκεια των προβών και μάλιστα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι, αν διέρρεε η πληροφορία ότι θα εμφανιζόταν ο Έμινεμ, ο τραγουδιστής είχε την επιλογή να ακυρώσει την εμφάνισή του.


Ο διάσημος ράπερ κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό, με πολλούς από τους μεγάλους πρωταγωνιστές να τον επευφημούν και να χειροκροτούν, δείχνοντας ότι απολάμβαναν την στιγμή της εμφάνισής του.


Το ενσταντανέ δύο πρώην ερωτευμένων

Στα highlights της βραδιάς συμπεριλήφθηκε και η συνάντηση της μεγάλης νικήτριας, Ρενέ Ζελβέγκερ με τον πρώην σύντροφό της, Μπράντλεϊ Κούπερ, 9 χρόνια μετά τον χωρισμό τους. Τα φωτογραφικά φλας «τσάκωσαν» τους δύο ηθοποιούς σε μία προσωπική συνομιλία στην χθεσινή τελετή απονομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπράντλεϊ Κούπερ ήταν υποψήφιος για την παραγωγή της ταινίας «Joker». Οι δυο τους υπήρξαν ζευγάρι για δύο περίπου χρόνια, φτάνοντας μάλιστα να συγκατοικήσουν, μέχρι που τελικά χώρισαν, τον Μάρτιο του 2011.Ρενέ Ζελβέγκερ και Μπράντλει Κούπερ συναντήθηκαν 9 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, Φωτό: ΑP, Chris Pizzello
Μάλιστα, ο Μπράντλεϊ Κούπερ είχε δηλώσει επαναλαμβανόμενα τον θαυμασμό του για την πρώην σύντροφό του. Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε το 2010 στο Entertainment Tonightγια, ο Μπράντλεϊ Κούπερ είχε πει χαρακτηριστικά για την Ρενέ Ζελβέγκερ: «Δεν μπορώ να πω αρκετά γι’ αυτήν. Απλά την αγαπώ.


Μου άρεσε να παίζω με αυτήν. Μπορώ να μάθω τόσα πολλά από εκείνη» αναφερόμενος στην ταινία που συμπρωταγωνίστησαν, το «Case 39». Και οι δύο, εκείνη την εποχή, είχαν μόλις βγει από σύντομους γάμους, με τον Μπράντλεϊ Κούπερ να χωρίζει με την ηθοποιό Τζένιφερ Εσποζίτο μετά από 4 μήνες παντρεμένοι και την Ρενέ Ζελβέγκερ μετά από έναν επίσης 4 μηνών γάμο με τον τραγουδιστή της κάντρι, Κένι Τσέσνεϊ. Η σχέση τους, ωστόσο, δεν άντεξε και κατέρρευσε υπό το βάρος της ανερχόμενης καριέρας του Μπράντλεϊ Κούπερ.Τομ Χανκς, Μπράντλει Κούπερ, Ρενέ Ζελβέγκερ, Φωτό: AP
Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο ηθοποιός συναντάται δημοσίως με μία πρώην σύντροφό του, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν, ο Μπράντλεϊ Κούπερ είχε ένα τετ-α-τετ με την Ιρίνα Σάικ, με την οποία χώρισε μόλις το περασμένο καλοκαίρι. 
Οι δυο τους παρευρέθηκαν στα φετινά BAFTA και, όταν ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε να συνομιλούν, δεν δίστασαν μάλιστα να φωτογραφηθούν και μαζί.



Η συγκινητική ομιλία του Χοακίν Φίνιξ και η τρυφερή αναφορά στον αδερφό του
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο ευχαριστήρια ομιλία του μεγάλου νικητή για το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, Χοακίν Φίνιξ. Ο ηθοποιός, που μονοπώλησε φέτος το ενδιαφέρον, δεν ακολούθησε την τετριμμένη οδό στην ομιλία του, καθώς δεν αναφέρθηκε σε κανέναν συνάδελφό του και δεν ευχαρίστησε κανέναν για το βραβείο. Αντιθέτως, ο ηθοποιός παρέθεσε μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά και συγκινητική ομιλία.

Ο 45χρονος πρωταγωνιστής μίλησε για τα «θλιβερά ζητήματα» που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αλλά είπε ότι τα θεωρεί περισσότερο ως έναν ενοποιητικό παράγοντα, παρά διαχωριστικό, ζητώντας από όλους να ζουν με αγάπη και συμπόνια. Θέλοντας να το τονίσει αυτό, ο ηθοποιός απήγγειλε έναν στίχο γραμμένο από τον αείμνηστο αδερφό του, Ρίβερ, που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία 23 ετών, τον Οκτώβριο του 1993, έξω από το διάσημο Viper Room στο Λος Άντζελες.Χοακίν Φίνιξ


Μιλώντας με συγκίνηση για τον αδερφό του, ο Χοακίν Φίνιξ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήμουν ένας αχρείος όλη μου την ζωή. Ήμουν εγωιστής. Ήμουν σκληρός μερικές φορές, δύσκολος σαν συνάδερφος και είμαι ευγνώμων που πολλοί από εσάς σε αυτή την αίθουσα μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν είμαστε στο καλύτερο δυνατό μας, όταν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν «ακυρώνουμε» ο ένας τον άλλον για λάθη του παρελθόντος, αλλά όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλον να ωριμάσει, όταν εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον, όταν καθοδηγούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το καλύτερο της ανθρωπότητας. Όταν ήταν μόλις 17 ετών, ο αδερφός μου έγραψε αυτούς τους στίχους. Και είπε: «Τρέξε προς την σωτηρία με αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει». Υπενθυμίζεται ότι ο Joaquin Phoenix είχε αποτίσει φόρο τιμής στον αδερφό του Ρίβερ και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έλαβε το βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ο ηθοποιός δήλωσε πως ο αδερφός του ήταν αυτός που τον έπεισε να επιστρέψει στην δράση. 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο ηθοποιός είπε στο ακροατήριο ότι η ηθοποιία επέτρεψε τόσο σε αυτόν, όσο και σε πολλούς άλλους να «χρησιμοποιήσουν την φωνή τους για όσους δεν έχουν φωνή». «Σκέφτηκα πολύ σχετικά με μερικά από τα δυσάρεστα θέματα που αντιμετωπίζουμε συλλογικά», είπε ο 45χρονος ηθοποιός. «Και νομίζω ότι κατά καιρούς αισθανόμαστε ή αναγκαζόμαστε να νιώθουμε πως προασπιζόμαστε διαφορετικές αιτίες. Αλλά όσον αφορά σε εμένα, αυτό που βλέπω είναι η κοινότητα. Νομίζω ότι, είτε μιλάμε για ανισότητα μεταξύ φύλων ή για ρατσισμό ή για θέματα των ιθαγενών ή για δικαιώματα των ζώων, μιλάμε για την καταπολέμηση της αδικίας. Πιστεύω ότι χρησιμοποιούμε την αγάπη και την συμπόνια, ως κατευθυντήριες αρχές για να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που είναι ευεργετικά για τα όντα και το περιβάλλον», κατέληξε ο ηθοποιός.

ΕΔΩ Η ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template