Super League 1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ολυμπιακός με το αυτογκόλ του Δημήτρη Γιαννούλη βρήκε τον τρόπο να σταθεί όρθιος στην καυτή Τούμπα, όπου δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο, να πάρει το
τρίποντο και να στείλει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στο +5.

Έτσι ξεκίνησαν το ντέρμπι

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε και ξεκίνησε το ντέρμπι με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στους δύο προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Με τον Πασχαλάκη, αντί Ζίβκοβιτς, κάτω από τα δοκάρια και τον Βιεϊρίνια, αντί του Μάτος, στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Από την άλλη πλευρά ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μία μικρή έκπληξη, έχοντας τον Ραντζέλοβιτς βασικό στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αφήνοντας τον Μασούρα στον πάγκο.
O ΠΑΟΚ άρχισε δυνατά το ντέρμπι παίρνοντας δύναμη και θάρρος από την κατάμεστη Τούμπα, στο 18’ είχε την πρώτη τελική με τον Πέλκα, ενώ ο Ολυμπιακός άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου, με το σουτ του Τσιμίκα (24΄) να μην ανησυχεί τον Πασχαλάκη.

Τα πρώτα τριάντα λεπτά πέρασαν δίχως τη μεγάλη φάση και για τις δύο ομάδες. Το τρικ του Φερέιρα με τον Μπίσεσβαρ πολλές φορές να έχει έναν ελεύθερο ρόλο, ανάμεσα στις δύο γραμμές της επίθεσης, δεν έδωσε κάτι στον ΠΑΟΚ, ενώ τα στατικά χτυπήματα ήταν εύκολη υπόθεση για την πολυπρόσωπη άμυνα του Ολυμπιακού.



Το δοκάρι του Ελ Αραμπί

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη στιγμή στο ντέρμπι ήταν για τους «ερυθρόλευκους». Στο 42’ ο Βαλμπουενά έκανε την σέντρα, ο Ελ Αραμπί την προβολή, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Στο επόμενο λεπτό η σέντρα-σουτ του Τσιμίκα πέρασε παράλληλα με την εστία και κατέληξε κόρνερ. Ήταν το καλό διάστημα του Ολυμπιακού προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Το αυτογκόλ του Γιαννούλη

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος δίχως κάποια αλλαγή. Με τον Ολυμπιακό να βρίσκει στο 49’ το γκολ. Ο Τσιμίκας έκανε μια εκπληκτική ενέργεια και το σουτ, ο Πασχαλάκης απόκρουσε με την μπάλα να καταλήγει στον Ραντζέλοβιτς, που έκανε το γύρισμα προς την εστία και από το σώμα του Γιαννούλη κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.


Στο 52’ ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Στίλερ, κάνοντας χρήση του VAR, ακύρωσε το γκολ, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να ψάχνει το γκολ που θα έφερνε το ντέρμπι στα ίσια. Στο 57' οι γηπεδούχοι είχαν μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Σφιντέρσκι να μην προλαβαίνει την μπάλα, μετά την σέντρα του Μπίσεσβαρ ενώ ήταν προ κενής εστίας. Η πρώτη κίνηση του Φερέιρα ήταν η είσοδος του Άκπομ, αντί του Πέλκα, με τους «ασπρόμαυρους» να παίζουν με δύο φορ.

Ο Μαρτίνς έριξε στο γήπεδο τον Χασάν, αντί του Ελ Αραμπί, χωρίς να αλλάζει κάτι στην τακτική προσέγγιση του Ολυμπιακού, που άγγιξε το 0-2 με το σουτ του Καμαρά (70’), μετά το λάθος του Μαουρίσιο, αλλά τον Πασχαλάκη να αποκρούει και να διώχνουν την μπάλα οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.

MVP: Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» στο γήπεδο. Ουσιαστικά δημιούργησε μόνος του τη φάση του 0-1.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν κυρίαρχος στον αέρα, καθαρίζοντας κάθε κίνδυνο για την άμυνα του Ολυμπιακού. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Γιόσιπ Μίσιτς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χοσέ Μαουρίσιο δεν ήταν σε καλή βραδιά, έχασε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, δικαιολογημένα πέρασε εκτός αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ:
Στο 70’ το λάθος του Μαουρίσιο έφερε τον Καμαρά σε θέση βολής, αλλά ο Πασχαλάκης με την απόκρουση του διόρθωσε το λάθος του συμπαίκτη του και ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε ακριβά την γκάφα του Βραζιλιάνου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τομπίας Στίλερ πήρε πάνω του, πηγαίνοντας και ελέγχοντας ο ίδιος στο VAR, τη φάση που ο Βαρέλα σκόραρε, όμως στο ξεκίνημα της φάσης ο Αφρικανός αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε άλμα προς την μπάλα από θέση οφσάιντ και ο Γερμανός ρέφερι έκρινε ότι επηρεάζει τη φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τούμπα, παρέμεινε αήττητος, στέλνοντας τη διαφορά στο +5 από τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ, που θα μπει στα πλέι οφ με ένα σαφέστατο ντεσαβαντάζ. Ακολουθεί σε 10 μέρες το παιχνίδι του Κυπέλλου, αλλά αυτή είναι μια άλλη υπόθεση.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο (75’ Ελ Καντουρί), Λημνιός (82’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64’ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (91’ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (83’ Μασούρας).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template