ΕΙΚΟΝΕΣ Xήτος-Νιτσιάκος: Όταν το αυτοκίνητο σε σώζει ή σε σκοτώνει

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Σε αντίθεση με έναν άλλο ηπειρώτη επιχειρηματία, τον Θόδωρο Νιτσιάκο, ο Βασίλης Χήτος οδηγούσε το σωστό αυτοκίνητο.
Ένα θηριώδες Range Rover που επέτρεψε τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του Καρολίνα ντε Σόουζα να βγουν ασφαλείς από το πληγωμένο σιδερένιο θηρίο μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τις τις προστατευτικές μπάρες στο 80ο χιλιόμετρο Αντιρρίου-Ιωαννίνων.
Το ζευγάρι κατάφερε να βγει χωρίς τραυματισμό από το διαλυμένο αυτοκίνητο.

Το διαλυμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βασίλης Χήτος είναι η απόδειξη της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέματος θα πει ότι τον έσωσε το αυτοκίνητο. Δείτε τη περιγραφή του>

«Στον πίσω αριστερό τροχό, την ώρα που ήμουν στην πορεία μου έχασα το λάστιχο. Έτρεχα με αρκετά χιλιόμετρα 150-160. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε κάποιος να επιβιώσει με άλλο αυτοκίνητο. Πραγματικά έκανε και το κάτι παραπάνω από αυτό που θα έκανε ένα οποιοδήποτε όχημα», λέει ο γνωστός επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Δύο πράγματα λέω. Πρώτον, είναι προφανώς θέλημα Θεού ότι επιζήσαμε, πρώτα από όλα. Το δεύτερο είναι το αυτοκίνητο και το λέω αυτό γιατί στην πτώση που είχαμε, γιατί όταν έσκασε το λάστιχο φύγαμε από τον δρόμο και πέσαμε σε γκρεμό 20 μέτρων, δεν είναι και λίγο. 


Η τσιμεντοκολώνα καρφώθηκε στο αυτοκίνητο και μπήκε μέσα στο κάθισμα. Δηλαδή πέρασε στα τρία εκατοστά από τα πόδια μου. Θα μπορούσε αυτό να ήταν 5 εκατοστά πιο πέρα και θα ήταν καθοριστικό. Ο Θεός μόνο», είπε.



Η ψυχραιμία και το ότι δεν τραυματίστηκαν ήταν ένας σοβαρός παράγοντας για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και να βγουν σώοι γιατί το αυτοκίνητο είχε και διαρροή από την σφοδρότατη σύγκρουση.

«Το ότι είχαμε ψυχραιμία είναι σημαντικό, γιατί ξέρετε ήταν και πολύ δύσκολο να φτάσει το σωστικό κλιμάκιο στο σημείο. Ευτυχώς δεν έμεινα καθόλου εγκλωβισμένος, βγήκα αμέσως και έβγαλα και την σύζυγό μου. Με το που σταμάτησε η βροντή, έλυσα την ζώνη μου, είμασταν ανάποδα, βρήκα διέξοδο από την πίσω πλευρά, άνοιξα την πόρτα, έβγαλα και την γυναίκα μου και απομακρυνθήκαμε γιατί το αυτοκίνητο είχε διαρροή καυσίμων. Η ζημιά ήταν τεράστια, το χτύπημα ήταν πολύ μεγάλο. Δόξα σοι ο Θεός και το αυτοκίνητο βέβαια, αστειεύομαι και λέω στους συνεργάτες μου, ότι αμέσως θα πάω να πάρω το ίδιο αυτοκίνητο και στο ίδιο χρώμα. Γιατί φοβάμαι μην αλλάξει κάτι στην ποιότητα του», είπε.





Εντελώς διαφορετική ήταν η τύχη του ηπειρώτη επιχειρηματία Θόδωρου Νιτσιάκου ο οποίος κατευθυνόταν προς την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων οδηγώντας το τετρακίνητο Suzuki Samurai που χρησιμοποιούσε στο κυνήγι.


Στο 5ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Αετομηλίτσας – Πληκατίου, και όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο, το τετρακίνητο Suzuki Samurai ακινητοποιήθηκε λόγω πάγου στην άκρη του ανηφορικού δρόμου, δίπλα σε χαράδρα.

Ο συγγενής – συνοδηγός κατέβηκε από το Samurai για να ελέγξει το παγωμένο οδόστρωμα.

Η ελάφρυνση του βάρους στο όχημα, με την απεπιβίβαση του συνοδηγού, ουσιαστικά επέτρεψε το γλίστρημα του αυτοκινήτου προς τη χαράδρα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsauto, το Samurai δε διέθετε τα κατάλληλα ελαστικά, δηλαδή, δεν είχε χειμερινά ελαστικά, τα οποία πολύ πιθανό να μην επέτρεπαν το τόσο έντονο γλίστρημα του αυτοκινήτου.

Οι συνθήκες απόλυτου παγετού απαιτούν τη χρήση ειδικών ελαστικών και σε πολλές περιπτώσεις αντιολισθητικές αλυσίδες, ανεξάρτητα με το αν το αυτοκίνητο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι 4κίνητο.

Το Suzuki Samurai (είναι τετρακίνητο και φέρει βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων με 75 άλογα).


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template