ΝΑΥΤΙΛΙΑ- Η ΤΕΝ πούλησε πέντε δεξαμενόπλοια έναντι $104 εκατ. και ενίσχυσε τη ρευστότητα της.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σε φάση ανανέωσης του στόλου της βρίσκεται η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation Limited-TEN-NYSE:TNP.
Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την πώληση τριών δεξαμενόπλοιων suezmax και την συμφωνία για πώληση άλλων δύο product carriers, έναντι συνολικού τιμήματος 104 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα θα ενισχύσουν σε ρευστότητα την εταιρεία με 47 εκατομμύρια δολάρια και τη μείωση συνδεδεμένων χρεών κατά 58 εκατομμύρια δολάρια.


«Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω του κορωνοϊού, οι προοπτικές για τις μακριοχρόνιες ναυλώσεις παραμένουν θετικές» επεσήμανε ο Γιώργος Σαρόγλου ο COO της ΤΕΝ: «Οι πωλήσεις των πέντε πλοίων που είναι πρώτης γενιάς, είναι στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για ανανέωση του στόλου και διατήρηση ενός σύγχρονου στόλου. Με ισχυρό ισολογισμό και συνεχή ενίσχυση της ρευστότητας, έναν σύγχρονο στόλο που ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις των ναυλωτών, η ΤΕΝ παραμένει συγκεντρωμένη στην απόδοση μερίσματος στους μετόχους και στην υπεύθυνη ανάπτυξη της εταιρείας».

Τα τελευταία 10 χρόνια η ΤΕΝ έχει μεταφέρει με ασφάλεια πέντε δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που αντιστοιχούν σε 50 ημέρες παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

Το ίδιο διάστημα τα κέρδη της έφθασαν το 1,25 δισεκατομμύριο δολάρια ενώ τα μερίσματα που έδωσε άγγιξαν τα 710 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από 26 χρόνια με έναν στόλο από τέσσερα πλοία 200.000 τόνων και σήμερα έχει 70 συνολικής χωρητικότητας οκτώ εκατομμυρίων τόνων dw.
To 2018 η TEN μετέφερε 550 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου σε 2.345 κατάπλους σε λιμάνια και βρέθηκε στο top 10 με τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους παγκοσμίως στη μεταφορά ενέργειας.

Tο 2019 η ΤΕΝ μετράει 26 χρόνια από την είσοδό της στη χρηματιστηριακή αγορά πρώτα του Όσλο και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης από το 2002.
«Η εταιρεία εκπληρώνει τη μεγαλύτερη ανανέωση στόλου. Από το 2016 που έπεσε η ναυλαγορά και πέσανε και οι αξίες των πλοίων, το εκμεταλλευτήκαμε και ναυπηγήσαμε στόλο αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πλοία τα οποία βρίσκονται σε μακροχρόνιες ναυλώσεις και κερδοφορία. Είμαστε στα τελευταία από τα 21 πλοία του ναυπηγικού προγράμματός μας. Έχουν μείνει τέσσερα ακόμα τα οποία θα παραλάβουμε δύο LNG και δύο δεξαμενόπλοια»
δήλωσε ο Νίκος Τσάκος.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template