ΑΝΟΔΟΣ 251,7%-Πλήρης ανοσία η μετοχή αυτής της εταιρείας-Και είναι σε επιτήρηση!!

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πλήρη ανοσία στην… καταστροφική πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς έχει αναπτύξει η μετοχή της Καβαλιώτικης εταιρείας ΚΡΕΚΑ. Στις τελευταίες επτά
συνεδριάσεις και ενώ το «αίμα» στο «ναό» του χρήματος ρέει κρουνηδόν, το «χαρτί» πηγαίνει στην κυριολεξία καβάλα στ’ άλογο , καταγράφοντας εξωπραγματική άνοδο…251,7%. 
Θαρρείς και οι «διψασμένοι» αγοραστές πιστεύουν, ότι η εισηγμένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την εμπορία κρεάτων, έχει μπροστά της ένα τόσο σημαντικό, εταιρικό γεγονός, εφάμιλλο με την ανακάλυψη του φαρμάκου κατά του κορονοϊού…

Με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ζαχαρία Κιουτσούκουστα και με το 34,2% να ελέγχεται από μέλη της ίδιας οικογένειας , η ζημιογόνος ΚΡΕΚΑ βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια στην κατηγορία της επιτήρησης. Έχοντας περιπέσει στα αζήτητα της αγοράς, καθώς η οικονομική και δανειακή της εικόνα, είναι στο βαθύ «κόκκινο».


Στις 40 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις από την αρχή της εφετινής χρονιάς, η μετοχή άνοιξε και έκανε πράξεις μόνο στις 14. Οι πρώτες επτά εξ αυτών είχαν συνολική, συναλλακτική δραστηριότητα…96,51 ευρώ. Αφήνοντας όμως αμετάβλητη την τιμή του τίτλου στα 0,058 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 413,6 χιλιάδες ευρώ όλα κι όλα. Τη χαμηλότερη από τις 162 εισηγμένες στην Κύρια και Εναλλακτική αγορά του χρηματιστηρίου.
Τα δεδομένα για τη μετοχή της ΚΡΕΚΑ άλλαξαν την προηγούμενη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, όταν έγινε το πρώτο ανοδικό άλμα της τάξεως του 20%. Ακολούθησαν άλλα… έξι στη σειρά λίμιτ απ και την περασμένη Παρασκευή το «χαρτί» έφτασε στα 0,204 ευρώ. Δηλαδή 251,7% πιο πάνω από το σημείο εκκίνησης της «κούρσας» και χωρίς η μετοχή να «ακούσει» το παραμικρό από την ομοβροντία της πτώσης, για την εξόχως συντριπτική πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών.

Ένα «θαύμα» με αγοραστικό κόστος 12.209 ευρώ

Το ανοδικό «θαύμα» στη μετοχή της ΚΡΕΚΑ συντελέστηκε από αγοραστές, οι οποίοι πασιφανώς δεν διεκδικούν δάφνες κεφαλαιακής δύναμης. Γιατί η συνολική αξία των συναλλαγών και της επτά μέρες της ραγδαίας ανατίμησης της τιμής της μετοχής ήταν… 12.209,75 ευρώ. Ακριβώς. Στο ίδιο διάστημα άλλαξαν χέρια 88.377 που αντιστοιχούν στο περίπου 1,2% της εταιρείας. Η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ενισχύθηκε κατά ένα εκατ. ευρώ και διαμορφώνεται τώρα στα 1,45 εκατ. ευρώ. Γεγονός που πιστοποιεί ότι η κεφαλαιοποίηση της ΚΡΕΚΑ μεγιστοποιήθηκε κατά 81,9 φορές σε σύγκριση με την αξία των συναλλαγών που έγιναν στη μετοχή της…

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν τα πεπραγμένα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, η εταιρεία που εδρεύει στη Χρυσούπολη της Καβάλας και έχει 68 άτομα προσωπικό, έγραψε 1,3 εκατ. ευρώ ζημιές στο πρώτο μισό της περσινής χρονιάς. Διάστημα κατά το οποίο ο τζίρος της ανέβηκε 4,6% και έφτασε στα 12,6 εκατ. ευρώ.
Όλα στο «κόκκινο» αλλά η μετοχή τρέχει

Η ΚΡΕΚΑ παρουσιάζει αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, ενώ και τα ίδια κεφάλαιά της έχουν καταστεί αρνητικά κατά 13,3 εκατ. ευρώ. Ζήτημα επίσης μείζονος σημασίας είναι τα «κόκκινα» δάνεια ύψους 21,73 εκατ. ευρώ, ενώ για τα 11,6 εκατ. ευρώ από αυτά ,έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής από πιστώτρια τράπεζα (Εθνική).

Όπως αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση του περσινού Α’ 6μηνου: «Η Εθνική Τράπεζα δεν προχώρησε σε εκτέλεση των ανωτέρω διαταγών μέχρι και σήμερα, καθώς η διαδικασία αναδιάρθρωσης των οφειλών της εταιρίας που ανατέθηκε από την Εθνική Τράπεζα και τις λοιπές τράπεζες στη doBank είναι ακόμα σε εξέλιξη. Η εταιρία κατέθεσε ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Καβάλας ανακοπές κατά των ανωτέρω διαταγών πληρωμής.»

Επιπρόσθετα αναφέρονται και τα εξής: «Η διοίκηση της εταιρίας έλαβε την έγκριση των συνεργαζόμενων τραπεζών για τη μεταβίβαση του ακινήτου που λειτουργεί ως σφαγείο στα Ιωάννινα και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση του με σκοπό τη μείωση των οφειλών της στην εφορία και τις τράπεζες. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Do Value για την οριστική αναδιάρθρωση των οφειλών της εταιρίας και της ρύθμισης του δανεισμού της με τις τράπεζες προκειμένου να εξαλείψει το θέμα του αρνητικού κεφαλαίου κίνησης και του αποχαρακτηρισμού των δανείων ως ληξιπρόθεσμα. Οι εμπλεκόμενες πλευρές, έχουν έρθει σε συμφωνία για το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των οφειλών και αναμένεται η οριστική συμφωνία και υπογραφή του, να λάβει χώρα έως τη λήξη της κλεισμένης χρήσης.»

Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το τι έχει γίνει με τα δάνεια της ΚΡΕΚΑ για την οποία ο ορκωτός λογιστής έχει ήδη χτυπήσει «καμπανάκι» ως προς τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Άγνωστο παραμένει ακόμη, το εάν και κατά πόσο τα «απίστευτα και όμως αληθινά» που συμβαίνουν με τη μετοχή, συσχετίζονται με τις ενδεχόμενες θετικές εξελίξεις στο «μέτωπο» των «κόκκινων» δανείων της εταιρείας. Ή αν αυτό που γίνεται είναι εκείνο που αποκαλείται στη χρηματιστηριακή αργκό «τίναγμα της ψόφιας γάτας».

Έτσι κι αλλιώς θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα το τι μπορεί να τρέχει με τη μετοχή, που και στο παρελθόν έχει κάνει ανάλογα…παιχνιδίσματα. Όπως αυτό του πρώτου τριμήνου του 2018 όταν το «χαρτί» της ΚΡΕΚΑ είχε ανέβει κατά 116,8% με πενιχρές συναλλαγές (περίπου 3.800 ευρώ) για να ξεφουσκώσει στη συνέχεια.   


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template