Νεκρο-ζώντανοι στις παραλίες. 38 νέα κρούσματα σ΄ένα 24ωρο αλλά αφασία…

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Με μια προκλητική άγνοια κινδύνου αλλά και απόλυτα αντικοινωνική συμπεριφορά κάτοικοι της Αθήνας ξεχύθηκαν με τα παιδιά τους στις παραλίες. Κι αυτό ενώ μέσα
σ΄ένα 24ωρο είχαμε 38 νέα κρούσματα.

Έτσι στα 228 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 38 νέα κρούσματα.


Οπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, πέντε ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται.




Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι και τρίτος ασθενής που νοσηλευόταν με κορωνοϊό κατέληξε σήμερα, με λίγη ώρα διαφορά από τον 90χρονο με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα.


Ο τρίτος νεκρός της Ελλάδας, ήταν άνδρας 67 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνομένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης.


Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Πόσο αφασία λαός είμαστε; Είναι δυνατόν να κλείνουν τα σχολεία και οι γονείς να σουλατσάρουν παρέα με τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές; Αυτή την θανάσιμη αφασία διαπιστώνει ο Θύμιος Τσιατούρας και προσπαθεί να προλάβει το κακό με μία ανάρτησή του στο fb, η οποία έχει ως εξής: 


Δεν θυμάμαι να έχω ζητήσει ποτέ να κοινοποιηθεί ότι γράφω. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη φορά. Τις τελευταίες ημέρες (από τις 4 μέχρι τις 11 Μαρτίου) τα κρούσματα στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται με έναν μέσο ρυθμό αύξησης 41% την ημέρα.

Η ημερήσια εξέλιξη κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει ως εξής:

4-Μαρ 9 κρούσματα

5-Μαρ 31 κρούσματα

6-Μαρ 45 κρούσματα

7-Μαρ 66 κρούσματα

8-Μαρ 73 κρούσματα

9-Μαρ 84 κρούσματα

10-Μαρ 89 κρούσματα

11-Μαρ 99 κρούσματα

14-Μαρ 228 κρούσματα


Οι αριθμοί ίσως να μην φαίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικοί και μάλλον τους νικήσαμε τους Ιταλούς για άλλη μια φορά… Ωστόσο, έτσι, χωρίς εντυπωσιακά νούμερα ξεκίνησε η μετάδοση τόσο σε Ιταλία όσο και σε Γερμανία. Στην εικόνα φαίνεται ότι η καμπύλη της Γερμανίας (και αρκετών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σε αντίθεση με την Ιαπωνία που έχει καλύτερη κουλτούρα στην πρόληψη μεταδοτικών ασθενειών – μαύρη καμπύλη) ακολουθεί κατά πόδας την καμπύλη της Ιταλίας.



Σε 8 ημέρες, δηλαδή στις 20 Μαρτίου η Γερμανία θα είναι εκεί που είναι η Ιταλία σήμερα και η Ιταλία θα έχει περίπου 4,5 φορές περισσότερα κρούσματα και θύματα, δηλαδή περίπου 4.500 νεκρούς και 65.000-75.000 ανθρώπους που θα έχουν νοσήσει.

Τα μαθηματικά είναι ξεκάθαρα. Αν συνεχίσουμε και εμείς με αυτόν τον ρυθμό, δηλαδή αν κάνουμε τα ίδια λάθη που έκαναν οι Ιταλοί και το πάρουμε αψήφιστα, τότε με μια μέση αύξηση των κρουσμάτων από μέρα σε μέρα κατά 21% ( ο ρυθμός της Ιταλίας τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι λίγο παραπάνω από αυτό), στις 15 Μαρτίου θα έχουμε 180 κρούσματα και 5 θανάτους, στις 20 Μαρτίου θα έχουμε 450 κρούσματα και 15 θανάτους, στις 25 Μαρτίου 1.200 κρούσματα και 36 θανάτους, στις 30 Μαρτίου 3.100 κρούσματα και 90 θανάτους, και στις 20 Απριλίου θα έχουμε 170.000 και πάνω από 5.000 θανάτους.


Σάββατο 14 Μαρτίου στη πλαζ της Βουλιαγμένης


Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ τότε, αν καταφέρουμε μετά από πέντε με δέκα μέρες να ρίξουμε το ημερήσιο ποσοστό αύξησης στο 10% (πολύ αισιόδοξο αλλά απαραίτητο), τα αντίστοιχα νούμερα στις 30 Μαρτίου θα είναι 1.100 κρούσματα και 30 νεκροί ενώ στις 20 Απριλίου θα είναι 8.000 κρούσματα και 240 νεκροί.

Και μετά απλά θα ελπίζουμε μήπως ο πιο ζεστός καιρός βοηθήσει την κατάσταση και μέσα στο καλοκαίρι προλάβει να έρθει κανένα εμβόλιο για να γίνει η κατάσταση πιο διαχειρίσιμη από το Φθινόπωρο.


Άρα πρέπει να περιορίσουμε μετακινήσεις και συναθροίσεις στις απολύτως απαραίτητες. Το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι διακοπές. Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι. Οι παιδικές χαρές σήμερα, 12.3 ήταν φίσκα, το ίδιο και οι καφετέριες. Φίλη περηφανευόταν ότι η εκκλησία ήταν γεμάτη την Κυριακή. Εκκλησιαστείτε από το σπίτι με την τηλεόραση μέχρι να περάσει η μπόρα. Μην χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Όχι χειραψίες. Δεν θα σας παρεξηγήσουν. Πλέον, μπορεί να κολλήσετε ή και να σκοτώσετε με μια χειραψία. Και τέλος πάντων, για να μην κάνω τον έξυπνο, οι ειδικοί έχουν δώσει οδηγίες που αν ακολουθηθούν θα βοηθήσουν στη πιο αργή εξάπλωση.

Οι οδηγίες πρέπει όμως να ακολουθηθούν. Διαφορετικά στο τέλος του Απρίλη θα μπορούσαμε να μιλάμε για νούμερα που δεν τα χωράει ο νους και που φοβάμαι να τα γράψω.

ΘΤ

Tο περιστατικό που ακολουθεί συνέβη το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 σε μια από τις αίθουσες αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, γράφει ο Φρίξος Δρακοντίδης στο protothema.

Δυο άντρες που ήταν να επιβιβαστούν σε πτήση από Αθήνα προς Βουκουρέστι αισθάνθηκαν αδιαθεσία και λίγα λεπτά μετά κατέρρευσαν μπροστά στους εμβρόντητους επιβάτες και υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές του αεροδρομίου.

Στην αίθουσα εμφανίστηκαν τρεις άλλοι άντρες με στολές προστασίας επιπέδου 3, μάσκες και ειδικά γάντια προκειμένου να παραλάβουν τους δυο ασθενείς, τους οποίους και μετέφεραν σε ειδικό χώρο προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τους μεταφέρει σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό, για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template