ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ Ο ΟΥΚΑΣ που ύψωσε ατσάλινο τείχος στους Τούρκους

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τον μύθο του ηρωικού στρατηγού Ματαφιά συνεχίζει ο ΟΥΚΑΣ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα ύψωσε
ατσάλινο τείχος στον Εβρο και θωράκισε τα ελληνικά σύνορα απαντώντας με τόλμη, τακτική, γενναιότητα και αποτελεσματικότητα στην τουρκική επίθεση. Ο στρατηγός βρισκόταν σήμερα στο πλευρό του πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου.

Aπό τον Aριστοτέλη Ανδρεάδη


Ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού, φυλάσσοντας τα σύνορα. Νωρίτερα, επισκέφθηκε τη στρατιωτική μονάδα στους Κήπους του Έβρου.

«Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ συνομιλώντας με αξιωματικούς τόνισε: «Να στείλουμε, εδώ, από τον Έβρο μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με πάρα πολλή σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια».


Marine Corps Gen. Joe Dunford, chairman of the Joint Chiefs of Staff, greets a member of the Hellenic Armed Forces after arriving in Athens, Greece, Sept. 3, 2018. (DOD photo by U.S. Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro)



Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν ανέλαβε να μεταβεί στην Τουρκία και να συνοδεύσει στην πατρίδα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν αιχμαλωτίσει Τούρκοι στον Έβρο.
Γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1961 στην Χαλκίδα. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 απ’ όπου αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.

– Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απoφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
– Το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ)
– Το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.
– Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.
– Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.
– Το 1999, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).


– Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
– Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.
– Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).

– Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
– Τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.
– Τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε ως Αντιστράτηγος τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης Στρατιάς, με έδρα την Λάρισα.


Marine Corps Gen. Joe Dunford, chairman of the Joint Chiefs of Staff, greets a member of the Hellenic Armed Forces after arriving in Athens, Greece, Sept. 3, 2018. (DOD photo by U.S. Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro)


Ο Στρατηγός, πλέον είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Είναι παντρεμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει δύο κόρες, την Παναγιώτα 30 ετών, δικηγόρο και την Μαρία 21 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ. Είναι Αρίστος γνωστής της αγγλικής γλώσσας.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ. Είναι Αρίστος γνωστής της αγγλικής γλώσσας.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα,
ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή και τα επιχειρησιακά σχέδια. Συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους στρατιώτες, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα.


Prime Minister GR
✔@PrimeministerGR


Από τον Έβρο στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: η Ελλάδα δεν εκβιάζεται από κανέναν που θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Στα στρατιωτικά φυλάκια των Κήπων.


2.315
1:25 μ.μ. - 3 Μαρ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
738 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template