DIDIER RAOULT Ο ροκάς καθηγητής της χλωροκίνης που καλείται να σώσει την ανθρωπότητα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Mε λευκά μακριά μαλλιά, λιπόσαρκη φιγούρα και μούσι ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ γιόρτασε πριν από πέντε ημέρες τα 68α γενέθλια του.

Το «γιόρτασε» είναι μάλλον σχετικό γι΄ αυτήν την ασκητική μορφή, που θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών στον κόσμο σε ότι αφορά τις μολυσματικές ασθένειες.

Τις τελευταίες εβδομάδες δουλεύει ασταμάτητα πάνω στον κορωνοϊό και πριν από δύο ημέρες ανακοίνωσε τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της χλωροκίνης, ενός φθηνού φαρμάκου, η οποία χορηγήθηκε σε 24 Γάλλους που είχαν προσβληθεί από τον Covid 19-γράφει ο Διονύσης Θανάσουλας στο protothema.gr για τον ροκά επιστήμονα που καλείται να σώσει την ανθρωπότητα τον 210 αιώνα.

Με πατέρα στρατιωτικό γιατρό και μητέρα νοσοκόμα το μέλλον του από παιδί ακόμη φάνταζε προδιαγεγραμμένο, αν και ο ίδιος αγαπούσε πολύ την λογοτεχνία.
Στα 20 χρόνια του γράφτηκε στην Ιατρική σχολή από όπου αποφοίτησε, ολοκλήρωσε την πρακτική του, πήρε το διδακτορικό του και «βυθίστηκε» στον κόσμο των ιών και των μολυσματικών ασθενειών.

Από τότε η διαδρομή του είναι άρρηκτα συνυφασμένη με αυτά τα δύο αντικείμενα, ενώ πολύ γρήγορα οι μελέτες, οι διατριβές και οι ανακαλύψεις του, τον έχρισαν ως μια παγκόσμια αυθεντία στον τομέα του.



Βρήκε πάντως τον χρόνο να ερωτευθεί την ψυχίατρο Νατάσα Κέϊν, στα τέλη της δεκαετίας του’70, την οποία παντρεύτηκε το 1982 και απέκτησαν δύο παιδιά.
Είναι αυτός που ανακάλυψε έναν νέο τρόπο εργαστηριακής καλλιέργειας των Rickettsia-πρόκειται για βακτήρια-που του επέτρεψε να τα μελετήσει ενδελεχώς, ενώ δημιούργησε και την ανάλογη μονάδα.

Από το 2008 μέχρι το 2017 διεύθυνε Urmite, την ερευνητική μονάδα για τις αναδυόμενες λοιμώξεις και τις τροπικές ασθένειες με έδρα την Μασσαλία, όπου εργάζεται τις τελευταίες δεκαετίες.




Είναι σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί για το άτομο του, ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους, γι΄ αυτό πριν λίγα χρόνια δεν δίστασε να επικρίνει το Γαλλικό σύστημα αξιολογήσεων για τα ιδρύματα που λαμβάνουν επιχορηγήσεις, ζητώντας μεμονωμένες αξιολογήσεις.

Πλέον είναι διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών ασθενειών της Μασσαλίας και όπως τονίζουν πολλοί συνάδελφοι του, πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η χλωροκίνη ήταν αποτελεσματική in vitro απέναντι σε αυτόν τον νέο κορωνοϊό και η κλινική εκτίμηση που έγινε στην Κίνα το επιβεβαίωσε», εξήγησε στις 26 Φεβρουαρίου ο καθηγητής Ραούλ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτό που δεν αποκάλυψε είναι ότι είχε ήδη χορηγήσει σε 24 Γάλλους την χλωροκίνη με εντυπωσιακά αποτελέσματα ίασης του Covid-19, κάτι που έγινε γνωστό προχθές.


Ο ίδιος δεν το έχει σχολιάσει ακόμη, ίσως επειδή πάντοτε ήταν και παραμένει πολύ προσεκτικός και απόλυτα προσηλωμένος στο αντικείμενο του, αποφεύγοντας ηθελημένα πρόωρους πανηγυρισμούς.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template