«Doomsday» στο Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε υπόγειο καταφύγιο λόγω πανδημίας

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Το Ισραήλ έχει ενεργοποιήσει το υπόγειο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης κρίσεων (NMC) λόγω της πανδημίας στην χώρα, στο οποίο μεταβαίνει η ισραηλινή
κυβέρνηση (COG) σε περίπτωση χάους ή παγκόσμιου πολέμου, όπως συμβαίνει ακριβώς και σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ.

Η εγκατάσταση χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικά εξοπλισμένος χώρος διακυβέρνησης και ελέγχου για ανωτάτους ισραηλινούς αξιωματούχους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τη χώρα τους κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κρίσης.

Η ενεργοποίηση του ισραηλινού Κέντρου Διαχείρισης κρίσεων είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα και πιθανής αστάθειας, αλλά και των στρατηγικών επιπτώσεων που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με το ξέσπασμα αυτού του ιού, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.


Όπως ανέφεραν πρόσφατα αμερικανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει το ίδιο, ενεργοποιώντας το υπόγειο σύμπλεγμα εγκαταστάσεων στο όρος Cheyenne αλλά και άλλες μυστικές εγκαταστάσεις, καθώς ο ιός εξαπλώνεται μέσω του πληθυσμού των ΗΠΑ και στους στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το κέντρο κρίσεων του Ισραήλ NMC είναι μοναδικό δεδομένου ότι η ύπαρξή του δεν είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής και σίγουρα σε αυτό δεν βοηθά η εμφάνιση ή η θέση του. Η φουτουριστική ισραηλινή εγκατάσταση, που βρίσκεται κοντά στην Knesset (ισραηλινό κοινοβούλιο), στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Ανώτατο Δικαστήριο και σε άλλες σημαντικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις το τμήμα κυβερνητικών κτιρίων της Ιερουσαλήμ, χτίστηκε μετά τον πόλεμο του Λιβάνου του 2006.

Παρέχει στην εκάστοτε ισραηλινή κυβέρνηση τη δυνατότητα να μετακινείται ταχύτατα σε μια εξαιρετικά ασφαλής εγκατάσταση, η οποία είναι επίσης πολύ καλά διασυνδεδεμένη με τον έξω κόσμο και μεταξύ άλλων και με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).
Η μοναδική διπλή περιφραγμένη εγκατάσταση βρίσκεται απέναντι από ένα περίοπτο θέατρο και μοιάζει τόσο με το σύγχρονο μουσείο τέχνης όσο και με το καταφύγιο bunker doomsday. Η όλη εγκατάσταση έχει μια φουτουριστική εμφάνιση, μιας και δεν περιλαμβάνει παράθυρα, αλλά διαθέτει πολλαπλές εισόδους, ενώ λέγεται ότι πηγαίνει πολύ βαθιά κάτω από το έδαφος και είναι σε θέση να συντηρεί εκατοντάδες ανθρώπους για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο πυρηνικού, βιολογικού και χημικού πολέμου.

Τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν όλα τα κράτη, προηγμένα και μη, και αφορούν οικιστικά συμπλέγματα για χρήση τους σε περίοδο πολέμων ή μεγάλων κρίσεων. Το Ισραήλ λαμβάνει μέτρα για πιθανές εξελίξεις στην περιοχή και για ένα ακόμη λόγο που αφορά την παρουσία τόσων Αράβων “εχθρών” γύρω από το ισραηλινό κράτος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την απειλή από το Ιράν το οποίο διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template