Θεωρίες συνωμοσίας για τον Trump, το εμβόλιο κατά του Covid-19 και τον βιολογικό πόλεμο κατά της Κίνας

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Μετά και την ανοιχτή καταγγελία της Κίνας ότι ο Αμερικανικός στρατός έφερε τον Coronavirus στη κολασμένη πόλη Wuhan οι θεωρίες συνωμοσίας
οργιάζουν. Κάποιες από αυτές κάνουν λόγο για ξέσπασμα βιολογικού (μετά τον εμπορικό) πολέμου των ΗΠΑ κατά της Κίνας.

Η μόλυνση με τον ιό ήταν μέρος αυτού του πολέμου, σύμφωνα με τις θεωρίες. Στην είδηση μάλιστα ότι τα test που έκανε ο Τραμπ τον δείχνουν αρνητικό στον coronavirus μια έντονη φημολογία ότι ο πλανητάρχης και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν εμβολιασθεί έχει ξεσπάσει σαν καταιγίδα.


Aπό την Iόλη Πιερίδη

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα πέντε γερουσιαστές και βουλευτές έχουν τεθεί σε εθελοντική καραντίνα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο ήρθαν σε επαφή με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αφού είχαν εκτεθεί στον νέο κοροναϊό.

Ο βουλευτής Ματ Γκετς ταξίδεψε μάλιστα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που μετέφερε τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον σήμερα. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ο ίδιος ότι πριν από έντεκα ημέρες συναντήθηκε με ένα πρόσωπο το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον Covid-19.

“Μολονότι δεν έχει συμπτώματα, υποβλήθηκε σήμερα σε εξετάσεις και περιμένει σύντομα τα αποτελέσματα”, έγραψαν οι βοηθοί του στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο Γκετς θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ο δεύτερος Ρεπουμπλικανός πολιτικός που έχει εκτεθεί στον ιό είναι ο Νταγκ Κόλινς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, βρισκόταν ακριβώς πίσω του σε μια επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα.

Ούτε αυτός παρουσιάζει συμπτώματα, όμως για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε καραντίνα.
Τόσο ο Κόλινς όσο και ο Γκετς εκτέθηκαν στον κοροναϊό όταν συμμετείχαν σε ένα συνέδριο που οργανώθηκε στο διάστημα 26-29 Φεβρουαρίου κοντά στην Ουάσινγκτον. Στο ίδιο συνέδριο παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κήρυξε της ΗΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, συναντήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και με δεύτερο πρόσωπο το οποίο αργότερα βρέθηκε θετικό στον νέο κορvνoϊό, όμως δεν ζήτησε να του γίνει το τεστ για να διαγνωστεί αν έχει μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, ούτε μπήκε σε καραντίνα, ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ δείπνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με μία ομάδα προσώπων, ανάμεσά τους και ο Φάμπιο Βάινγκάρντεν, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.
Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο δρ. Σον Π. Κόνλι, δήλωσε ότι ακόμη ένα πρόσωπο που συμμετείχε στο δείπνο αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Μαρ-α- Λάγκο και με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σύντομη επαφή άρχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας covid-19 τρεις ημέρες αργότερα και στη συνέχει επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί.

Η επαφή ήταν «χαμηλού κινδύνου» και δεν υπάρχει λόγος ο Τραμπ να μπει «σε καραντίνα», τόνισε ο Κόνλι σε ανακοίνωσή του χθες Παρασκευή.

«Η έκθεση του προέδρου στο πρώτο πρόσωπο ήταν εξαιρετική περιορισμένη (φωτογραφία, χειραψία) και παρόλο που πέρασε περισσότερο χρόνο κοντά στο δεύτερο κρούσμα, όλες οι επαφές τους έγιναν προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα» εξήγησε.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν κατηγόρησε ευθέως τον αμερικανικό Στρατό ότι έφερε τον κορωνοϊό στην πόλη Ουχάν, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται δηλαδή για επίσημη τοποθέτηση του κινεζικού ΥΠΕΞ και σημαίνει πως το Πεκίνο καταγγέλλει τις ΗΠΑ για κάποιο σκοτεινό παιχνίδι εναντίον της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής: «Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Ουχάν. Να είστε διαφανής! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!».



2/2 CDC was caught on the spot. When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe us an explanation!

14,4 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό



Το κινεζικό ΥΠΕΞ θεωρεί πως οι ΗΠΑ κερδίζουν από την οικονομική καθίζηση της Κίνας και ο ιός ήταν ιδιαίτερα «βολικός» για αυτές.
Θεωρεί μάλιστα πως πολλά εκατομμύρια κρούσματα γρίπης πιθανότατα ήταν κρούσματα COVID-19.


Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.



Παρεπιμπτόντως μια από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες στο περίφημο Resident Evil, ήταν η Κλερ Ρέντφιλντ. Διαβολική σύμπτωση θα πει κάποιος, όπως και να έχει προκαλεί εντύπωση η συνεπωνυμία σε παρόμοιους καιρούς.

Θυμίζουμε ότι στην σειρά ταινιών Resident Evil ο θανατηφόρος ιος T-Virus έχει εξαφανίσει σχεδόν όλη την Ανθρωπότητα. Η διαδοσή του ξεκίνησε από την φανταστική αμερικανική μεγαλούπολη Racoon City όπως ακριβώς έγινε με την πραγματική κινεζική μεγαλούπολη Γουχάν των 11 εκατομμυρίων.

Βέβαια ο T-Virus δεν προκαλούσε κάποια γρίπη αλλά ένα είδος λύσσας που μετέτρεπε τους νοσούντες σε «ζόμπι» που ήθελαν να τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα.
*Πηγή: pronews.gr – Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Κι ενώ ουδείς από τους διασήμους ανά τον πλανήτη Έλληνες αστρολόγους δεν κατάφερε να συμπεριλάβει την πανδημία στις προβλέψεις για το εξοντωτικό 2020, ένας δισεκατομμυριούχος (περιουσία τουλάχιστο 70 δις) και η σύζυγός του σε συνεργασία με το Ιδρυμα Johns Hopkins, τον Οκτώβριο του 2019 διεξήγαγε μια άσκηση προσομοίωσης πανδημίας.

Το «Event 201», όπως ονομάστηκε η προσομοίωση, παρουσιάζει ανατριχιαστικές, που λένε και οι δημοσιογράφοι, ομοιότητες με τον νέο κορονοϊό SARS–CoV-2. Το ζεύγος που χορήγησε το εν λόγω πείραμα [Event 201] ήταν o Bill και η Μelinda Gates.

Το Event 201 ξεκινάει με την εμφάνιση ενός νέου κορονοϊού που προέρχεται από τις νυχτερίδες
. Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται στη Βραζιλία αντί για την Κίνα, αλλά κατά τα λοιπά η εξέλιξή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες εξαπλώνεται παγκοσμίως. Όταν πια ο πλανήτης περνάει σε πανδημική φάση, οι μεταδόσεις είναι ανεξέλεγκτες, με τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα. Περίπου οι μισοί ασθενείς έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιποι εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα και αρκετοί από αυτούς θα χρειαστεί να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς περίπου το 14% πεθαίνει μέσα σε 10 ημέρες.




Οι κυβερνήσεις παραμένουν αναποφάσιστες για το αν πρέπει να απαγορεύσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τα ταξίδια προς και από τις περιοχές που πλήττονται από τον ιό. Η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις διαχέονται ταχύτατα μέσω των social media, με αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης και την κοινωνική αναταραχή.

Η κάμψη της πανδημίας έρχεται μετά από 18 μήνες, όταν οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα έχει αναπτυχθεί αποτελεσματικό εμβόλιο. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το σενάριο της προσομοίωσης, 65 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει (με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να ξεπερνάει το 10%, ενώ σε πολλές χώρες να φτάνει και το -40%) και οι επιπτώσεις στις κοινωνίες είναι αδιανόητες.



Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι δεν προβλέπει αντίστοιχο αριθμό θυμάτων από τον SARS–CoV-2.

Πάμε τώρα στον πραγματικό και όχι την προσομοίωση. Το πρωί της 9ης Μαρτίου 2020, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 110.087 κρούσματα με 3.830 θανάτους, ενώ 62.283 έχουν επιβεβαιωμένα αναρρώσει. Στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί 80.735 κρούσματα και 3.119 θάνατοι και ακολουθεί η Νότια Κορέα με 7.382 κρούσματα και 53 θανάτους.

Όσο για τον Bill Gates εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας του (Microsoft) και να ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Bill Gates παρόλα αυτά θα εξακολουθήσει να υπηρετεί την Microsoft ως «σύμβουλος τεχνολογίας» του σημερινού Διευθύνοντα Συμβούλου της Satya Nadella, έναν ρόλο που ανέλαβε το 2014, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, όταν βεβαίως παραιτήθηκε από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft.

«Ήταν τεράστια τιμή και προνόμιο να δουλέψω μαζί με τον Bill και να μάθω από αυτόν όλα αυτά τα χρόνια. Ο Bill ίδρυσε την εταιρεία μας με πίστη στον εκδημοκρατισμό του λογισμικού και είχε πάθος για την επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων της κοινωνίας μας. Και η Microsoft και ο κόσμος είναι καλύτεροι χάρη σε αυτά» δήλωσε ο Satya Nadella. «Το συμβούλιο επωφελήθηκε από την ηγεσία και το όραμα του Bill. Και η Microsoft θα συνεχίσει να επωφελείται από το διαρκές πάθος του για τη τεχνολογία και τις συμβουλές του για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Είμαι ευγνώμων για τη φιλία του Bill και ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω κοντά του για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας που είναι να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη να επιτύχει περισσότερα».

Αν και ο Bill Gates θα συνεχίσει να διατηρεί κατά κάποιο τρόπο επαφή –εξάλλου είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της κατέχοντας ποσοστό 1,36% στην εταιρεία- με την εταιρεία που ίδρυσε έστω και ως σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας του τωρινού Διευθύνοντα Συμβούλου, η κίνηση του σηματοδοτεί το μεγαλύτερο βήμα που έχει κάνει μακριά από την εταιρεία που ίδρυσε (μαζί με τον Paul Allen το 1975) από τότε που εγκατέλειψε το ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου το 2008 


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template