ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ H Kίνα νίκησε τον Covid-19! Η Κίνα νίκησε

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κι όμως πρόκειται για ένα γεγονός που η Δύση τρομάζει να το παραδεχθεί: H Kίνα νίκησε τον ιό και έδωσε ένα μάθημα στην παγκόσμια κοινότητα που την
λοιδορούσε. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ παρακολοθούσαν μειδιάζοντας την κινέζικη αστυνομία να παίρνει σηκωτούς τους πολίτες της και να τους οδηγεί σε καραντίνα.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο


Μιλούσαμε για καταπάτηση των ελευθεριών και της αξιοπρέπειας του πολίτη. Κι όμως η Κίνα νίκησε τον coronavirus.
H Kίνα νίκησε και τώρα ο Τραμπ επιχειρεί να σώσει την Αμερική ενώ στην αρχή πήρε στο ψιλό την υπόθεση. Η Κίνα νίκησε τον coronavirus. 


Ο εγωισμός της Δύσης δεν μας αφήνει να το παραδεχθούμε. Θυμάσθε τη ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 που ρωτούσε μία τουρίστρια με ασιατικά χαρακτηριστικά εάν έχει coronavirus; Ελπίζουμε να μην αντιστραφούν οι όροι.
Η Κίνα λοιπόν νίκησε. Η Ευρώπη και η Αμερική γονατίζουν. Τι συμβαίνει; Γιατί δεν ζητάμε την βοήθεια και την τεχνογνωσία των Κινέζων; Οι Κινέζοι τους οποίους κατηγορούσε ο Τραμπ ότι αντιγράφουν τα πετυχημένα προιόντα των αμερικάνικων εταιριών νίκησαν τον Covid-19.

Όταν η Δύση τους λοιδορούσε εκείνοι εργαζόντουσαν σαν πειθαρχημένα μυρμήγκια για να νικήσουν τον ιό. Και τα κατάφεραν.




Στο μεταξύ κατήγγειλαν επίσημα τον αμερικάνικο στρατό ότι αυτός έφερε τον ιό στη χώρα τους.


Η Κίνα νίκησε!

Η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, παρέδωσε 50.000 μάσκες στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας-κεντρική φωτό.
Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την πρέσβη, την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και συμπλήρωσε:

«Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους. Να ευχαριστήσω την κινεζική κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια την οποία κάνει».
Οι Κινέζοι λοιπόν νίκησαν και πανηγυρίζουν με αυτό τον τρόπο το κλείσιμο και του τελευταίου νοσοκομείου που είχαν στήσει εκτάκτως για τον ιό. Οι νοσηλευτές το πανηγυρίζουν με το συγκινητικό video που ακολουθεί.

Μάγκες, οι Κινέζοι νίκησαν κι εμείς διστάζουμε να το παραδεχθούμε για να μην κακοκαρδίσουμε τις ΗΠΑ, τον Τραμπ, τον Πρέσβη και τη Μέρκελ.

Κι όμως η Κίνα νίκησε!


Στο μεταξύ αντιγριπικό φάρμακο το οποίο έχει αναπτύξει εταιρεία του ιαπωνικού ομίλου Fujifilm λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση.

Το Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να προωθεί τη χρήση του φαρμάκου favipiravir, το οποίο αναπτύσσεται από την Fujifilm Toyama Chemical και πωλείται υπό την εμπορική ονομασία Avigan.

“Είναι ιδιαίτερα ασφαλές και εμφανώς αποτελεσματικό”, σημείωσε ο Zhang Xinmin, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας του υπουργείου Επιστημών της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

Η Fujifilm Toyama ανέπτυξε το φάρμακο το 2014. Χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό από τον Φεβρουάριο.


Νωρίτερα σήμερα, η μετοχή της Fujifilm σημείωσε άλμα 15,4% στο χρηματιστήριο του Τόκιο.
Κλινικές μελέτες έγιναν σε 200 ασθενείς σε νοσοκομεία της Ουχάν και της Σενζέν, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο εμφανίστηκαν πολύ σύντομα αρνητικοί στο τεστ του ιού.



Ταυτόχρονα, τα συμπτώματα πνευμονίας υποχώρησαν σημαντικά.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν παρουσιάστηκαν εμφανείς παρενέργειες.

Η ίδια η Fujifilm, πάντως, μέσω εκπροσώπου του, τονίζει ότι δεν ενεπλάκη στις κλινικές μελέτες στην Κίνα και βρίσκεται σε φάση αξιολόγησής τους.

Κινεζική εταιρεία έχει λάβει ήδη άδεια από τον Φεβρουάριο να παράγει το φάρμακο ως γενόσημο.


Η Fujifilm παρέχει το Avigan σε ιαπωνικά νοσοκομεία για κλινικές μελέτες, ενώ ετοιμάζει και δικά της, ξεχωριστά κλινικά πειράματα στην Ιαπωνία.

Θα χρειάστεί ωστόσο να περάσουν μήνες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μελετών.   


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template