ΣΟΚ:Κάθε μήνας καραντίνας έχει κόστος 1 μνημόνιο. Μονόδρομος οι πρόωρες εκλογές Ιούνιο-Ιούλιο

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Ένας ακούραστος Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος καταπίνει χιλιόμετρα τη μέρα απεκάλυψε το εφιαλτικό κόστος της καραντίνας που για την ώρα ανέρχεται στα 6 δις
ευρώ το μήνα-δηλαδή ένα Μνημόνιο!

Από τον Αριστοτέλη Ανδρέαδη

Την ώρα που ο Αδωνις απεκάλυπτε το κόστος της καραντίντας έβλεπε το φως της δημοσιότητας η κραυγή αγωνία της εταιρίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθώς και της Fraport με τις δύο εταιρίες να ζητούν αναστολή των πληρωμών των υποχρεωσεών τους προς το Δημόσιο ενώ τα κρατικά ΕΛΤΑ ζητούσαν να συμπεριληφθούν στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Αντιλαμβάνεστε το εφιαλτικό κόστος κάθε 24ωρου καραντίνας.

Όπως επίσης και σε τι τοπίο θα βγουν οι Ελληνες καθώς θα ανοίξουν τη πόρτα του σπιτιού τους και θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν που να πάνε μια και 200 χιλιάδες τουλάχιστο μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν βάλει λουκέτο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήδη γιγαντώνεται η δημαγωγική αντιπολίτευση του Σύριζα ο οποίος θα επιχειρήσει διά μέσω καμμένης γης να επιστρέψει (για πάντα) στην εξουσία.

Γι΄αυτό και οι προσφυγή στις κάλπες εντός του διμήνου Ιουνίου-Ιουλίου είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό.

Δεν μπορεί να χαρίσει στον Τσίπρα και τον Σύριζα δύο εθνικές νίκες τόσο στον Εβρο όσο και τη διάσωση των Ελλήνων από την πανδημία.

Κανένα επιχείρημα περί του αντιθέτου δεν μπορεί να σταθεί.

Οι κάλπες είναι μονόδρομος εκτός κι αν η ΝΔ αποφασίσει να εγκαταλείψει τη χώρα στους Αγανακτισμένους Νο2. Τώρα τι έχει απομείνει από το “μαξιλαράκι” είναι αστείο να το συζητάμε-κανείς δεν πρόκειται να βρει άκρη.

Το όποιο μαξιλάρι οδεύει με χίλια στην εξάντλησή του γι΄αυτό και ο κάθε υπουργός δίνει διαφορετικό υπόλοιπο.

Ο δε Σταικούρας ανάλογα με την ώρα που τον ρωτάς σου λέει άλλο νούμερο.

Για να δούμε τι άλλο είπε ο Γεωργιάδη στο Mega>

«Για κάθε μήνα που είμαστε στο καθεστώς καραντίνας, άμεσα η οικονομία χάνει περίπου 6 δισ. ευρώ. Χάνουμε περίπου τρεις μονάδες του ΑΕΠ τον μήνα σε τζίρο. Αν κρατήσει μέχρι τον Μάιο θα είναι διαχειρίσιμο και θα μπορούμε να είμαστε σε μία ύφεση του 3-4-5%. Αν κρατήσει και τον Ιούνιο προσθέστε άλλες τρεις μονάδες. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι σχέδιο για την επόμενη ημέρα δεν μπορεί να εκπονηθεί ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «οι λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν με βάση τα κρούσματα το πότε και πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα
. Όλα εξαρτώνται από τον ιό. Το ότι τα έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα ούτε αποτελεί λόγο εφησυχασμού».

«Λίγο να χαλαρώσουμε θα γίνουμε Ηνωμένο Βασίλειο. Τα έχουμε πάει καλά. Μακάρι και μέχρι τέλους. Όταν με το καλό νικήσουμε τον ιό μετά θα μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την οικονομία και με χρονοδιάγραμμα»
πρόσθεσε.
Πρώτη κατοικία

Σε ό,τι αφορά στην παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει παράταση. «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί».
Νέα μέτρα στήριξης

Παράλληλα, όπως είπε, την Πέμπτη στη Βουλή θα κατατεθεί τροπολογία στην κύρωση της ΠΝΠ, που θα συστήσει επιτροπή μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, και η οποία θα μπορεί να δέχεται αιτήματα από επιχειρήσεις που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, έχουν μεγάλη πτώση τζίρου, αλλά δεν είναι στους ΚΑΔ. Αν κρίνει η επιτροπή ότι πρέπει, θα μπαίνουν σε καθεστώς προστασίας» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερθείς στα εργασιακά, εμφανίστηκε κάθετος υποστηρίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν μειώσεις αποδοχών. Έχουμε πει ότι για να λάβει η επιχείρηση τα διάφορα προστατευτικά μέτρα θα πρέπει να διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων και τους μισθούς στα ίδια επίπεδα με προ κρίσης».
Ταμειακά διαθέσιμα

Τέλος, απαντώντας αν η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν για την ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και της οικονομίας, υπογράμμισε πως «τελευταία μας επιλογή είναι να καταφύγουμε στο μαξιλάρι των 20 δισ. ευρώ».

«Αυτό θα ήταν για τις αγορές ένα σήμα για να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, εδώ που είμαστε τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Η γνώμη μου, όμως, είναι ότι θα βρεθεί λύση στην Ευρώπη. Το θεωρώ αδύνατον να μην βρεθεί. Για να συνεχίσει η Ευρώπη θα βρεθεί μια λύση» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template