Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Ποιοι θα πάρουν άμεσα το επίδομα των 600 ευρώ

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Στις 29 Μαΐου θα καταβληθεί σε περίπου 5.000 δικαιούχους το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2018, ενώ στις 15 Μαΐου θα
ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του 2019 με στόχο να πληρωθούν στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου που θα καταβληθούν όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβληθεί και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2018.


Στο μεταξύ θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 15 Μαΐου για τους δικαιούχους του 2019 προκειμένου να πληρωθούν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου, 30 Ιουνίου, μαζί με την καταβολή των άλλων επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως εφόσον το εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.001 ευρώ ως 4.700 ευρώ.


Η εισοδηματική ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών καταβάλλεται στους δικαιούχους εφάπαξ κάθε έτος με πίστωση στον ενεργό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των δέκα πρώτων ημερολογιακών ημερών του μήνα που έπεται της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας της κάθε αίτησης.

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

– Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

– Ως μόνιμη κατοικία νοείται η συνεχής διαμονή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται ολόκληρη ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου συμπλήρωσης της διετίας εντός του έτους του οποίου υποβάλλεται η αίτηση.

Οι αιτήσεις στο εξής για κάθε έτος θα υποβάλλονται από 25 Αυγούστου μέχρι 30 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Αυτό σημαίνει ότι για το τρέχον έτος οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου 2020 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Δικαιούχοι:

– Έλληνες υπήκοοι

– υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ

– πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετών πολιτών


Στην περίπτωση που ο πατέρας δεν είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος κράτους μέλους της ΕΕ ή πολίτης των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο αλλά είναι η μητέρα τότε την δικαιούται αυτή την οικονομική ενίσχυση. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template