Alice Walton-Πώς ξοδεύει τα δισεκατομμύρια της η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η Alice Walton, η μόνη γυναίκα κληρονόμος στην περιουσία της Walmart, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes.

Η Alice Walton, η μόνη γυναίκα κληρονόμος της αυτοκρατορίας της Walmart, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.
Η 70χρονη έχει μια περιουσία αξίας 54,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Μάλιστα, κατατάσσεται στην ένατη θέση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.
Οι τρεις κληρονόμοι της Walmart – Rob Walton, Jim Walton και Alice Walton – έχουν συνδυασμένο πλούτο πάνω από 163 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 87 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια στην Αμερική, τους Kochs, σύμφωνα με στοιχεία του Forbes.






Και παρά τον αμέτρητο πλούτο και τη φήμη που διαθέτει, η προσωπική της ζωή παραμένει σε μεγάλο βαθμό ιδιωτική. Δείτε παρακάτω πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Αμερικής ξοδεύει την περιουσία της:



Η θέση της στην εταιρεία




Σε αντίθεση με τους αδελφούς της, τον Ρομπ και τον Τζιμ, η Άλις δεν έχει συμμετάσχει ποτέ ενεργά στη διοίκηση της Walmart, καθώς είχε αποφασίσει από νεαρή ηλικία να ακολουθήσει το δρόμο της τέχνης.Μάλιστα, όταν ήταν 10 ετών, αγόρασε το πρώτο της έργο: Ένα αντίγραφο ενός πίνακα του Πικάσο για δυο δολάρια.


Λατρεύει την τέχνη

Η ίδια διαθέτει μια τεράστια ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης, με πρωτότυπα έργα από θρυλικούς Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως οι Andy Warhol, Norman Rockwell, και Georgia O’Keefe.

Έχει δικό της μουσείο


Η Άλις άνοιξε ένα μουσείο 50 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Crystal Bridges το 2011 για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αγάπη της για τα άλογα

Η Άλις είναι επίσης κτηνοτρόφος αλόγων. Μάλιστα, η ίδια διέθετε ένα ράντσο 250 στρεμμάτων στο Τέξας το οποίο πουλήθηκε πρόσφατα για ένα άγνωστο ποσό. Ωστόσο, η αρχική τιμή του ήταν στα 19,75 εκατ. δολάρια.

Τα ακίνητα

Η Άλις κατέχει επίσης ένα διώροφο διαμέρισμα στην Park Avenue της Νέας Υόρκης, το οποίο και αγόρασε για 25 εκατ. δολάρια το 2014. Η κατοικία διαθέτει μία απίστευτη θέα στο Central Park και στην πόλη, ένα δωμάτιο με οθόνες τηλεόρασης και όλες τις ανέσεις.


Το φιλανθρωπικό της έργο




Τον Ιανουάριο του 2016, η Άλις δώρισε 3,7 εκατομμύρια από τις μετοχές της στην Walmart – αξίας περίπου 225 εκατομμυρίων δολαρίων την εποχή εκείνη – στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της οικογένειας Walton Family Foundation.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα προσέφερε πρόσφατα 120 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για τη δημιουργία μίας σχολής τέχνης.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template