«Συναγερμός» στο Μαξίμου: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις - «Γκρεμίστηκαν» τα έσοδα τον Μάρτιο

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι εικόνες που είδαν και χθες το φως της δημοσιότητας, κυρίως έξω από τράπεζες, αλλά και σε
λαϊκές αγορές, όπου ο συνωστισμός ιδίως των ηλικιωμένων υπήρξε χαρακτηριστικός. Οι εικόνες αυτές σήμαναν συναγερμό στο Μαξίμου, όπου με αλλεπάλληλες συσκέψεις εξετάστηκαν οι τρόποι αναχαίτισης του φαινομένου.

Ο προβληματισμός στο Μαξίμου οφείλεται σε δύο δεδομένα: πρώτον, στο φόβο χαλάρωσης των μέτρων. Ήδη βαδίζουμε εντός της τρίτης εβδομάδας από τότε που ελήφθησαν μέτρα και έχει αλλάξει άρδην η ζωή των πολιτών.
Δεύτερος προβληματισμός είναι το κομμάτι επαρχία. Η χθεσινή καραντίνα που τέθηκε σε χωριά της Καστοριάς, αλλά και η Ξάνθη, δείχνει πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά μπορεί να υπάρξουν επικίνδυνες εστίες και στην επαρχία.

Πλην των μέτρων, το άλλο κομμάτι όπου η κυβέρνηση δίνει καθημερινά μάχη είναι αυτό της επάρκειας στο υγειονομικό κομμάτι, τόσο σε ΜΕΘ όσο και σε υγειονομικό υλικό. Χθες ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών από την Κίνα, που αποκτήθηκαν ύστερα από δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Τα πιθανά νέα μέτρα που εξετάζονται είναι:

- Ο τρίωρος χρονικός περιορισμός σε κάθε μετακίνηση
- Η απαγόρευση των μετακινήσεων μετά από συγκεκριμένες ώρες της μέρας
- Το προσωπικό όριο στην ημερίσια μετακίνηση καθέ πολίτη
-Κατάργηση της γραπτής δήλωσης , μετακίνηση μόνο μέσω αποστολής sms

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να στέλνει εως δυο μυνήματα την ημέρα στο 13033. Εξετάζεται και η θέσπιση χρονικού ορίου σε κάθε έξοδο, από την στιγμή δηλαδή της αποστολής του μυνήματος στο 13033 θα μετράει αντίστροφα κάποιος χρόνος.

Για τα νέα μέτρα που εξετάζονται μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Στέλιος Πέτσας που εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης θα ειναι ο πολίτης «να βγαίνει μια – δυο φορές, να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, να είναι σύντομες».

Πρόβλημα & στα έσοδα
Στο υπουργείο Οικονομικών κατέγραψαν πτώση 30- 40% στα ημερήσια στοιχεία των φορολογικών εσόδων, πριν καν πέσουν στο σύστημα οι πληρωμές της 31ης Μαρτίου, αποδεικνύει ότι το χτύπημα του κορωνοϊού στον Προϋπολογισμό θα είναι βίαιο.

Κι όλα αυτά, πριν μετρηθούν οι επιπτώσεις τον Απρίλιο, όπου η μοναδική οικονομική δραστηριότητα εξαντλείται στα ράφια των super markets και στα γκισέ των φαρμακείων, αναφέρει το economistas.gr

Στο οικονομικό επιτελείο έχουν επίγνωση της πρωτοφανούς κατάστασης και ήδη κοιτάζουν την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πώς θα εξασφαλιστούν ροές εσόδων- αρχικά από την κατανάλωση- τουλάχιστον από το καλοκαίρι και μετά.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template