Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κινητικότητα στην Κύπρο: Οι Τούρκοι αντικαθιστούν τα παλαιωμένα με σύγχρονα όπλα

Πώς αποκωδικοποιείται η μεταφορά στρατιωτικού υλικού από τα Κατεχόμενα.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ βαρέα τουρκικά οπλικά συστήματα μετακινήθηκαν στην

Τουρκία για συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου. Μόνο που δεν μας πείθουν οι “γείτονες” και πρόκειται για πιθανή μεταφορά νέων οπλικών συστημάτων σε αντικατάσταση παλαιών.

Η μεταφορά πεπαλαιωμένου στρατιωτικού υλικού όμως από τα κατεχόμενα της Κύπρου, με την δικαιολογία της επισκευής τους, στην πραγματικότητα δίνει την δυνατότητα αντικατάσταση τους με νέα οπλικά συστήματα που θα αποσταλούν εντός εύλογου διαστήματος.


Για αυτήν την εργασία μεγάλη σημασία παίζει το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Αυτό οδηγεί Έλληνες αμυντικούς αναλυτές στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα έχουμε μεταφορά σύγχρονων τουρκικών οπλικών συστημάτων προς τα κατεχόμενα για την αντικατάσταση των προαναφερθέντων.


Υπενθυμίζουμε ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εδώ και ένα χρόνο με νέα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Firtina των 155mm στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια, καθώς και με άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Κυθρέα.

Τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο αριθμούν περίπου συνολικά 35.000 άνδρες που υπηρετούν σε μονάδες του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των κατεχομένων.

Από αυτούς οι 17.000 στρατιώτες προέρχονται από την Τουρκία.


Kıbrıs'ta, Türk silah sistemleri, fabrika düzeyinde bakımları için düzenli olarak Türkiye'ye taşınıyor.

View image on TwitterView image on Twitter

See Doğu Akdeniz's other Tweets
Οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις, σύμφωνα εκθέσεις του ΟΗΕ και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα τους, είναι οργανωμένες σε 15 τάγματα που απαρτίζουν δύο ταξιαρχίες πεζικού, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ελαφρά όπλα, ορισμένα ελαφρά πυροβόλα και όλμους.Σύμφωνα με άρθρο μας,πρόκειται πιθανότατα για προσπάθεια πρόκλησης από την Τουρκία, σε Μεσόγειο και το Νότιο Αιγαίο, βασιζόμενη στην παράνομη συμφωνία Ερντογάν-Σαράι για την δημιουργία ΑΟΖ ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη.

Μια τέτοια προοπτική άλλωστε έχει ανακοινωθεί από τουρκικής πλευράς με πλήθος δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων, αλλά και του ίδιου του προέδρου της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, για το επόμενο γενικά διάστημα.

Η αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου με το όνομα “Kanouni” (Δίκαιο) αποσκοπεί στην υλοποίηση ενός απλού και αποτελεσματικού σχεδίου από τουρκικής πλευράς.
Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο συνοδεία στολίσκου με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, θα επιχειρήσει να "ερευνήσει" πιθανόν στην κυπριακή ΑΟΖ, έχοντας στόχο την οριοθέτηση και την επιβεβαίωση της επιβουλής των τουρκικών συμφερόντων στην περιοχή.

Για αυτή την προσπάθεια η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι και σε πιθανή μικρής ισχύος “εμπλοκή” με τον ελληνισμό, εκτός του Αιγαίου, τώρα και στην Κύπρο με όποιο κόστος και αν υπάρχει, ειδικά τώρα που η πανδημία "γονατίζει" τη χώρα αυτή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...