Υπουργοί μου φώναζαν,αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Εγώ είμαι ο πρωθυπουργός εγώ πήρα το ρίσκο,ήξερα τι θα συνέβαινε έπρεπε όμως ρισκάρω,και το έκανα.Πήρα την απόφαση να κλείσω σχολεία και καταστήματα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», περιέγραψε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε την απόφαση του «κλειδώματος» πολιτών και οικονομίας, όπου παραδέχεται ότι γνώριζε την οικονομική καταστροφή που θα προκαλούσε μία τέτοια απόφαση.

«Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: "Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!"» είπε για να προσθέσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

«Δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα» συμπλήρωσε. Και επίσης αποκαλύπτει ότι «Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020»

Άρα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για αυτό που θα συμβαίνει και κυρίως αυτό που θα ακολουθήσει στην οικονομία. \

Και υποστηρίζει ότι «Υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020».

Αυτό δεν το λέει βέβαια καμία ανάλυση και καμία μελέτη, αφού μετά από τέτοιας έκτασης οικονομική καταστροφή, καμία οικονομία και πολύ περισσότερο η ελληνική δεν έχει «πυρομαχικά» για να αντιδράσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πολύ περισσότερο που η καταστροφή αφορά και όλους τους εταίρους της Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει στον Μάιο: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα βήμα».

Και τέλος Ο πρωθυπουργός αποκλείει τις πρόωρες εκλογές δηλώνοντας ότι διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Τον Σεπτέμβριο θα δούμε κατά πόσον η εκτίμηση αυτή θα ισχύει...   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template