Ετοίμαζαν «ματωμένο» Πάσχα στην Αίγυπτο: ΜΙΤ & Μουσουλμανική Αδελφότητα σχεδίαζαν επιθέσεις κατά Χριστιανών

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έχουμε στο εσωτερικό της Αιγύπτου με την χρηματοδότηση μελών της μουσουλμανικής αδελφότητας για πρόκληση χάους την περίοδο
του Πάσχα κατά Ορθοδόξων Χριστιανών, αλλά τους πρόλαβαν οι δυνάμεις του Αλ Σίσι και τους εξουδετέρωσαν.
Η αιγυπτιακή μουσουλμανική αδελφότητα και ο πολιτικός ηγέτης της Ρ.Τ. Ερντογάν έχασε τους καλύτερους τρομοκράτες του στο Κάιρο απόψε. Οι Αιγυπτιακές Δυνάμεις Ασφαλείας κατάφεραν να σκοτώσουν τους περισσότερους από αυτούς και να συλλάβουν τους τραυματίες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, λίγο πριν επιτεθούν στους Κόπτες Χριστιανούς στην περιοχή στην Αλ-Αμιρία” αναφέρει γνωστό ΜΜΕ.

Η αιγυπτιακή αστυνομία με μαι συντονισμένη επιχείρηση σκότωσε 7 ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες σε επιδρομή στο El-Amiriya του Καΐρου πριν από το Πάσχα. Ένας Αιγύπτιος αξιωματικός σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Η χρηματοδοτούμενη από την ΜΙΤ οργάνωση σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μεγάλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών.

"Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας έλαβε πληροφορίες σχετικά με μια τρομοκρατική οργάνωση που χρησιμοποιεί καταφύγια στο ανατολικό και νότιο Κάιρο, έχοντας πρόθεση να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις εορτές του Πάσχα", ανέφερε το υπουργείο.

Η αιγυπτιακή αστυνομία ανακάλυψε δεκάδες αυτόματα τυφέκια, τέσσερα πιστόλια και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών και εκρηκτικών που ήταν στην κατοχή των ισλαμιστών τρομοκρατών.


Ένας αστυνομικός από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ενώ ένας άλλος αστυνομικός και δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο της Αιγύπτου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε μια αποθήκη στη γειτονιά El-Matariya, όπου η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση έκρυβε όπλα και εκρηκτικά, όπου και ανακάλυψε ολόκληρη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών της οργάνωσης.
Η αιγυπτιακή τηλεόραση παρουσίασε πλάνα από την επιχείρηση στο El-Amiriya. Η γειτονιά βρισκόταν στο απόλυτο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αφού κόπηκε επίτηδες το ρεύμα για ευνόητους λόγους.

Η γειτονιά, όπως και ολόκληρη η Αίγυπτος, είναι υπό νυχτερινή απαγόρευση κινήσεων που ξεκινά στις 8 μ.μ.




Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό και μια ειδική ομάδα υπό τον εισαγγελέα κρατικής ασφάλειας αποστάλθηκε στο σημείο της επιχείρησης.

Το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του υπαστυνόμου Μωχάμεντ Ελ-Χούφι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι θεωρούνται ως τρομοκρατική οργάνωση σε μαι σειρά χώρες όπως Μπαχρέϊν, Αίγυπτο, Συρία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ.


"Οι Ηνωμένες πολιτείες αν και ξεκίνησαν την διαδικασία να χαρακτηρίσουν την οργάνωση ως τρομοκρατική δεν το έχουν πράξει ακόμη, αλλά μετά από πολλές πιέσεις θα το πράξουν",
αναφέρει Άραβας ειδικός αναλυτής.

Ο Σουνιτικός Αραβικός κόσμος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους Σιΐτες και φυσικά με την αίρεση των Αδελφών Μουσουλμάνων. Εξαίρεση στους Σουνίτες αποτελούν η Τουρκία και το Κατάρ οι οποίοι στηρίζουν πλήρως την εν λόγω οργάνωση.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ, το Μπαχρέϊν, το Ομάν (Σουνιτικές χώρες) της Μέσης Ανατολής με Δυτικό γεωπολιτικό προσανατολισμό, είναι σε ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία και το Κατάρ.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template