Στιγμές αποκάλυψης στο λιανεμπόριο: Πάνω από 3.300 «λουκέτα» σε Victoria’s Secret, Gap, Forever 21

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η τέλεια καταιγίδα είναι εδώ για το λιανικό εμπόριο, καθώς πάνω από 3.300 καταστήματα διάσημων μπραντς ετοιμάζονται για οριστικό
λουκέτο εντός του 2020.

Ο αριθμός των λουκέτων μπορεί το 2020 να είναι ακόμα μεγαλύτερος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας real estate, Cushman & Wakefield. Η εταιρεία στις περσινές της εκτιμήσεις – πριν δηλαδή από την κρίση της πανδημίας – ανέφερε ότι θα κλείσουν 12.000 καταστήματα σε μεγάλες αλυσίδες το 2020.



H Victoria’s Secret ετοιμάζεται να κλείσει οριστικά 250 καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά εντός του 2020. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η μητρική εταιρία L Brands.





Παράλληλα, η L Brands σχεδιάζει να βάλει λουκέτο και σε 50 καταστήματα Bath & Body Works που έχει στις ΗΠΑ και ένα στον Καναδά.

Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της L Brands, σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 37% το τρίμηνο μέχρι τις 2 Μαΐου.

Σχεδόν όλα τα καταστήματα της εταιρείας έκλεισαν στις 17 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Τα λουκέτα αρχίζουν να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας καθώς λίγα 24ωρα πριν η Pier 1 Imports ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματα που της απομένουν, ενώ και η διάσημη αλυσίδα ρούχων J.C. Penney αποκάλυψε ότι κατεβάζει ρολά σε 242 καταστήματά της (29% του συνόλου) λόγω χρεοκοπίας.




Η Victoria’s Secret έχει 1.091 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά (909 με το μπραντ της Victoria και 144 της Pink). Η εταιρεία θα κλείσει τα 235 αμερικανικά Victoria’s Secret και τρία καταστήματα Pink. Το λουκέτο θα αφορά και τα 13 από τα 38 της καταστήματα στον Καναδά.

Ο προσωρινός CEO της Victoria’s Secret, Stuart Burgdoerfer, ανέφερε το κλείσιμο είναι μια σωστή απόφαση που θα ενισχύσει τις δραστηριότητες της επιχείρησης. Όπως είπε, τα λουκέτα θα μπουν τους επόμενους μήνες, ενώ αναμένονται κι άλλα.

Τα καταστήματα της μπράντας που έκλεισαν λόγω lockdown, αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσουν στα τέλη Ιουλίου. Όπως καταλαβαίνουμε όμως από τα συμφραζόμενα, σίγουρα δεν θα ανοίξουν όλα.

Η Gap κλείνει εκατοντάδες καταστήματά της. Τον Φεβρουάριο του 2019 είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να κλέισει όλα τα 230 καταστήματα Gap εντός διετίας. Θα ανοίξουν ξανά κάποια καταστήματά της υπό άλλα μπραντς όπως Old Navy και Athleta.



H Forever 21 αναμένεται να κλείσει 350 καταστήαμτα διεθνώς, μεταξύ αυτών και τα 178 στις ΗΠΑ, μετά από την αίτηση για υπαγωγή στο κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Τα σχετικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι πολλά από αυτά τα λουκέτα θα μπουν εντός του 2020.

Η Neiman Marcus κλείνει 20 καταστήματα


Ανακοίνωσε την απόφασή της τον Μάρτιο και αφορά τα 20 από τα 22 εκπτωτικά της καταστήματα Last Call. 
  πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template