Κρίσιμες ώρες για την 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό της άγνωστης γυναίκας που είχε καλυμένο το πρόσωπό της με μάσκα και
έλουσε με καυστικό υγρό την 34χρονη Ιωάννα, η κατάσταση της υγείας της νεαρής γυναίκας παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού και σώματος, ενώ η επίθεση που δέχτηκε της έχει προκαλέσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό της μάτι με τον κίνδυνο να το χάσει να είναι αρκετά μεγάλος. Οι γιατροί καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ενώ όπως είπε στο protothema.gr ο γιατρός και διευθυντής της μονάδας επειγόντων περιστατικών, που την παρέλαβε κ. Πάρις Μπουλές η νεαρή γυναίκα έφθασε με αφόρητους πόνους και ουρλιάζοντας. «Η κοπέλα νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου μας. Δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά προέρχεται από το σοκ της επίθεσης και έχει 20% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της καμμένο από τη χημική ουσία.








Αυτή τη στιγμή γίνεται διαχείριση του πόνου με ισχυρά οπιούχα, ενώ πλαστικοί χειρουργοί και οφθαλμίατροι την παρακολουθούν. Η κατάσταση του αριστερού οφθαλμού είναι πάρα πολύ σοβαρή και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σώσουμε».
Ο κ. Μπουλές επισήμανε επίσης ότι όταν παρέλαβε την Ιωάννα η κοπέλα ήταν ημίγυμνη και ούρλιαζε. «Εγώ κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιάς μου στις 9.48 παρέλαβα μια γυναίκα η οποία ούρλιαζε από τους πόνους, ήταν ημίγυμνη και αντιληφθήκαμε ότι είχε γίνει κάποιου είδους επίθεση εναντίον της με κάποια χημική ουσία. Αμέσως την αντιμετωπίσαμε ως χημικό έγκαυμα. Της δώσαμε όλες τις πρώτες βοήθειες και τον αλγόριθμο που υποστηρίζουμε έναν εγκαυματία άμεσα.




Ο κ. Μπουλές ρώτησε την 34χρονη αν η επίθεση ήταν εσκεμμένη για να φωνάξουν την αστυνομία με την Ιωάννα να του απαντά «Δεν ξέρω τι έγινε, ήταν μια γυναίκα με μαύρα και κάτι μου πέταξε» «δεν μπορούσε να μιλήσει καλά γιατί ήταν φρικτοί οι πόνοι της» επισήμανε ο κ. Μπουλές.
Από την πλευρά της η γιατρός που την περιθάλπει Αναστασία Σέλα είπε στο protothema.gr «Προσήλθε το πρωί σε συγχυτική κατάσταση γιατί είχε καεί από χημικό και έχει χημικό έγκαυμα το οποίο εστιάζεται στο πρόσωπο κυρίως και στο αριστερό της χέρι. Έχει πιάσει λίγο τον τράχηλο και λίγο το θώρακα από τη μεριά του στήθους αριστερά.Οι γιατροί προσπαθούν να δουν κατά πόσο μπορούν να σώσουν το μάτι της, βρίσκεται υπό αναλγησία, αιμοδυναμικά είναι σταθερή και έχει μια υποστήριξη με οξυγόνο».















Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, εκεί που βρίσκεται η εργασία της 34χρονης Ιωάννας. Η νεαρή έφθασε στο γραφείο της με το αυτοκίνητό της και μόλις πάρκαρε μπήκε στο κτίριο και πήγε προς το ασανσέρ.
Σε εκείνο το σημείο την περίμενε σύμφωνα με τις πληροφορίες μια γυναίκα η οποία είχε καλυμένο το πρόσωπό της με μάσκα, ενώ στα χέρια της κρατούσε ένα δοχείο με καυστικό υγρό το οποίο άδεισε στην έντρομη Ιωάννα η οποία ξαφνιάστηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η δράστης εξαφανίστηκε, ενώ η 34χρονη άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους μιας και το καυστικό υγρό έκαιγε τη σάρκα της.
Άρχισε να τρέχει προς το απέναντι φαρμακείο ενώ ο διευθυντής της με συναδέλφους αλλά και περίοικους βγήκαν για να δουν τι είχε συμβεί. Στο φαρμακείο της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ με ιδιωτικό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το σημείο του περιστατικού από το μάτι της κοπέλας έτρεχε αίμα.












Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template