Bερολίνο:Τα παιδιά είναι εξίσου μολυσματικοί με τους ενήλικες-Κεραμέως: Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής κοινωνική ομάδα

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Είναι πολύ πιθανόν ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή να μην ανοίξουν τα σχολεία καθώς τόσο η νόσος που χτυπάει τα παιδιά σε
Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, όσο και νέα ευρήματα όπως αυτό του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου, οδηγούν στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Εξίσου μολυσματικοί και μεταδοτικοί με τους ενήλικες είναι τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, αλλά μεταδίδουν τον ιό χωρίς προηγουμένως να εμφανίσουν συμπτώματα, αναφέρει μελέτη του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου.

Επιπλέον, τα παιδιά, εφόσον εκτεθούν στον ιό, διατρέχουν περίπου το 1/3 του κινδύνου των ενηλίκων να μολυνθούν.


Για την έρευνα, η οποία διεξήχθη υπό τον καθηγητή Κρίστιαν Ντρόστεν και δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επιστημονικά, αξιολογήθηκαν 3.178 δείγματα από ασθενείς θετικούς στον κοροναϊό, κατά το διάστημα από Ιανουάριο έως και 26 Απριλίου.
Ανάμεσά τους ήταν και 37 παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου, 16 μαθητές δημοτικού σχολείου και 74 έφηβοι. «Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ παιδιών και ενηλίκων», έγραψε ο κ. Ντρόστεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ στην μελέτη επισημαίνεται ότι «με βάση αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να υπάρχει προσοχή έναντι της απεριόριστης επαναλειτουργίας των σχολείων και των νηπιαγωγείων στην παρούσα κατάσταση», καθώς «τα παιδιά είναι εξίσου μολυσματικά με τους ενήλικες».


Όπως διευκρινίζεται πάντως από την ίδια τη μελέτη του Charité, οι μελέτες σχετικά με το κατά πόσο τα παιδιά είναι πηγές της μόλυνσης είναι περίπλοκες, λόγω του γεγονότος ότι τα μέτρα προστασίας -περιλαμβανομένης και της αναστολής λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των σχολείων – τέθηκαν σε ισχύ πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές παρατήρησης.

Η συζήτηση για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως το άνοιγμα των χώρων λατρείας και των παιδικών χαρών, συνεχίζεται σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.


Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με φόντο την επικείμενη επαναλειτουργία των σχολείων.



«Από την αρχή έχουμε πει ότι ακούμε τους ειδικούς. Αυτοί μας έχουν καθοδηγήσει. Αυτούς ακούσαμε και για το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων και στις εκπαιδευτικές δομές. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα σχετικά επιστημονικά στοιχεία. Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής κοινωνική ομάδα»
, σημείωσε η κ. Κεραμέως.

«Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε αναλυτικά στο ότι έχουμε πολλά περισσότερα στοιχεία από όταν έκλεισαν τα σχολεία. Ξέρουμε τώρα ότι αυτές οι λοιμώξεις παρατηρούνται πολύ λιγότερο στα παιδιά, και νοσούν πολύ ηπιότερα», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ομάδα. Πήραμε σκληρά μέτρα νωρίς ώστε να επανέλθουμε πιο γρήγορα στη νέα κανονικότητα. Χτες είχαμε μόνο δέκα νέα κρούσματα. Πρέπει να προσχωρήσουμε μπροστά. Θα διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά οφείλουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχουν διεθνείς μελέτες που δείχνουν τις καταστροφικές συνέπειες στους μαθητές αν απουσιάσουν πολύ από το σχολείο. Οφείλουμε να μην επιδεινώσουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Στο μεταξύ η επέλαση του Covid-19 στον πλανήτη συνεχίζεται αμείωτη>

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template