Δείτε φωτο: Το «τέρας του Κάβου» μετά τη σύλληψή του στη χαράδρα στην Κέρκυρα

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταφέρθηκε αμέσως μετά τη σύλληψή του το «τέρας του Κάβου» που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων προσπαθώντας να γλιτώσει
από τους αστυνομικούς, μετά από τρεις εβδομάδες εντατικών ερευνών.

Το ασθενοφόρο πέρασε την πύλη του νοσοκομείου λίγο μετά τις 22:00, ενώ συνοδευόταν από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Ο εντοπισμός του έγινε με την αξιοποίηση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων Κ9, ενώ η πυροσβεστική κατάφερε να τον απεγκλωβίσει, μετά από αρκετή ώρα. Εκεί βρισκόταν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς ήδη οι αρχές γνώριζαν ότι έφερε τραύματα στα χέρια και στα πόδια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πλήρως τις αισθήσεις του, τόσο κατά τη διαδικασία του απεγκλωβισμού, όσο και κατά τη σύλληψή του.

Ο 47χρονος φέρεται ότι βίασε 34χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, η οποία αγνοούνταν επί δύο ημέρες.











Πώς τον εντόπισαν οι αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος έγινε αντιληπτός από περαστικό, στην περιοχή Αη Γόρδη Παλιοχωρίου στην Λευκίμμη που ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, στην προσπάθειά του να ξεφύγει έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων. Η πυροσβεστική ανέλαβε τον απεγκλωβισμό του.

Ο εντοπισμός του 47χρονου, σύμφωνα με το corfutvnews.gr έγινε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Τις τελευταίες ήμερες είχαν συλλέξει και σημαντικές πληροφορίες.


Είχε εξοπλισμό για να φορτίζει το κινητό του

Ο 47χρονος φαίνεται ότι ήταν αρκετά οργανωμένος τις ημέρες που διέφευγε. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα, που περιελάμβαναν εξοπλισμό για να παράγει ρεύμα, προκειμένου να φορτίζει το κινητό του.








Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν μία γυναίκα, 34 ετών, αλβανικής καταγωγής, αγνοούνταν για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως.

Εντοπίστηκε στον δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης.
Η ίδια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης, υπέδειξε ως δράστη της επίθεσης εναντίον της, τον συλληφθέντα πλέον Δημήτρη Ασπιώτη.

Είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου

Τα τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης Ασπιώτης, που αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, κοιμόταν σε μια καλύβα και ζούσε από το φαγητό που του παρείχε ο κόσμος.

Μάλιστα την τελευταία φορά που τον αναζήτησαν, όταν κατηγορήθηκε για τον βιασμό έξι γυναικών, η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε διαρκέσει δέκα ολόκληρες μέρες. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Ασπιώτης ζούσε στη Λευκίμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.

Ο Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά "δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα"» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ. Η υπεράσπιστή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».   πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template