Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο!-Δένδιας: Δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικά μετρα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Τις τελευταίες ημέρες Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν στρατοπεδεύσει και έχουν καταλάβει ελληνικό έδαφος στον Έβρο(!) με την
κυβέρνηση να ετοιμάζεται να «απαντήσει» με... διαβήματα σε Άγκυρα και νέο κύκλο επαφών και τηλεφώνων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους έχουν στρατοπεδέυσει άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία διεκδικεί μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης.


Αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους. Στη συνέχεια όμως οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35 και άτομα, τα οποία βρίσκονται πλέον εντός ελληνικού εδάφους, το οποίο έχουν αποψιλώσει.

Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια έκταση περίπου 16 στρεμμάτων.

Οι χάρτες τους 1923, σύμφωνα με τους οποίους έγινε η χάραξη των συνόρων, αναφέρουν ότι οι προσχώσεις αποτελούν Ελληνικά εδάφη, ωστόσο αυτό αμφισβητείται πλέον από τις Τουρκικές αρχές.

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν μόνιμα αναπτυχθεί στην περιοχή παρεμποδίζοντας τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ να προχωρήσουν στα οχυρωματικά έργα τα όποια έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν οι Ελληνικές αρχές.

Το τελευταίο διάστημα, στελέχη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού επισκέφθηκαν την περιοχή για να μελετήσουν που θα στηθούν οι πάσαλοι για την επέκταση του φράγματος στον Έβρο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην τουρκική πλευρά, που θέλει να έχει ανοιχτές τις διόδους για να εργαλειοποιεί μετανάστες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν εκφοβιστικές βολές και διαρκείς προκλήσεις.

Αργότερα κατέφθασαν και από την τουρκική πλευρά στελέχη της αντίστοιχης γεωγραφικής υπηρεσίας, λέγοντας ότι θα στήσουν κι αυτοί ανάλογο φράχτη. H τουρκική πλευρά –κατά την ίδια πηγή– έχει αρνηθεί επίμονα να παρουσιάσει τα στοιχεία που επικαλείται όταν υποστηρίζει πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος και έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα.

Το ζήτημα έχει περάσει πλέον στο υπουργείο εξωτερικών, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκική πλευρά δεν επιθυμεί να αποχωρήσει ούτε να συζητήσει το οτιδήποτε καθώς δηλώνει αποφασισμένο να προσαρτήσει αυτή την περιοχή στην Τουρκία.

Στην Αθήνα εξετάζονται διάφοροι τρόποι αντίδρασης (μόνο διπλωματικοί φυσικά) και ήδη έχει ενεργοποιηθεί η διπλωματική οδός, δίχως να αποκλείεται και η επίδοση διαβήματος προς το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Πλέον δεν πρόκειται για «πρόκληση» όπως συνηθίζουν να γράφουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (τα οποία έχουν «θάψει» εντελώς το θέμα) αλλά για εισβολή και κατάκτηση ελληνικού εδάφους και μάλιστα 16.000 τετραγωνικών μέτρων την οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει με... επιστολές.
Ουσιαστικά με αυτή την κίνηση εξανεμίζεται κάθε αφήγημα περί «μεγάλης νίκης» στον Έβρο, αφού στην εισβολή ένοπλων Τούρκων και όχι ατάκτων παράνομων μεταναστών δεν υπάρχει καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς.



Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφορικά με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, λέγοντας πως «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα».

Για την κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Τουρκία στον νότιο Εβρο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού», ευχόμενος «να πάμε σε μια συνεννόηση».

«Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»
, είπε ο κ. Δένδιας.

Σημειώνουμε πως οι Τούρκοι αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση για το... ελληνικό έδαφος και έχουν προχωρήσει σε de facto κατάληψη και προσάρτηση.
Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους έχουν στρατοπεδέυσει εδώ και ημέρες άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια έκταση περίπου 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, (και όχι μερικών δεκάδων όπως δήλωσε ο υπουργός).

Ας μας πουν τουλάχιστον για την κυβέρνηση πόσα μέτρα χαμένου ελληνικού εδάφους συνιστούν αιτία ουσιαστικής αντίδρασης στον τουρκικό επεκτατισμό.

Άραγε αν κάποιος καταπατούσε «μερικά μέτρα» από το σπίτι του κ.Δένδια θα παρέμενε το ίδιο χαλαρός; θα καλούσε τον καταπατητή να φτιάξουν μία επιτροπή και να τα βρουν; 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template