Το’πε και το’κανε: Ο Μασκ ξεκίνησε να πουλάει τα σπίτια του!

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ο CEO της Tesla Inc., Έλον Μάσκ έβγαλε την Κυριακή προς πώληση δύο από τα σπίτια που διαθέτει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, μετά την ανακοίνωσή του ότι «θα
ξεφορτωθεί τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του».

Συνολικά ζητά 39,5 εκατ. δολάρια για τα ακίνητα στην περιοχή Bel Air, το ένα εκ των οποίων άνηκε στο παρελθόν στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζιν Γουάιλντερ, σύμφωνα με τις καταχωρήσεις της εταιρείας real estate Zillow.

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X, ανάρτησε περισσότερα από 12 tweets σε διάστημα 1,5 ώρας την Παρασκευή, σε εκ των οποίων ανέφερε ότι θα πουλήσει «σχεδόν όλα» τα υπάρχοντα του, προσθέτοντας ότι δεν θα έχει ιδιόκτητο σπίτι. Το μήνυμα του αυτό έκανε έξαλλη τη σύντροφό του του όπως ο ίδιος αποκάλυψε. Σε άλλο tweet του είπε ότι θεωρούσε ότι η τιμή της μετοχής της Tesla είναι πολύ υψηλή, με αποτέλεσμα την πτώση της


Όσον αφορά την αγορά ακινήτων υψηλού επιπέδου στο Λος Άντζελες, η αγορά δεν βρίσκεται στα καλύτερά της. Οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών είχαν ήδη υποστεί τη μειωμένη προσφορά και την αδύναμη ζήτηση πριν ακόμα η πανδημία κορωνοϊού σταματήσει τις δραστηριότητες.



Οι διεθνείς εντάσεις μείωσαν το ενδιαφέρον αγοραστών από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, ενώ ο περιορισμός των κρατικών και τοπικών φορολογικών κινήτρων μετριάζει το ενδιάφερον των πλούσιων Αμερικανών πιθανών αγοραστών.

Παρόλ’ αυτά ακόμα και μετά την πτώση της Παρασκευής, το 2020 αποδεικνύεται ένα πολύ καλό έτος τόσο ο Μασκ όσο και για την Tesla .

Μέχρι και την συνεδρίαση της Παρασκευής οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο κατά 68% φέτος, συμβάλλοντας στην αύξηση της καθαρής αξίας του Μασκ κατά 8,3 δισ. δολάρια – τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 500 μελών του Bloomberg Billionaires Index, μετά τον ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Μασκ κατατάσσεται στο Νο. 24 στη συγκεκριμένη λίστα, με περιουσία που ανέρχεται στα 35,9 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Tesla ανακάμπτει σήμερα σημειώνοντας άνοδο κατά 3,4% στα 725,33 δολάρια.

Ο Μασκ αγόρασε τα δύο σπίτια το 2012 και το 2013 έναντι συνολικού ποσού 24 εκατ. δολαρίων. Αποτελούν μέρος της ευρύτερης ιδιοκτησίας του στην περιοχή που αποτελείται από πέντε κατοικίες με θέα στο Bel-Air Country Club.

Το 2018 υποθήκευσε τα σπίτια αυτά στην Morgan Stanley για δάνεια ύψους 61 εκατ. δολαρίων. Τα δύο σπίτια που τώρα πουλάει αντιπροσωπεύουν περίπου τα 26,3 εκατ. δολάρια αυτού του ποσού.

Το Bel Air είναι μία από τις πιο ακριβές περιοχές του Λος Άντζελες. Η μέση τιμή των κατοικιών στην περιοχή είναι τα 2,78 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία Zillow. Στην περιοχή διαθέτουν σπίτια η τραγουδίστρια Beyonce και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template