Ο δισεκατομμυριούχος που κέρδισε 36 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα, ποντάροντας σε μία μετοχή

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Η Vesa Equity Investment, του Τσέχου δισεκατομμυριούχου, δήλωσε την Τρίτη ότι κατείχε το 0,7% της αλυσίδας πολυκαταστημάτων των ΗΠΑ,
από μερίδιο 5% που είχε λιγότερο από ένα μήνα πριν.
 Η επένδυση, που εκείνη τη στιγμή θεωρήθηκε ως στρατηγική κίνηση του μεγιστάνα, συνέπεσε με την αύξηση της τιμή της μετοχή της Macy’s Inc. κατά 65%. 
Ο Kretinsky κέρδισε περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια αν είχε αγοράσει τις μετοχές της εταιρείας την προηγούμενη ημέρα από αυτή που γνωστοποίησε ότι κατέχει μερίδιο 5% και τις πούλησε την Τρίτη.

Η έξοδος του μεγιστάνα από την αμερικανική εταιρεία πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που αυτή άρχισε να ανοίγει και πάλι τα καταστήματα της μετά από αρκετές εβδομάδες lockdown. Η αλυσίδα Macy’s ανακοίνωσε μείωση κατά 45% στις τριμηνιαίες πωλήσεις της και ζημιές ύψους 630 εκατ. δολαρίων

Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη, η μετοχή της εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες 48% από την αρχές του έτους. Τον Μάρτιο αφαιρέθηκε από το δείκτη S&P 500, και η Fitch μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας σε junk τον Απρίλιο.

Ο Τσέχος επενδυτής είναι γνωστός για τα «πονταρίσματα» του στις μετοχές που οι υπόλοιποι αποφεύγουν και έχει πραγματοποιήσει αρκετές τέτοιες κινήσεις στον τομέα της λιανική
ς. Μόλις μια εβδομάδα αφότου αποκάλυψε το μερίδιο της στην Macy’s, η Vesa ανακοίνωσε ότι κατείχε το 6% της, επίσης αμερικανικής, εταιρείας αθλητικών παπουτσιών Foot Locker Inc., που επλήγη σοβαρά από την πανδημία.

Ο Kretinsky συγκέντρωσε επίσης μετοχές της γαλλικής αλυσίδας μίνι μάρκετ Casino Guichard-Perrachon SA πέρυσι, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία αυτές δέχονταν πιέσεις από short πωλήσεις. Οι ρευστοποιήσεις οφείλονταν στην απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της γερμανικής Metro AG, έναντι 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ανακοίνωση για την γνωστοποίηση της κατοχής του 5% της Macy’s, στις 11 Μαΐου, η Vesa διευκρίνισε ότι ενδέχεται να πουλήσει ή να αυξήσει το ποσοστό της στην εταιρεία, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Επίσης, είχε σκοπό να συζητήσει για τις λειτουργίες, τους οικονομικούς όρους και τα στρατηγικά σχέδια της εταιρείας με τη διοίκηση της ή άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Kretinsky δεν θέλησε να σχολιάσει την αλλαγή της επενδυτικής στρατηγικής του δισεκατομμυριούχου.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template