Στην 83η θέση ανάμεσα σε 141 χώρες η Ελλάδα με κριτήριο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ανέβασα ένα πίνακα που δείχνει πως η Ελλάδα, με κριτήριο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κατατάσσεται 83η επί 141 κρατών.

Toυ Θάνου ΤζήμερουΤο άρθρο που συνοδεύει τον πίνακα λέει ξεκάθαρα πως η κατάταξη έγινε βάσει κριτηρίων και έρευνας του World Economic Forum.

Το γνωρίζετε υποθέτω.

Ναι, είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που διοργανώνει τις συναντήσεις στο Νταβός και τρέχουν όλοι οι ηγέτες και οι μεγιστάνες της γης.

Δεν έκανε την κατάταξη ο γραφίστας του site που ανέβασε την είδηση!

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να το αντιληφθεί αυτό κάποιος;

Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνετε αν η κατάταξη των χωρών σας φαίνεται κάπως αλούτερη ή έχετε αμφιβολίες για τη αξιοπιστία του… γραφίστα;


Αυτό που έκανα εγώ πριν ανεβάσω το προηγούμενο post: να πάτε στο site του World Economic Forum να βρείτε το ετήσιο report, να διαβάσετε για τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και να βρείτε τις επιδόσεις της Ελλάδας και κάθε άλλης χώρας που ενδεχομένως σας ενδιαφέρει.


Για να σας βοηθήσω βρίσκεται εδώ: http://www3.weforum.org/docs/WEF_TheGlobalCompetitivenessReport2019.pdf και η έκθεση για την Ελλάδα είναι στην σελίδα 263. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι, ναι, η Ελλάδα είναι στη θέση 83 στην κατηγορία “ανεξαρτησία δικαιοσύνης” (judical independence).

Δεν χρειάζεται να διευκρινίσω ότι το κριτήριο είναι η ανεξαρτησία και όχι η “ποιότητα” της δικαιοσύνης. Αν δηλαδή στη Σαουδική Αραβία ο νόμος λέει ο βλάσφημος να αποκεφαλίζεται, ο δείκτης μετράει το αν την απόφαση αυτή την παίρνει μόνος του ο δικαστής ή του την σφυρίζουν η πολιτική εξουσία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η χώρα μας λοιπόν είναι 83η, μια θέση πάνω από το Μπουρούντι.
Και αυτή είναι μια από τις καλές της επιδόσεις, διότι στην κατηγορία “Quality of land administration” (Ποιότητα διαχείρισης της γης) της ενότητας “δικαιώματα περιουσίας” χτυπάει τον απόλυτο πάτο: 138η επί 141 κρατών. Σε κάποιες κατηγορία που ενδιαφέρουν πολύ τους επενδυτές είμαστε επίσης απόλυτος πάτος ή εκεί κοντά:
– “Burden of government regulation” δηλαδή “επιβαρύνσεις λόγω κυβερνητικής (υπερ)ρύθμισης” θέση 127.
– Ευελιξία αγοράς εργασίας: θέση 133
– Σταθερότητα χρηματοοικονομικού συστήματος: θέση 140


Τι νομίζετε; Ότι οι ξένοι τρώνε αμάσητη την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα;
Αντί λοιπόν να προβληματιστείτε και να αναρωτηθείτε τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, αρχίσατε διάφοροι να κρίνετε όχι την πρωτογενή έρευνα αλλά το site που τη δημοσίευσε! Πάτε καλά, ρε; Δεν με ενδιαφέρει αν λέγεται Τζο-Ντι ή Τσό-Ντα. Αν είναι δεξιό, αριστερό, βορεινό ή νότιο.

Μου έστειλε κάποιος αυτόν τον πίνακα στα Ελληνικά στο inbox και επειδή δεν υπάρχει αλλού στα Ελληνικά, για να διευκολύνω τους αναγνώστες μου προτίμησα να αναρτήσω αυτόν. Επειδή όμως τα θέλει ο απαυτός σας, ιδού οι 666 σελίδες του Report (δεν φαντάζομαι να έχετε πρόβλημα με τον αριθμό, ε;) το οποίο υπογράφει ο ιδρυτής και πρόεδρος του World Economic Forum καθηγητής Klaus Schwab. Τσακιστείτε να τις μελετήσετε πριν σχολιάσετε το παραμικρό. Άντε, γιατί παραγνωριστήκαμε εδώ μέσα.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template