ΠΕΝΤΕ ΟΡΟΦΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ -Στα άδυτα του περιβόητου καταφυγίου του Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Το περιβόητο καταφύγιο στον Λευκό Οίκο, το οποίο βρίσκεται πέντε ορόφους κάτω από το έδαφος και μπορεί να αντέξει σε πυρηνική
καταστροφή και το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένεια του την περασμένη Παρασκευή, αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος

Σύμφωνα με την «The Sun», το καταφύγιο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ντικ Τσένι μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Στις επιθέσεις τότε, οι μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι υπό τον φόβο των αρχών ότι, ένα από τα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές θα κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο.





Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μετέφεραν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εκεί, στο Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (PEOC), όπως ονομάζεται και το οποίο είναι εξοπλισμένο με μυστικές σήραγγες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο προτού τραυματιστούν πάνω από 50 πράκτορες μυστικών υπηρεσιών στη διάρκεια των ταραχών που συνεχίζονταν για έκτη νύχτα στη Μινεσότα και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ ύστερα από τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, όπως ανέφεραν οι «New York Times». Εκεί παρέμεινε λιγότερο από μία ώρα.



Το καταφύγιο βρίσκεται κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, αλλά η ακριβής τοποθέτησή του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Κατασκευάστηκε για την προστασία του πρώην προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, μπορεί να αντέξει μία επίθεση με πυρηνικά όπλα. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπάρχει ένας ανελκυστήρας στον οποίο λειτουργούν βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Μια άλλη μυστική σήραγγα στην οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση μέσω μιας μυστικής σκάλας δημιουργήθηκε το 1987.
Η πρώην «Πρώτη Κυρία» Λόρα Μπους στα απομνημονεύματά της που κυκλοφόρησαν το 2010 για την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου περιγράφει ότι, το καταφύγιο διαθέτει μεγάλες πόρτες από χάλυβα που όταν έκλειναν πίσω της αεροστεγώς, έκαναν ένα δυνατό σφύριγμα. Η σύζυγος του Τζορτζ Μπους επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός στο υπόγειο κέντρο διοίκησης.
«Το καταφύγιο τελικά ολοκληρώθηκε προς το τέλος της θητείας του Ομπάμα. Μπορεί να στεγάσει το προσωπικό ολόκληρης της Δυτικής Πτέρυγας σε περίπτωση επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής», γράφει ο συγγραφέας Ρόναλντ Κέσλερ στο βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη, υπό τον τίτλο: «Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Αλλάζοντας τους Κανόνες του Παιχνιδιού».



Michael Beschloss
✔@BeschlossDC


Building of tunnel under White House to Presidential bunker during Truman renovation, 1949-1952: #HSTL















Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template