«Πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας αναθέσεις σίτισης παράνομων μεταναστών - Τους δίνουν ακόμα και σάπιο φαγητό

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Απευθείας αναθέσεις σε «ημετέρους» αντί διαγωνισμών επιλέγει η κυβέρνηση για την σίτιση των παράνομων μεταναστών στις δομές των νησιών του
ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στην επιφάνεια το pronews.gr, η κυβέρνηση επιλέγει να μην πραγματοποιεί διαγωνισμούς για τη σίτιση των παράνομων μεταναστών αλλά να πραγματοποιήσει απευθείας αναθέσεις τις οποίες πρόσφατα τροποποίησε, καθώς επικαλείται την έλλειψη χρόνου.

Οι αναθέσεις αυτές οι οποίες τροποποιήθηκαν πρόσφατα αυξάνοντας τις μερίδες φαγητού, κόστισαν περίπου άλλα 20,1 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες & Ευρωπαίους φορολογουμένους. Συνολικά έχουν δαπανηθεί περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ για την σίτιση παράνομων μεταναστών στις δομές Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.

Βέβαια, οι δομές βρίσκονται εδώ και χρόνια στα νησιά και οι ανάγκες των παράνομων μεταναστών που διαμένουν σε αυτές είναι γνωστές, άρα γιατί δεν γίνονται μεγάλοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί αρκετούς μήνες πριν; Ακόμα κι αν δεχτούμε το επιχείρημα της «έλλειψης χρόνου» υπάρχουν και 20ημεροι διαγωνισμοί «εξπρές», που όμως ούτε αυτοί πραγματοποιούνται.
Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες, που αναφέρουν ότι οι αναθέσεις γίνονται επίτηδες τελευταία στιγμή ώστε να μην υπάρξει διαγωνισμός.


Σαν να μην έφτανε αυτό το φαγητό το οποίο πληρώνει «χρυσό» ο Έλληνες φορολογούμενος (και μέρος των ευρωπαϊκών χρημάτων είναι ελληνικά) είναι σάπιο και ακατάλληλο για κατανάλωση από ανθρώπους, προκαλώντας αρρώστιες και νοσηρό περιβάλλον εντός δομών, κάτι που έχει ως συνέπεια να απειλείται και η υγεία του συνόλου των πληθυσμών των νησιών.

Σύμφωνα με καταγγελία της κτηνιατρικής υπηρεσίας Λέσβου έγινε έλεγχος σε έτοιμο φαγητό που προορίζονταν σε δομές και κατασχέθηκαν περίπου 700 μερίδες.

Μπορεί να έχουν έρθει παράνομα αλλά από τη στιγμή που οι αλλοδαποί βρίσκονται εδώ δεν μπορεί να τους δίνουν σάπιο φαγητό, το οποίο μάλιστα κοστίζει αρκετά εκατομμύρια.

Όπως θα δείτε στη συνέχεια μερίδες που θα κατέληγαν στο στομάχι μικρών παιδιών το έκαψαν σε ειδικό φούρνο καθώς δεν έκαναν ούτε για τα σκυλιά.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνει το πάρτι εκατομμυρίων (και) με τη σίτιση των παράνομων μεταναστών, οι Έλληνες πλήρως φτωχοποιημένοι από την καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνηση λιποθυμούν από την πείνα, όπως συνέβη σε 9χρονο κοριτσάκι στην Ρόδο, το οποίο δεν έχει ούτε να φάει.
























Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template