Ελληνικά Eπιτελεία για αναγγελίες της Άγκυρας: «Οι πρώτες έρευνες θα γίνουν περί το Καστελόριζο»

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Παρ'όλες τις ανακοινώσεις περί έκδοσης αδειών για γεωτρήσεις Κάρπαθο, Ρόδο και Κρήτη, όλα δείχνουν πως νο 1 στόχος της Τουρκίας
παραμένει η περιοχή πέριξ του Καστελόριζου και γι' αυτό το σενάριο προετοιμάζονται τα ελληνικά στρατιωτικά Επιτελεία.

Τα ελληνικά επιτελεία εκτιμούν πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δυτικά του συμπλέγματος του Καστελόριζου, πιθανότητα στο ύψος που βρίσκεται μεταξύ Ρω και Μέγιστης και δεν «ξεγελιούνται» από τις τουρκικές άδειες για έρευνες έξω από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.


Οι πρώτες κινήσεις της Τουρκίας δεν θα είναι ουσίας, δηλαδή με στόχο να βρουν υδρογονάνθρακες, αλλά πολιτικού χαρακτήρα για να «κονιορτοποιήσουν» οποιοδήποτε ισχυρισμούς περί ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το σημείο που θα επιλεγεί για να επιτευχθεί η διάρρηξη της ελληνικής κυριαρχίας, θα είναι τέτοιο στο οποίο θα εξασφαλίζει στις τουρκικές δυνάμεις το απόλυτο στρατηγικό πλεονέκτημα, με κοντινά αεροδρόμια και λιμάνια κτλπ. Η θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης είναι «μία ανάσα» από τις τουρκικές ακτές.
Στην Άγκυρα γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ελληνικής πλευράς και βάση αυτής της γνώσης θα κινηθούν.


Στην προκειμένη περίπτωση μόνο ένα απευθείας χτύπημα-«καμικάζι» πάνω στο γεωτρύπανο ή στο ερευνητικό θα αποτρέψει το «γκριζάρισμα» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα προκαλέσει την κινητοποίηση δυνάμεων που θα δυσκολέψουν πραγματικά την Τουρκία.

Αυτό είναι κάτι που δεν υπολογίζουν οι Τούρκοι και θεωρούν πως δεν θα συμβεί , άλλωστε γι αυτό θα «τρυπήσουν» και στο Καστελόριζο, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε πιθανότητα τέτοιας κίνησης από ελληνικής πλευράς.

Μάλιστα οι βάσεις «μπήκαν» και τον περασμένο Ιανουάριο με τις έρευνες του Oruc Reis οι οποίες έγιναν σε σημείο που εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα που εκπορεύεται από το Καστελόριζο.Η Τουρκία θέλει να αποφύγει μία πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα, καθώς προτιμάει να υφαρπάξει την ελληνική υφαλοκρηπίδα «βήμα-βήμα» δίνοντας κάθε φορά στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση μία «διέξοδο» την οποία θα μπορέσει να «πλασάρει» στο εσωτερικό ελληνικό ακροατήριο, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.
Για αυτή ακριβώς την «διέξοδο» μίλησε και ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, ο οποίος συμβούλεψε(!) την Τουρκία να αφήσει μία «διέξοδο» στην Ελλάδα για να μην γίνει πόλεμος.

Μία γεώτρηση στο Καστελόριζο θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να πουν κάτι σαν «είδατε δεν τρύπησαν και στην... Κρήτη».

Φυσικά, οι τουρκικές γεωτρήσεις όχι μόνο Κρήτη αλλά και στην... Αίγινα κάποια στιγμή θα φτάσουν, όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να αναζητούν μία «διέξοδο» για να υποχωρήσουν, την οποία θα μπορούν να παρουσιάσουν στο εσωτερικό τους ακροατήριο ως «νίκη».   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template