ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ-Aκόμη και στον Guardian έγινε θέμα το σκάνδαλο των 20 εκατ. του Μένουμε Σπίτι

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ενώ η πανδημία υποχωρεί, οι Έλληνες θα θελήσουν γρήγορα απαντήσεις για τα δημόσια οικονομικά» αναφέρει ένα δημοσίευμα – κόλαφος του
Guardian.

Στο στόχαστρό της βάζει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας από την κυβέρνηση σε μια σειρά από υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.



Αναλυτικότερα, σε άρθρο που υπογράφεται από τον Αποστόλη Φωτιάδη με τίτλο «Ενώ η πανδημία υποχωρεί, οι Έλληνες θα θελήσουν γρήγορα απαντήσεις για τα δημόσια οικονομικά», αναφέρεται ότι πέρα από το «success story» διαχείρισης της πανδημίας, «έχει επίσης γίνει ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να αδιαφανείς και αμφισβητήσιμες χρηματοδοτήσεις».
«Και ενώ η οικονομία σημειώνει άνοδο, η προσέγγιση της διοίκησης στα δημόσια οικονομικά δύσκολα θα γεμίσει τους Έλληνες με αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Ο Guardian και τα παραδείγματα… φωτιά για τα ΜΜΕ

Σε άλλο σημείο του άρθρου «φωτιά» κατά του πρωθυπουργού, αναφέρονται ως παραδείγματα οι απευθείας αναθέσεις και η πρακτική «τεμαχισμού» των δημοσίων συμβάσεων σε μικρότερα ώστε να μην ξεπερνιέται το όριο των 25.000 ευρώ, τα voucher στους επιστήμονες που μετατράπηκαν στο σκάνδαλο «Σκόιλ Ελικικού» λόγω της εξαιρετικά κακής ποιότητας των πλατφόρμων.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος και για το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά.




(Στη φωτό ο επικεφαλής της INITIATIVE Μιχάλης Γκάλγκος ο οποίος διένειμε τα 20 εκατ. ευρώ με τη γνωστή πελατειακή λογική που χαρακτηρίζει την νοσηρή μεταπολίτευση η οποία δεν λέει να τελειώσει)

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει μάλιστα και τις απευθείας αναθέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά και στη νομοθεσία που επιτρέπει πλέον στον υπουργό, Νότη Μηταράκη, να διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια. Το άρθρο σημειώνει ότι η ΕΕ δεν έχει αντιδράσει, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει με το «πακέτο 32 δισ.» που θα κατευθυνθεί στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η ελληνική κλεπτοκρατία, σύμφωνα με τα λόγια του αντιπροέδρου της Γερμανίας το 2015, “λεηλάτησε τη χώρα για χρόνια, ενώ η ΕΕ απλώς την παρακολούθησε”. Πέντε χρόνια μετά, φαίνεται ότι λίγα έχουν αλλάξει», καταλήγει το δημοσίευμα.



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template