Δυναστεία Μαρινόπουλου: Η τέως αυτοκρατορία και ο πλειστηριασμός στο Κολωνάκι για ένα διαμέρισμα 17,10 τμ!!!!

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Γράφει ο Δημήτρης Κατακουζηνός
Μερικές φορές ο πανδαμάτωρ χρόνος θυμίζει ιστορίες που κάποιοι τις είχαν ξεχάσει. Ιστορίες για ισχυρές οικογένειες που έστησαν
μεγάλες αυτοκρατορίες, έφτασαν στην κορυφή και κατέρρευσαν με τον ανάλογο θόρυβο.

Όταν προ ημερών κραταιός επιχειρηματίας, πληροφορήθηκε σε μια ομιλητική συντροφιά για τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος μόλις 17 τ.μ. στο Κολωνάκι, λόγω χρεών εταιρίας των αδερφών Μαρινόπουλου, μειδίασε πάνω από ένα μπουκάλι Bruno Rocca Riserva του 2013, που θεωρείται κάτι σαν «αγίασμα» στα κόκκινα κρασιά.

«Οι Μαρινόπουλοι έχουν λεφτά για δυο ζωές»
ήταν οι εφτά λέξεις που βγήκαν από το στόμα του, αρνούμενος μετά να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα της γνωστής επιχειρηματικής δυναστείας.

Μιας δυναστείας που ξεκίνησε από την Ελίκη για να στήσει σταδιακά μια αυτοκρατορία στον χώρο των σούπερ μάρκετ που κυριαρχούσε μέχρι το 2016, μέχρι που άρχισε η πτώση.


Όταν κατέρρευσε ο θόρυβος ήταν μεγάλος και τα δημοσιεύματα πολλά, αλλά όπως όλα σε αυτή την ζωή, καταλάγιασε σταδιακά και οι Στέφανος, Λεωνίδας, Πάνος-aka Πανάρας- Μαρινόπουλος εξακολούθησαν να διάγουν βίους πολυτέλειας εντός και εκτός Ελλάδας.

Μετά τη κατάρρευση των Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος σχεδόν όλοι τους «εξαφανίστηκαν» θαρρείς από προσώπου γης, επιλέγοντας κατά μεγάλα διαστήματα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας να μένουν στο εξωτερικό.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε δημοσιοποιηθεί άλλος ένας πλειστηριασμός μιας κατοικίας 416 τ.μ. στην Κηφισιά, η οποία βρισκόταν μέσα στο συγκρότημα «Εσπερίδες».

Όμως ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος την προηγούμενη Τετάρτη αφορούσε ένα ταπεινό διαμέρισμα μόλις 17,10 τ.μ. στο Κολωνάκι, αξίας μόλις 26.850 ευρώ.
Το διαμέρισμα του ισογείου ορόφου αποτελείται από ένα δωμάτιο μετά εντοιχισμένου ερμαρίου και ενός αποχωρητηρίου – τουαλέτας, μετά του ύπερθεν αυτής παταριού, έχει επιφάνεια 17,10 τ.μ. περίπου και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του όλου οικοπέδου 0,50% εξ αδιαιρέτου.

Ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος με αποτέλεσμα να ορισθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του, στις 11 Νοεμβρίου του 2020.

Μοιάζει σαν ένα κακόγουστο αστείο για τις οικογένειες των Μαρινόπουλων που λέγεται ότι διαθέτουν κατοικίες από το Λονδίνο μέχρι τα Χάμπτονς και το Μαϊάμι.

Μοιάζει αλλά δεν είναι αφού η Do value Greece διεκδικεί χρέη 30.000 ευρώ από την εταιρία «Marinopoulos Coffee Company» την ίδια στιγμή που οι οικογένειες των Μαρινόπουλων ζουν σύμφωνα με πληροφορίες όπως και πριν την πτώχευση.

Τότε που τίποτε δεν έμοιαζε ικανό να τους αγγίξει, όταν απολάμβαναν την luxury ζωή στον μέγιστο βαθμό, όπως έλεγε ο επιχειρηματίας που τους ήξερε καλά.


Ο Λεωνίδας και οι επιβήτορες του Άσκοτ

Θυμήθηκε μάλιστα εκείνη την Κυριακή πριν από δέκα χρόνια.

Ήταν πάλι καλοκαίρι και το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιουνίου του 2010, όταν ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος μαζί με την σύζυγο του Μαρίνα αφίχθη στις ιπποδρομίες του Royal Ascot.
Έναν αγώνα που αποτελεί για την υψηλή Λονδρέζικη κοινωνία ένα αγαπημένο θέαμα όπου η αριστοκρατία της Γηραιάς Αλβιώνας δίνει ηχηρό παρόν.

Είναι το απόλυτο meeting point, που πάνε όλοι για δουν και να τους δουν, αφού εκεί συναντιούνται γαλαζοαίματοι και μη για να δουν γρήγορους καλπασμούς και να ποντάρουν απολαμβάνοντας το θέαμα.

Οι κυρίες συγκεντρώνουν τα βλέμματα με τα εκκεντρικά καπέλα τους που πότε έχουν πάνω φρούτα, πότε λουλούδια και πότε απλούς φιόγκους ενώ οι κύριοι εμφανίζονται φορώντας άλλοτε γκρι κι άλλοτε μαύρα εφαρμοστά φράκα.

Πρόκειται για ένα υπερθέαμα που διαθέτει το δικό του cat walk ενώ πολύ συχνά το ισχυρό ελληνικό εφοπλιστικό λόμπι της Μεγάλης Βρετανίας παρίσταται και τις τέσσερις ημέρες που διαρκούν οι ιπποδρομίες.
Από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου του 2010 όλοι στις κερκίδες παρακολουθούσαν με αγωνία την έκβαση του αγώνα, έχοντας αν χείρας ένα χρήσιμο αξεσουάρ που δεν είναι άλλο από τα κιάλια.

Σε εκείνο το event διαδραμάτισε έναν ρόλο ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος που «κατέβηκε» στις ιπποδρομίες με ένα νέο πλην πολλά υποσχόμενο αναβάτη και άλογο τον Πρέσβη.
Παρόλο που οι φήμες έκαναν λόγο για τον «Ιαλυσό» που φάνταζε πιο ιδανικός για τέτοιου είδους σημαντικές διοργανώσεις, ένας τραυματισμός στο πόδι του κράτησε τελευταία στιγμή το καθαρόαιμο άτι εκτός αγώνα.

Έτσι στην 3η πιο σημαντική κούρσα της ημέρας, ο «Πρέσβης» που κατέβηκε τρίτο φαβορί ,δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού στα πρώτα μέτρα στριμώχτηκε ανάμεσα σε ισχυρότατους αντιπάλους.

Ο αναβάτης του, στην ανηφόρα του δυσκολότερου ιπποδρόμου του κόσμου, όπως είναι το Άσκοτ, αναγκάστηκε να τον πιέσει για να μην χάσει τη θέση του.

Έτσι το άλογο έχασε το βήμα του και όπως ήταν φυσικό επακόλουθο χάθηκε και το τρόπαιο που διεκδικούσε ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και η οικογένεια του που παρακολουθούσαν διακριτικά τον αγώνα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν τα άλογα του πέτυχαν νίκες σε σημαντικά τουρνουά, ο ίδιος όμως μαζί με τα αδέρφια του έχασε κατά κράτος στο επιχειρείν.


Ο πατριάρχης και οι διάδοχοι

Είναι μια Κυριακή, δεκαετίες πριν και μια μεγάλη συντροφιά φτάνει σε ένα ολοκαίνουργιο τότε σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».

Της συντροφιάς ηγείται ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρινόπουλος, που φτάνει φορώντας ένα σκούρο ναυτικό κασκέτο.

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Ο φύλακας πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ξεκαθαρίζει στην ομήγυρη ότι δεν θα μπουν μέσα λέγοντας: «Είναι Κυριακή σήμερα! Δεν ανοίγουμε και δεν μπαίνει κανείς».

Παρά τις νουθεσίες των υπολοίπων να ανοίξει γιατί «είναι μαζί μας ο κ. Δημήτρης Μαρινόπουλος, ο φύλακα είναι ανένδοτος. «Ας είναι όποιος θέλει. Που τον ξέρω εγώ τον Δημήτρη Μαρινόπουλο;».

Χρειάστηκε να περάσει ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ, που αναγνώρισε το μεγάλο αφεντικό για να πειστεί ο φύλακας να ανοίξει τις πόρτες, λέγοντας όταν βρέθηκε μπροστά του: «Με συγχωρείτε, δεν φαντάστηκα…» αλλά δεν τέλειωσε τη φράση του.

Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος του έσφιξε το χέρι λέγοντάς του «την δουλειά σου έκανες και την έκανες πολύ καλά…


Εν αντιθέσει με τον πατριάρχη της οικογένειας οι διάδοχοι παρά την σωρεία εταιριών και διεθνών brand που φέρνουν στην Ελλάδα, δεν θα αποδειχτούν τόσο ικανοί.

Κι έτσι ήρθε εκείνο το πρωί μιας Δευτέρας πριν από τέσσερα χρόνια όταν αρχίζει να διαχέεται η είδηση ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» κατέθεσε αίτηση πτώχευσης ζητώντας να υπαχθεί στο άρθρο 106Β-πτώχευση εν λειτουργία-του πτωχευτικού κώδικα.

Είναι το τέλος εποχής για τον κ. Λεωνίδα Μαρινόπουλο γιο του αείμνηστου Δημήτρη Μαρινόπουλου και της Ντόλης Μαρινοπούλου τον αδελφό του και τα ξαδέλφια του , που ταυτίστηκαν με τον οικογενειακό όμιλο και το όραμα των πατεράδων τους, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν μια από τις πιο ιστορικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που είχε ταυτιστεί με τον μέσο Έλληνα για δεκαετίες.


Οι γνωστοί-άγνωστοι

Οι πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Μαρινόπουλος που ξεκίνησαν από ένα φαρμακείο στην Ομόνοια το 1893, έφτασαν να περιλαμβάνουν μια φαρμακευτική εταιρία, αντιπροσωπείες γνωστών εταιριών ένδυσης όπως η Gap και τα Marks & Spencer, την αλυσίδα των Starbucks κ.α.

Οι αστικοί μύθοι γύρω από την περιουσία τους είναι πολλοί, τόσοι που η αλήθεια για τη περιουσία τους να φαντάζει ένα πολύ δύσκολο αίνιγμα.

Ο πρώτος μεταξύ ίσων κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος-πολλοί λένε ότι ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκει στον πολύ πιο γνωστό ξάδερφό του Πάνο-δεν είναι σίγουρα η περίπτωση του κοσμικού επιχειρηματία, που διασκεδάζει απενοχοποιημένα.

Έχοντας μια αισθητική που παραπέμπει λένε οι καλά γνωρίζοντες σε Βρετανό αριστοκράτη, λατρεύει όπως προναφέραμε την ιππασία και τρεις μήνες πριν την κατάρρευση βρέθηκε στο Ντουμπάι για να παρακολουθήσει τον «Πρέσβη» του-ένα εξαιρετικό καθαρόαιμο άτι-να κερδίζει και να βραβεύεται.

Στην Μύκονο, όπου φέρεται να διατηρεί κατοικία, επιλέγει συνήθως να δειπνεί σε αυτήν παρέα με φίλους, αποφεύγοντας τα θορυβώδη in στέκια του νησιού ειδικά τα τελευταία καλοκαίρια.


Πιο καλά αισθάνεται κυρίως στο Λονδίνο, εκεί όπου μπορεί να δειπνεί στο Hakassan η σε κάποιο prive κλαμπ, όπως το Annabel’s, πριν επιστρέψει στην εξαιρετικής αισθητικής κατοικία του που οι φήμες την τοποθετούν στην Belgravia.

Το αυτό ισχύει και για τον κ. Στέφανο Μαρινόπουλο, που διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ.

Σαφώς πολύ πιο αναγνωρίσιμος από όλους είναι ο ξάδερφος του Πάνος Μαρινόπουλος-ο Πανάρας για τους πολύ στενούς του φίλους-που αλώνιζε την δεκαετία του ’90 στην κοσμική Αθήνα.


Λάτρης του καλού φαγητού-η πρώην πλέον σύζυγός του κ. Ιωάννα Μαρινοπούλου έδωσε αγώνα για να τον αδυνατίσει-άφησε εποχή στα κλαμπ και τα μπουζούκια.
Φημίζεται για το κοφτερό μυαλό του και η μετακόμισή του στο εξωτερικό πριν από λίγα χρόνια, συνδυάστηκε με την αγορά μιας εκπληκτικής κατοικίας στο Μαϊάμι, η οποία φιλοξενήθηκε στις σελίδες έγκριτου περιοδικού αρχιτεκτονικής.

Το διαζύγιό του με την Ιωάννα ήταν αθόρυβο αφού βγήκε συναινετικό και η πρώην σύζυγός του ασχολείται πλέον με την ιδιότητά της ως interior designer και σχεδιάστρια σκαφών, έχοντας δεχθεί εξαιρετικές κριτικές για την δουλειά της.
Σαν ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας φωτογραφήθηκε στην κατοικία που φέρεται να διατηρεί στα Hampton-το κατεξοχήν θέρετρο της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης-για γνωστό lifestyle περιοδικό που κυκλοφόρησε μια ημέρα πριν την αίτηση πτώχευσης.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο απίστευτη.


Η ζωή με τον Πανάρα

Λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός, κάτι που μάλλον ισχύει απόλυτα στο love story του κ. Πάνου Μαρινόπουλου με την Ιωάννα το οποίο οδήγησε σε έναν γάμο, δύο παιδιά και ένα αθόρυβο διαζύγιο, που πέρασε στα ψιλά.

Οι φίλοι του big Πάνου που αναστάτωνε την κοσμική Αθήνα με τις εξόδους του σαν εργένης την δεκαετία του ’90 μάλλον απόρησαν όταν τους είπε ότι γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, στο πρόσωπο της Ιωάννας.

Ήταν προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν το ειδύλλιο ανάμεσα στον τότε νεαρό γόνο της επιχειρηματικής δυναστείας και την ξανθιά καλλονή-οι κακές γλώσσες έλεγαν τότε ότι η δουλειά της πριν γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της ήταν ταμίας σε σούπερ μάρκετ- άνθισε σε μια Αθήνα που άρχιζε να ζει τις εποχές της ψεύτικης ευδαιμονίας.

Ο γάμος τους ήταν η φυσική κατάληξη ενός μεγάλου έρωτα και μέσα σε λίγα χρόνια η όμορφη νεαρή αναδείχθηκε σε μια stylish περσόνα, εντρυφώντας στην γοητεία της Channel, της Gucci και αργότερα της Prada.


Στην αντίπερα όχθη ο σύζυγός της ήταν ένας άνδρας που εντρυφούσε ηδονικά στο καλό φαγητό, το οποίο πάντοτε απολάμβανε σε μεγάλες ποσότητες, κάτι που του είχε προσδώσει πολλά περιττά κιλά.

Μάλιστα οι φήμες της εποχής έλεγαν ότι η κομψή σύζυγός του προσπάθησε επανειλημμένα να τον αδυνατίσει, εφαρμόζοντας πάνω του εξαντλητικές δίαιτες.

Ο αστικός μύθος θέλει τον Πάνο Μαρινόπουλο να μην αντέχει στην αρχή τουλάχιστον, την απότομη αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών.

Μια ημέρα έφαγε σε κεντρικό στέκι του Κολωνακίου γύρω στα δύο κιλά τηγανιτούς κεφτέδες, πριν εισβάλλει η σύζυγός του σε αυτό, η οποία φυσικά απέτυχε να τον σταματήσει!


Τελικά η γοητευτική ξανθιά, κατάφερε να τον αδυνατίσει αρκετά, την στιγμή που η ίδια βίωσε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας στην προσπάθειά της να γίνει μητέρα, κάτι που άλλαξε ολοκληρωτικά την ζωή της.

Όταν έχασε το μωρό που κυοφορούσε στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, η σύζυγος τότε του επιχειρηματία άλλαξε δραστικά τις διατροφικές της συνήθειες, όταν έμαθε ότι αυτές ευθύνονταν για την απώλεια του παιδιού.

Η λατρεία της για την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων-είχε σπουδάσει το αντικείμενο-εκτονώθηκε αρχικά στα οικογενειακά σκάφη.

Ο σύζυγός της τα άλλαζε συχνά και έτσι ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία να επεμβαίνει σε αυτά, με εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού η αισθητική της ήταν όντως ιδιαίτερη.

Τότε η ζωή στην Ελλάδα για το ζευγάρι ήταν πασπαλισμένη με την χρυσόσκονη και το glam των ημερών προ κρίσης.


Ταξίδια στο εξωτερικό, Χριστούγεννα στο Λονδίνο, την Νέα Υόρκη η στις Άλπεις, καλοκαίρια στο σκάφος και στην εκπληκτική κατοικία της Μυκόνου στον Τούρλο, εκεί όπου κάθε χρόνο η οικοδέσποινα έδινε ένα μεγάλο πάρτι για τα γενέθλιά της.

Το ζευγάρι τιμούσε ενίοτε και τους νυχτερινούς ναούς μαζί με τηλεπερσόνες επιπέδου Μενεγάκη, μέχρι την στιγμή που ανακάλυψαν το Μαϊάμι.
Η αγορά μια εκπληκτικής-έτσι την χαρακτήρισαν όσοι την έχουν επισκεφτεί-κατοικίας έγινε όπως είναι γνωστό από την πρώην σύζυγο του επιχειρηματία για να χρησιμοποιηθεί περισσότερο σαν ένα εξοχικό για διακοπές.

Τελικά μετακόμισαν μόνιμα εκεί, μαζί με τα δύο αγόρια τους-20 και 16 ετών αντίστοιχα σήμερα-με την Ιωάννα να εξελίσσεται συνεχώς στην δουλειά της.

Διακόσμησε κατοικίες, στην Αθήνα, στο Παρίσι, στην Νέα Υόρκη και στα Hampton’s, ενώ ήταν υποψήφια ως καλύτερη νέα σχεδιάστρια σκαφών.

Στην επαγγελματική της ιστοσελίδα, μπορεί κανείς να διαβάσει ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, από τις οποίες απουσιάζει εντελώς η παραμικρή αναφορά στον σύζυγό της.

Υπάρχουν όμως αρκετές προσωπικές εξομολογήσεις για τα παιδικά της χρόνια στις Ουρσουλίνες, οι απόψεις της για την ζωή και την διακόσμηση, αλλά και η γενικότερη φιλοσοφία της.

Η μη αναφορά στον σύζυγό φαντάζει μάλλον λογική, αφού το ζευγάρι χώρισε το φθινόπωρο του 2014, με ένα συναινετικό διαζύγιο, το οποίο πέρασε στα αθόρυβα, αν και κάποιοι εξεπλάγησαν λίγους μήνες αργότερα.

Ήταν ένα βράδυ που στην μονίμως γεμάτη «Ράτκα» του Κολωνακίου, όπου οι δύο πρώην σύζυγοι έτρωγαν μαζί με φίλους, ο ένας δίπλα στον άλλο.


Όπως είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά θαμώνας «όλα μεταξύ τους εκείνο το βράδυ, έδειχναν ότι τίποτε δεν είχε αλλάξει».

Μόνο που τελικά είχαν αλλάξει πάρα πολλά…
H glam ζωή με έναν Φεραγκάμο

Μια επίσης όμορφη νύχτα τον Φεβρουάριο του 2019 στο fashion show του οίκου μόδας Salvatore Ferragamo, μια ξανθιά εντυπωσιακή γυναίκα κάθεται στην πρώτη σειρά για να το απολαύσει.


Είναι η Ιωάννα Μαρινοπούλου ή Καπετανάκου όπως είναι το πατρικό της, πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου η «Πανάρας» όπως ήταν ευρύτατα γνωστός στους κοσμικούς κύκλους.


Αρκετά μακριά από αυτήν ένας γοητευτικός άνδρας την παρατηρεί, όταν δεν χαιρετάει ηχηρά ονόματα από τον χώρο της μόδας που έχουν προσκληθεί στο λανσάρισμα της νέας κολεξιόν.


Πρόκειται για τον Λεονάρντο Φεραγκάμο, γιο του Σαλβατόρε, μέλος του Δ.Σ. που διοικεί τον διάσημο Ιταλικό Οίκο και αυτός που έκλεψε τελικά την καρδιά της Ιωάννας Μαρινοπούλου, γνωστή για την luxury ζωή που διάγει εδώ και χρόνια.
Ο Ιταλός επιχειρηματίας διαθέτει ένα portfolio εταιριών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Nator γνωστή για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη Swan που κατασκευάζει.

Η γνωριμία του με την ελληνίδα σχεδιάστρια και interior designer πριν από τρία χρόνια έμελλε να αποδειχθεί καταλυτική, αφού μέσα από αυτή γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας.

Κινούμενη μεταξύ Αθήνας, Παρισίου, Σεν Μόριτς, Μαϊάμι, Χάμπτονς και Μυκόνου η Ιωάννα Μαρινοπούλου παραμένει ακριβοθώρητη στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται πάντως αρκετά συχνά.


Εικάζεται ότι σε κάποια από αυτά τα ταξίδια ήρθε μαζί με τον Ιταλό επιχειρηματία, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα πέρυσι τον Οκτώβριο μαζί με την κόρη του Μαρία-Σόλε Φεραγκάμο.

Η τελευταία παρουσίασε για πρώτη φορά τα κοσμήματά της στην Ελλάδα, στο κατάστημα της Ιλεάνας Μακρή στο Κολωνάκι, όμως στις φωτό από το event δεν υπάρχει καμία στην οποία να είναι η Ιωάννα Μαρινοπούλου.

Κάποιοι είπαν ότι ήταν εκεί αλλά δεν ήθελε να φωτογραφηθεί για ευνόητους λόγους, αν και η σχέση της με τον υιό Φεραγκάμο ήταν ήδη γνωστή στα σαλόνια των υψηλής Αθηναϊκής κοινωνίας.

Σε αυτά την «σύστησε» ο πρώην συζυγός της Πάνος Μαρινόπουλος, λάτρης της καλής ζωής και του φαγητού, που ποτέ δεν μπόρεσε να υποταχθεί ουσιαστικά στις δίαιτες που του επέβαλλε η καλλίγραμμη Ιωάννα.

Μυστικέ μου έρωτα


Αυτή, που στην αρχή του ειδυλλίου της με τον Ιταλό επιχειρηματία πριν από τέσσερα χρόνια δεν ήθελε καμία δημοσιότητα, πρωτίστως επειδή είχε ακούσει πολλά όταν κατέρρευσε ο οικογενειακός όμιλος του πρώην συζύγου της.

Η γνωριμία τους πέρασε πολύ γρήγορα το στάδιο της φιλίας, όταν ο Λεονάρντο Φεραγκάμο της έδειξε άμεσα ότι την ήθελε ως σύντροφο στην ζωή του.

Κοσμογυρισμένος, λάτρης της ιστιοπλοϊας-διαθέτει εννιά εξαιρετικά σκάφη-και σίγουρα με ένα πολύ βαρύ επίθετο, ο Ιταλός δανδής είναι ένας δυνατός επιχειρηματίας.

Εκτός από την συμμετοχή του στην Palazzo Feroni Finanziaria Spa που διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες του ομίλου Salvatore Ferragamo είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος σε τουλάχιστον δέκα εταιρίες.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό λένε κάποιοι που την ξέρουν ότι για μια γυναίκα με την mentalité της Ιωάννας Μαρινοπούλου η οποία παρά το διαζύγιο με τον Πανάρα επέλεξε να κρατήσει το επίθετό του, να νοιώθει απόλυτα ασφαλής δίπλα στον γοητευτικό Ιταλό.

Πόσο μάλλον όταν ο υιός Φεραγκάμο κινείται με περισσή άνεση στους κύκλους του διεθνούς jet set, το οποίο λατρεύει η μέλλουσα σύζυγός του εδώ και χρόνια.

Ακόμη και τώρα πάντως που έχει γίνει ευρέως γνωστή η σχέση τους μόνο μια κοινή τους φωτογραφία υπάρχει, δείγμα και αυτό της διακριτικότητας που έχει επιλέξει η σχεδιάστρια και ο επιχειρηματίας για τον κοινό τους βίο.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται η συχνή διαμονή της Ιωάννας στην κατοικία του επιχειρηματία σε μια από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες της Φλωρεντίας, ταξίδια στην Ευρώπη και την Αμερική, διακοπές τον χειμώνα στο Σεν Μόριτς και το καλοκαίρι στο Κάπρι ή την Σαρδηνία, μέρη που ταιριάζουν απόλυτα με την αισθητική του ζεύγους.
Λεονάρντο Φεραγκάμο και Ιωάννα Μαρινοπούλου

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template