Έρευνα: Ποιες χώρες θα χάσουν το 50% του πληθυσμού τους ως το 2100 – Η Τουρκία στα 12 πιο ισχυρά κράτη (Χάρτες)

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Σε πόσα χρόνια θα αρχίσει να συρρικνώνεται ο αριθμός των ανθρώπων παγκοσμίως; Ποια χρονιά θα συμβεί η κορύφωση με τον πληθυσμό της γης να
ξεπερνά τα 9 δισεκατομμύρια άτομα; Ποιες χώρες θα είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες και ποιες οι λιγότερο σε 80 χρόνια από σήμερα; Ποιες θα είναι οι πιο ισχυρές οικονομικές δυνάμεις το 2100;

Απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμα περισσότερα ερωτήματα δίνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, που δημοσιεύει η Daily Mail, η οποία, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι η καλύτερη αντισύλληψη και η εκπαίδευση θα μειώσουν τα ποσοστά γεννήσεων τα επόμενα χρόνια



Όπως σημειώνει η έρευνα, ο πληθυσμός της γης θα κορυφωθεί σε 44 χρόνια από σήμερα, δηλ. το 2064, φθάνοντας τα 9,7 δισ. ανθρώπους πριν αρχίσει να συρρικνώνεται και πάλι. Η Νιγηρία προβλέπεται ότι σταδιακά θα γίνει πιο πολυπληθής ακόμα και από την Κίνα.

Μετά το 2064 ο συνολικός πληθυσμός της γης θα αρχίσει να μειώνεται λόγω της μείωσης του αριθμού των παιδιών που θα έχουν οι οικογένειες και θα υποχωρήσει κατά 900 εκατομμύρια στα 8,8 δισ. μέχρι το 2100.






Οι πληθυσμοί θα μεγαλώνουν ή θα παραμένουν σταθεροί, αν οι γυναίκες αποκτούν κατά μ.ο. 2,1 παιδιά έκαστη, ωστόσο η καλύτερη αντισύλληψη και η εκπαίδευση θα μειώσουν τα ποσοστά γεννήσεων τα επόμενα χρόνια.

Πολλές χώρες έχουν ήδη χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων από αυτά που είναι απαραίτητα για να συντηρηθούν τα μεγέθη των πληθυσμών, μεταξύ αυτών, οι περισσότερες στην Ευρώπη, η Ρωσία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Κίνα και η Αυστραλία. Τις δεκαετίες που έρχονται, οι γηραιότεροι σε αυτές τις χώρες θα αρχίσουν να πεθαίνουν με πιο γρήγορο ρυθμό από τις γεννήσεις και οι πληθυσμοί τους θα μειωθούν.





Μερικές χώρες, όπως Ιαπωνία, Ισπανία και Ταΐλάνδη θα δουν συρρίκνωση του πληθυσμού τους κατά 50% ή και παραπάνω, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η Νιγηρία αναμένεται να γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες στον πλανήτη στα τέλη του αιώνα.

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην κορυφή, εκτός από μια περίοδο σε περίπου 30 χρόνια από σήμερα που θα ξεπεραστούν από την Κίνα.


Η Ινδία θα είναι η πολυπληθέστερη χώρα το 2100 με 1,09 δισ. κατοίκους μετά την Κίνα που θα έχει 1,4 δισ.

Οι οικονομίες της Ινδονησίας και της Τουρκίας θα είναι εντός των 12 πιο ισχυρών εθνών μέχρι το 2100 ενώ Βραζιλία και Ρωσία θα υποχωρήσουν στην παγκόσμια κατάταξη.







Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template