Οικογένεια Λάτση: «Μάχη» χρηματιστών να βρουν αγοραστή για τα 6 εκατ. μετοχές της Μαριάννας που πωλούνται

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Την Παρασκευή γύρω στις 17:30 έγινε γνωστό ότι η οικογένεια Λάτση μέσω της Consolidated Lamda Holdings (μερίδιο κ. Μαριάννας Λάτση) εκτός από τις
8.900.000 μετοχές της Lamda (σε 3 διαφορετικά πακέτα) που πούλησε μέσω του ΧΑ, προτίθεται να ρευστοποιήσει επιπλέον 6 εκατ. μετοχές της εισηγμένης.

Η πληροφορία που διέρρευσε ανάφερε οτι δεν έχει βρεθεί ακόμα αγοραστής για αυτές τις μετοχές. Και λογικό ήταν. Εαν είχε βρεθεί αγοραστής η μεταβίβαση θα γινόταν την Παρασκευή το απόγευμα.


Αμέσως τα τηλέφωνα δεκάδων χρηματιστών σε Ελλάδα και στο εξωτερικό “άναψαν”.

Η προμήθεια για όποιον καταφέρει να πουλήσει το πακέτο αυτό, σίγουρα δεν είναι αμελητέα, ενώ το ποσό της συναλλαγής θα μετρήσει και στα αποτελέσματα των ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών.

Η Eurobank ΑΕΠΕΥ που φέρεται να διαχειρίστηκε την πώληση των 3 πακέτων των 8.900.000 μετοχών της οικογένειας Λάτση αξίας 49.840.000 εκατ. ευρώ, είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς είναι βέβαιο οτι για τον μήνα Ιούλιο θα “δει” την κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Αγοραστής του ενός πακέτου των 5.000.000 μετοχών έχει επιβεβαιωθεί οτι είναι το βρετανικό fund Brevan Howard, αν και πληροφορίες επιμένουν οτι το Fund (εκ των ιδρυτών και μέτοχος είναι μεταξύ άλλων και ο έλληνας Τρύφων Νάτσης), αγόρασε και τα 3 πακέτα των 8.900.000 μετοχών. Το Brevan Howard έχει υπό διαχείριση κεφάλαια (Assets Under Management) ύψους 9,4 δισ. δολαρίων.

Το πακέτο των 6 εκατ. μετοχών και μάλιστα στην τιμή που προτίθεται να το πουλήσει η οικογένεια Λάτση θεωρείται δελεαστικό.


Η τιμή της μετοχής την Παρασκευή ΛΑΜΔΑ -1,46% 6,08 έκλεισε στα 6.08 ευρώ, ενώ τα 6 εκατ. μετοχές, λέγεται οτι τιμολογούνται στα 5,60 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή στην ίδια τιμή που μεταβιβάστηκαν και τα 3 πακέτα της Παρασκευής.


Η πληροφορία οτι το πακέτο των 6 εκατ. μετοχών διατίθεται προς πώληση επιβεβαιώθηκε απο την ιδια την Lamda αργά το βράδυ της Παρασκευής.


Πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν οτι ήδη έχει βρεθεί ένα fund που διαπραγματεύται την αγορά του πακέτου αλλά είναι βέβαιο οτι αυτή την ώρα ειναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και με άλλους υποψήφιους αγοραστές.

Τουλάχιστον δύο έλληνες εφοπλιστές λέγεται οτι έχει προσεγγισθεί.
Πάντως παρά τις διαβεβαιώσεις από την Lamda Development οτι οι μετοχές της εταιρείας που πουλήθηκαν και θα πουληθούν (συνολικά 14,9 εκατ. μετοχές αξίας 83,440 εκατ. ευρώ) “ανήκουν” στην κ. Μαριάννα Λάτση, οσοι παρακολουθούν απο κοντά τις εξελίξεις εντός της οικογένειας Λάτση είναι πεπεισμένοι ότι ποτέ ένα μέλος της οικογένειας δεν διαφοροποιεί την στρατηγική του εαν δεν συμφωνήσει απόλυτα, ο “πατριάρχης” κ. Σπύρος Λάτσης.

Στο παρασκήνιο λέγεται δε οτι η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον κ.Σπύρο Λάτση.
Έμπειροι τραπεζίτες και χρηματιστές σε κατ ιδίαν συνομιλίες επισημαίνουν μάλιστα, οτι εντός των επόμενων μηνών ίσως βγουν και νέα πακέτα απο την οικογένεια Λάτση, προς πώληση στην αγορά.

Σημειώνεται οτι μετά την πώληση των 14,9 εκατ. μετοχών, αξίας 83,440 εκατ. ευρώ, το ποσοστό του μεγαλομετόχου στην Lamda Development, θα διαμορφωθεί πέριξ του 42,2%
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template