ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Λάδι στη φωτιά Μία κίνηση σαφώς απαξιωτική για τον δωρητή

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Πάμε λοιπόν να δούμε τι σημαίνει η κίνηση Μαρινάκη-να δώσει πίσω τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης Μένουμε Σπίτι.

Πρώτα απ΄όλα η απόφαση του Μαρινάκη δεν ήταν ακαριαία. Μεσολάβησε αρκετός χρόνος, προκλήθηκε σάλος στα ΜΜΕ, και στη συνέχεια δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα.

Από τον Βασίλη Μπόνιο


Ο εφοπλιστής και μηντιάρχης Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αρκετό χρόνο να καπνίσει τα πούρα του, να οργισθεί, να φτύσει, να γαμοσταυρίσει, να τα ξύσει, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Καθώς διάβαζε τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά πήρε τη τελική του απόφαση. Να επιστρέψει στη κυβέρνηση το δώρο της.




Ο Μαρινάκης επέστρεψε στη κυβέρνηση, δηλαδή στον Μητσοτάκη το δώρο του. Μία κίνηση σαφώς απαξιωτική για τον δωρητή.

Μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι πρόσκληση σε μονομαχία ή μήνυμα ότι ο πόλεμος θα ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή. Είναι σαν να δεις τη Τουρκία και την Ελλάδα να αποσύρουν αντίστοιχα τους πρέσβεις τους.

Το εάν ο Μαρινάκης οργίστηκε γιατί πήρε λιγότερα από τους υπόλοιπους ή εάν έστω και αργά δεν θέλησε να συμμετάσχει σ΄αυτό το φιάσκο (όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή του) είναι κάτι που ο ίδιος γνωρίζει.

Η κίνησή του λοιπόν είναι σαφώς απαξιωτική προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Είναι επίσης απαξιωτική για τους υπόλοιπους Κορλεόνε που έσπευσαν να παντελονιάσουν το χρήμα μίας διαφήμισης που όφειλε να παραχθεί, να διανεμηθεί και να προβληθεί δωρεάν.

Είναι σαν να τους λέει ότι τους έχει γραμμένους εκεί που δεν πιάνει φως.

Με τη κίνησή του αυτή ανοίγει νέο κύκλο συζήτησης γύρω από την καμπάνια και παρατείνει το κυβερνητικό άγχος μια και η κυβέρνηση-όπως είναι λογικό-θέλει να αφήσει πίσω της αυτήν την υπόθεση.

Εάν την κίνηση Μαρινάκη ακολουθήσουν και κάποιοι άλλη εκδότες θα αρχίσει νέος κύκλος αίματος και είναι πολύ πιθανό εξαιτίας των 20 εκατ. του Μένουμε Σπίτι η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση που θα μπορούσε να την οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.

Οπως και νάχει ο Μαρινάκης έριξε λάδι στη φωτιά της υπόθεσης.

Η ανακοίνωσή του>

Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.


Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template