Δένδιας:Η Κύπρος δεν μας έχει ανάγκη-Απογοήτευση με την στάση της Ελλάδας

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Απογοητευμένη με την ελληνική κυβέρνηση είναι η Λευκωσία, η οποία βλέπει τo Barbaros να πραγματοποιεί έρευνες από χθες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και την ίδια
στιγμή την Αθήνα, να διαπραγματεύεται με την Άγκυρα για το πως θα μοιράσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ειδικότερα οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου, Αλέξανδρου Διακόπουλου, για την διαφορετικότητα των περιπτώσεων του Oruc Reis στο Καστελόριζο και του Barbaros στη Κύπρο, προκάλεσαν την οργή της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο κ. Δένδιας, είχε δηλώσει πως «καθόλου δεν μας έχει ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία.Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος. Η Ελλάδα δεν δικαιούται και δεν πρέπει -και εδώ είναι μια τεράστια παγίδα- να υποκαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και δηλώσεις του κ. Διακόπουλου ο οποίος ανέφερε πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά το Oruc Reis στο Καστελόριζο και το Barbaros στην Κύπρο. Υποστήριξε πως «Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, το οποίο υφίσταται και αυτό βέβαια την βάναυση καταπάτηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, σε μία σχεδόν πειρατική ενέργεια της Τουρκίας, που έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Aλλά δεν είναι και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Όμως αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέγαμε για το Oruc Reis».

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Λευκωσία δεν μπορεί να κατανοήσει πως η Ελλάδα θα μπει σε διαπραγμάτευση με τη Τουρκία για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, ενώ εντός της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζουν να βρίσκονται τουρκικά πλοία πραγματοποιώντας έρευνες και γεωτρήσεις.

Κάτι τέτοιο, θεωρείται ως εγκατάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πλέον βλέπει ως πιο πιθανό να υπάρξει μία λύση για το κυπριακό εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει σημαντικές αποστάσεις διαμηνύοντας ουσιαστικά στην Λευκωσία πως από δω και πέρα είναι μόνη της, καθώς φοβάται πως αν την στηρίξει και αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Άγκυρα θα βγάλει τα πλοία στο Αιγαίο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι επίσης δυσαρεστημένη από τη στάση της ΕΕ, η οποία εκμεταλλευόμενη την ελληνική στάση επίσης «σφυρίζει αδιάφορα», γι' αυτό υπήρξε και το τηλεφώνημα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template