ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ -Η σιωπηλή νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ποια πιστεύω ότι είναι η δικιά μας σιωπηλή νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία για την οποία δεν έχω διαβάσει τίποτα πουθενά.

Τα γεωπολιτικά δεν με ενδιαφέρουν και πολύ για να πω την αλήθεια καθώς σε τέτοιες χοντρές καταστάσεις είμαστε μόνοι και όλα καταλήγουν στην σωστή συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και τελικά στα παλικάρια και στα κορίτσια των ΕΔ.

Toυ Νικόλα Κατσίμπα

Αυτές είναι λοιπόν μερικές από τις κρυφές πτυχές της επιτυχημένης μας αντίδρασης:

1. Μετά από μια τεράστια οικονομική κρίση, η κατάσταση του στόλου είναι πάνω κάτω γνωστή… Οι Τουρκικές υπηρεσίες το ξέρουν καλά αυτό και σίγουρα και πόνταραν πάνω του. Παρόλα αυτά, ο ναύσταθμος άδειασε!!! και γέμισε το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος με όλο το στόλο σε ανέλπιστα γρήγορο ρυθμό και κυρίως λόγω στις πραγματικά ηρωικές προσπάθειες των πληρωμάτων. Δεν είναι και λίγο από το πουθενά να βλέπεις μονάδες που δεν περίμενες. Αυτή η άμεση κινητοποίηση κάθε μονάδας και ο καταιγιστικός εγκλωβισμός καθενός Τουρκικού σκάφους ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό των απέναντι. Εμείς θα χάναμε μερικά πλοία. Αυτοί θα έχαναν έναν στόλο. Κι αυτό δεν είναι δικιά μου εκτίμηση αλλά ατόμων τα οποία είμαστε τυχεροί που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται αυτή την ιστορική στιγμή.


2. Η αποφασιστικότητα και η ευρύματικοτητα των πληρωμάτων ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Αλλαγές σε κινητήρες ελικοπτέρων που θέλουν πάνω από εβδομάδα ολοκληρωθήκαν σε ελάχιστες ώρες.

Άπειρα χρόνια προβλήματα μονάδων επιφάνειας αντιμετωπίστηκαν άμεσα για να καταφέρουν να πάρουν θέσεις εκεί που έκρινε η ηγεσία. Ουσιαστικά, τα πληρώματα μας έλυσαν τα χέρια της ηγεσίας κάνοντας μαγικά. Άπειρα προβλήματα σε διαθεσιμότητα πλοίων λύθηκαν αστραπιαία λόγω της υπέρβασης που έκαναν υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των οποίων τα ονόματα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά.

3. Τα πληρώματα των υποβρυχίων μας απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι ό,τι πιο επαγγελματικό, καταρτισμένο και ικανό διαθέτει αυτή η χώρα. Ακόμα ψάχνουν οι απέναντι…

4. Υπήρξε ένα κύμα φρέσκων και αξιόμαχων αποστράτων οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν παρόντες αν και δεν ήταν ανάγκη. Αυτό είναι ενδεικτικό του ηθικού των ΕΔ. Αυτό είναι επίσης απίστευτα σήμαντικο καθώς απέναντι μας έχουμε μια Τουρκία που καταδιώκει και φυλακίζει τα πιο έμπειρα στελέχη της, ενώ εμείς σε κρίσιμες στιγμές φαίνεται ότι λαμβάνουμε τεράστιες ενέσεις εμπειρίας. Αυτό από μόνο του είναι ο κρυμμένος μας άσσος.

5. Η ηγεσία του ΠΝ έδειξε ότι είναι πραγματικά ό,τι πιο καταρτισμένο, επιχειρησιακό, εμπνευσμένο και ετοιμοπόλεμο είχαμε στην σύγχρονη ιστορία. Και το λέω αυτό με συγκίνηση.

6. Και πάνω απ’όλα, η πολιτική ηγεσία συνεργάστηκε άψογα με την στρατιωτική, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό που δεν είχαμε μέχρι τώρα τουλάχιστον δείξει – αποτρεπτική ισχύ.

Οι ιστορίες που ακούω είναι πολλές και είναι συγκινητικές. Τα ίδια συνέβησαν και σε ΣΞ και ΠΑ. Το τι θα γίνει στη συνέχεια και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αλλά επίπεδα, αυτό το ξέρουν άλλοι. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι περήφανος, υπόχρεος, και εθνικά και προσωπικά ευγνώμων.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Δεν παίζεστε.


Ποια πιστεύω ότι είναι η δικιά μας σιωπηλή νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία για την οποία δεν έχω διαβάσει τίποτα…

Δημοσιεύτηκε από Nikolas Katsimpras στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template