Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ο Γουόρεν Μπάφετ σπάει τη σιωπή του με deal 10 δισ. δολ

Η Berkshire Hathaway Inc., η οποία παρέμεινε σιωπηλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας έσπασε τη σιωπή της στο τέλος ενός σαββατοκύριακου διακοπών
για την 4η Ιουλίου με την μεγαλύτερη αγορά της τελευταίας τετραετίας. 

Η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου και τα αποθέματα αποθήκευσης της Dominion Energy Inc. έστειλε σήμα στην αγορά ότι ο Μπάφετ είναι έτοιμος να… επιτεθεί μετά την ανάπαυλα του Μαίου, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κας καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου του Maryland. «Είναι πολύ θετικό ότι στέλνει ένα μήνυμα για τη σωστή συμφωνία στη σωστή τιμή, 10 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα,» Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε, είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε. »

Το deal των 4 δισ. δολαρίων έκλεισε με την Berkshire Hathaway να αγοράζει περιουσιακά στοιχεία μεταφοράς και αποθήκευσης της Dominion Energy. Συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η συμφωνία ανέρχεται περίπου σε 10 δισ. δολάρια.

Έσπασε τη σιωπή του ανακοινώνοντας τη μεγαλύτερη εξαγορά εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Η εταιρεία του Berkshire Hathaway συμφώνησε να αποκτήσει αγωγούς φυσικού αερίου και ενεργητικό αποθήκευσης ενέργειας από την Dominion Energy σε ένα deal αξίας σχεδόν 10 δισ. δολαρίων.

Το γεγονός ότι ο Μπάφετ είναι διατεθειμένος σε αυτή την περίοδο να προχωρήσει σε μία τόσο μεγάλη συμφωνία στέλνει ένα θετικό σήμα στην αγορά, σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg. O «προφήτης της Όμαχα» είχε τελείως διαφορετική στάση στην αρχή της πανδημίας, όταν και έσπευσε μάλιστα να πουλήσει μερίδια, που κατείχε στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Η Berskhire Hathaway θα καταβάλλει 4 δισ. δολάρια για τα στοιχεία ενεργητικού της Dominion Energy, ενώ θα αναλάβει και το χρέος της ύψους 5,7 δισ. δολαρίων.
Στην ετήσια συνάντηση μετόχων τον Μάιο, ο Γουόρεν Μπάφετ είχε τονίσει ότι δεν έβλεπε πολλές ευνοϊκές συμφωνίες.
Στην ετήσια συνάντηση μετόχων τον Μάιο, ο Μπάφετ αποκάλυψε ότι η Berkshire είχε 137 δισ. δολάρια σε μετρητά, ποσό-ρεκόρ, καθώς και ότι δεν έβλεπε πολλές ευνοϊκές συμφωνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...