ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ HΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑ -Σφαίρες στην απροστάτευτη πόλη

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Κι ενώ είναι πρόσφατες οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εκβιαστών αστυνομικών οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι. Ειδικά στο κύκλωμα της προστασίας έχουμε
διαρκώς ανακατατάξεις καθώς οι νεκροί διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Από τον Ian Ford

Το να πούμε ότι η Αστυνομία είναι απλά παρατηρητής μοιάζει με πολύ απόμακρη διατύπωση μια και στις περισσότερες περιπτώσεις εκβιασμών και προστασίας επιχειρήσεων αστυνομικοί βρίσκονται ανάμεσα στους εκβιαστές-προστάτες.


Ειδικά στα νότια προάστια και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή της Βούλας έχει χαθεί η μπάλα από το πιστολίδι που πέφτει ανάμεσα στις συμμορίες με προέλευση σχεδόν απ΄όλες τις εθνικότητες του κόσμου.


Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά είναι η επίθεση που έγινε στις 9 το βράδι στο πάρκινγκ της Ηπειρώτισσας στη Βάρης-Κορωπίου.
Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό delicatessen της περιοχής από το οποίο παρελαύνουν όλα τα φρούτα του κήπου, από celebrities, τραγουδιστές, επιχειρηματίες και τους γόνους τους έως την ελίτ του υποκόσμου.
Εδώ στο πάρκινγκ της επιχείρησης οι δύο αναβάτες μιας Honda Translap γάζωσαν με 10 σφαίρες 50χρονο άνδρα ο οποίος τραυματισμένος στη κοιλιά και το χέρι δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη στο protothema.gr το θύμα είχε αναπτύξει μεγάλο πεδίο δράσης με αποτέλεσμα να μπει στο μάτι ανταγωνιστών του, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τις επεκτατικές του τάσεις .

Στους ανταγωνιστές του λοιπόν αλλά και σε παλιούς ανεξόφλητους λογαριασμούς με άλλους σκληρούς της νύχτας, επικεντρώνονται από χθες το βράδυ οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας του. Ψάχνουν να βρουν ποιος όπλισε το χέρι των δυο αναβατών στο μαύρο Honda Transalp, οι οποίοι αν και του έριξαν δέκα σφαίρες, δυο μόλις τον τραυμάτισαν σε κοιλιά και χέρι, χωρίς να καταφέρουν να τον σκοτώσουν αν κι αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός, εκτιμά η Αστυνομία.Tο θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Συγκεκριμένα, το 2002 το όνομά του είχε εμπλακεί στην μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία.
Με βάση τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες είχαν διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία μέσω της οποίας εκδόθηκαν συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών. Το θύμα της χθεσινής δολοφονικής απόπειρας συγκαταλεγόταν σε μια λίστα 8 ανδρών που δεν είχαν συλληφθεί αλλά καταζητούνταν από τις Αρχές καθώς θεωρούνταν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μάλιστα ο νούμερο ένα καταζητούμενος ήταν ο μακαρίτης Bασίλης Στεφανάκος ο οποίος την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών, καθώς μετά από ξεκαθάρισμα αντίπαλων ομάδων, το καλοκαίρι του 2000, κατάφερε με συνεργασίες, παραγκωνισμούς, πληρωμές να ελέγξει σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή στις 11.08.2002.

Από τότε κι ύστερα το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στη Βούλα άρχισε να χάνεται σταδιακά από το προσκήνιο, επιλέγοντας την σιγουριά του παρασκηνίου χωρίς όμως να χάσει ούτε την δύναμη αλλά ούτε και την επιρροή του στη νύχτα. Λέγεται δε ότι οι δραστηριότητες του επικεντρώθηκαν σε περιοχές – φιλέτο της πρωτεύουσας, για παράδειγμα στο Κολωνάκι κάνοντας μπίζνες όχι απαραίτητα στη παρανομία αλλά «καθαρές» εμφανιζόμενος πλέον ως επιχειρηματίας. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template