Λίστα Πέτσα: larissanet.gr, lamiareport.gr επιστρέφουν επίσης χρήματα

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Τα επαρχιακά site larissanet.gr και lamiareport.gr ακολουθούν τον δρόμο της Alter Ego και του cretalive.gr, επιστρέφοντας τα χρήματα που έλαβαν από την κρατική
καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”, μέσω της περίφημης «λίστας Πέτσα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διαχειριστή της ιστοσελίδας lamiareport.gr, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, «εάν μας είχε ζητηθεί να συμμετέχουμε δωρεάν στην καμπάνια για την προστασία των πολιτών από την πανδημία είναι αυτονόητο ότι θα το κάναμε, όπως και όλα τα ΜΜΕ που σέβονται τον εαυτό τους». Όμως, «η λίστα Πέτσα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα ποσά που πήραν τα Μέσα Ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη καμπάνια είναι η επιτομή της αναξιοκρατίας».



«Η κατανομή της καμπάνιας για τον κορωνοϊό δεν έγινε με αξιοκρατία, με κριτήρια και διαφάνεια», υποστηρίζει για τους λόγους της επιστροφής των χρημάτων και η ιστοσελίδα larissanet.gr. «Με τη λίστα φάνηκε ξεκάθαρα πως ενισχύθηκαν παράνομα ΜΜΕ που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο, Μέσα Ενημέρωσης και τοπικά που δημοσίευσαν fake news για κρούσματα και ανύπαρκτους θανάτους, Mέσα Ενημέρωσης χωρίς εργαζόμενους και με μικρή έως ανύπαρκτη επισκεψιμότητα. Ενισχύθηκαν κυρίως ‘ημέτεροι’ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του site.

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ),
τέλος, στρέφει τα πυρά της στον επικεφαλή του ομίλου της Alter Ego, Ευ. Μαρινάκη, κατηγορώντας τον για υποκρισία σε σχέση με την απόφαση να επιστρέψει τα χρήματα της κρατικής επιδότησης. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι «το 50% των ανέργων του κλάδου των ΜΜΕ» αποτελούνται από εργαζόμενους του MEGA, του ΔΟΛ του in.gr και του Βήμα FM, λόγω των επιχειρηματικών κινήσεων του Ευ. Μαρινάκη. «Αν ήθελε πράγματι να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων ας μοίραζε τα χρήματα της κρατικής επιδότησης απευθείας μέσω της εταιρείας του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το σωματείο των τεχνικώνδιερωτάται αν τον επιχειρηματία τον «‘χαλάει’ η μοιρασιά της κυβέρνησης ή η λογική των κρατικών επιδοτήσεων;» και «αν ίσχυε το δεύτερο γιατί δεν σταματήσατε την διαδικασία χρηματοδότησης εν τη γενέσει της;».«Ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες που του αναλογούν και να παρουσιάσει τον εαυτό του, άλλη μια φορά, σαν ακριβοδίκαιο και εθνοσωτήρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template