Δημοσκόπηση MRB: Οι Έλληνες ενδιαφέρονται για την τσέπη τους και στέλνουν εκπαίδευση και κορωνοϊό στα «αζήτητα»! (video)

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για το μήνα Ιούνιο, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενεργοί πολίτες.

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες κλήθηκαν να θέσουν με σειρά προτεραιότητας, τα πέντε -κατά τη γνώμη τους- σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Έλληνες καθίσταται η «Ανεργία» (49,3%), ακολουθεί το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό με 39,5%, έπειτα η «Υγεία / Περίθαλψη» με 32,8%. Όπως φαίνεται, το «Οικονομικό ζήτημα και η ανάπτυξη» δεν απασχολούν ικανή μερίδα πολιτών, καθώς το κατέταξαν στην 4η θέση με μόλις 30,2% των πολιτών να το θεωρεί πρόβλημα, ενώ η «Πανδημία του κορωνοϊού», που μετρά 11 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως, βρίσκεται μόλις στην 5η θέση με 29,9%.



Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι η «Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα» δεν καθίσταται ιδιαίτερο πρόβλημα για τους πολίτες, καθώς το κατέταξαν στην 7η θέση με 12,4%.





Ωστόσο, στο ερώτημα «Αν η πανδημία έχει επηρεάσει το οικογενειακό εισόδημα», το 41,3% των πολιτών απάντησε ότι το εισόδημα έχει ήδη μειωθεί, λόγω του Covid-19, ενώ το 20,8% απάντησε ότι οι επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα θα φανούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.



Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 66% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».



Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δημοσκόπηση έθιξε και άλλα ζητήματα, πολιτικού περιεχομένου, με σκοπό να γίνει ξεκάθαρη η προτίμηση του κόσμου αναφορικά με τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρεται το γεγονός, ότι οι πολίτες με ποσοστό 40,1% δείχνουν την ξεκάθαρη προτίμησή τους στη ΝΔ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,9%.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.



Τέλος, στη δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα «Ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;», με το 47,5% να απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 31,6% απάντησε «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template