Ξαφνικά η οικογένεια Rothschild και λοιποί ισχυροί του χρήματος επιτίθενται στον Κυριάκο

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Και ξαφνικά από εκεί που δεν το περίμενε ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε απέναντι στην παγκόσμια ελίτ του χρήματος εξαιτίας μίας επένδυσης και συγκεκριμένα του Kassiopi Project.

Έτσι βρέθηκαν απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό εκτός της οικογένειας Ρότσιλντ που μέσω του Νατ Ρότσιλντ ανοικτά πλέον τάσσεται κατά της επένδυσης, στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός επενδυτής Jörg Rockenhäuser, υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού ομίλου Permira, ο Rob Lucas, Managing Partner της CVC Capital, καθώς και ολλανδικά επιχειρηματικά κεφάλαια.

Κοινό τους σημείο-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χρυσικόπουλου στο Capital.gr- είναι ότι ως ιδιοκτήτες μεγάλων “φιλέτων” γης στην ευρύτερη περιοχή αντιδρούν στην υλοποίηση μιας επένδυσης που προχώρησε και αδειοδοτήθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις από το 2013 μέχρι σήμερα.Mάλιστα ο Νat Rothschild προχώρησε σε έναν ανοίκειο χαρακτηρισμό κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Με αφορμή την προ ημερών επίσκεψη του Πρωθυπουργού για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα, ο Νατ Ρότσιλντ (στη κεντρική φωτό παρέα με δύο γιαγιάδες στους Οθωνούς) με δύο αναρτήσεις του στο Twitter χαρακτήρισε “ανόητο” (foolish) τον Έλληνα Πρωθυπουργό “που προασπίζεται αυτό το έργο” και “φιάσκο” την άνω των 120 εκατ. ευρώ επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στην Β.Α. Κέρκυρα.
Eικόνες από την έπαυλη Rothschild στη Κέρκυρα

Ο 49χρονος τραπεζίτης που κατοικεί στην Ελβετία, πέραν των ανοίκειων χαρακτηρισμών κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού, στις αναρτήσεις του χαρακτήρισε την επένδυση ως “απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή” που οδηγεί την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας ΄70 και δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία.


Παράλληλα, δημοσιοποίησε και μια φωτογραφία από τις περιορισμένης έκτασης κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης, κάνοντας λόγο για “χιλιάδες” κατοίκους που συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό (σ.σ. ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη) κατά την άφιξή του στην εκδήλωση των εγκαινίων, εκδήλωση που χαρακτήρισε “ιδιωτικό πάρτι επίδειξης”.
Αντιδράσεις από ιδιοκτήτες γειτονικών εκτάσεων

Οι απρεπείς αυτές τοποθετήσεις αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στην πολυετή διαμάχη μεταξύ μιας ομάδας δισεκατομμυριούχων αλλοδαπών ιδιοκτητών γης στην ευρύτερη περιοχή της Κασσιώπης, Άγιου Στεφάνου, Κερασιάς στην βορειοανατολική Κέρκυρα, οι οποίοι επιχειρούν να εμποδίσουν την αξιοποίηση της έκτασης των 490 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε το 2012, μέσω διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, στην NCH Capital.Εκτός της οικογένειας Ρότσιλντ που μέσω του Νατ Ρότσιλντ ανοικτά πλέον τάσσεται κατά της επένδυσης, στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός επενδυτής Jörg Rockenhäuser, υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού ομίλου Permira, ο Rob Lucas, Managing Partner της CVC Capital, καθώς και ολλανδικά επιχειρηματικά κεφάλαια.

Κοινό τους σημείο, όπως αναφέρθηκε, είναι ότι ως ιδιοκτήτες μεγάλων “φιλέτων” γης στην ευρύτερη περιοχή αντιδρούν στην υλοποίηση μιας επένδυσης που προχώρησε και αδειοδοτήθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις από το 2013 μέχρι σήμερα.

Μέλη της ομάδας αυτής ανοικτά στηρίζει συλλόγους και άλλες οργανώσεις στην Κέρκυρα, οι οποίοι εμφανίζονται να τάσσονται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος πλην για το προ ετών μείζον θέμα της αποτυχημένης διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η Κέρκυρα σε ανεξέλεγκτη χωματερή, δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία. Μάλιστα είχαν δημοσιοποιήσει εκτενώς την αντίθεσή τους σε διεθνή μέσα, στη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία.
Η μυστική συνάντηση Τσίπρα με την Rothschild & Co

Σ΄αυτό το σημείο το Κουρδιστό Πορτοκάλι θυμίζει στους αναγνώστες του το μυστικό ταξίδι του Τσίπρα (γάτουλας με πέταλα και ενδιαφέρουσες “άκρες” για το παιδί από τα Τζουμέρκα) από τη Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στις 30 Ιανουαρίου 2017 και το οποίο είχε προκαλέσει σάλο.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός είχε μυστικές συναντήσεις στο Παρίσι με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild & Co και του ομίλου L’Oreal.
Η εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι. «Η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».

Αντιστοίχως, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L’Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίιλου Jean-Paul Agon, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων». (Το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed»).
Κυριάκος> Είμαστε κράτος ΔικαίουΟ Πρωθυπουργός είχε αναφερθεί κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ζήτημα των αντιρρήσεων που διατυπώνονται. “Η εναλλακτική θα ήταν να μην κάνουμε απολύτως τίποτα, να μην δημιουργούμε καινούργιες θέσεις απασχόλησης και να μην καταφέρουμε, τελικά, ούτε το περιβάλλον να προστατεύσουμε -διότι πολλές φορές εκτάσεις οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες δεν δημιουργούν και τα κίνητρα για την απαραίτητη προστασία του περιβάλλοντος”, ανέφερε, συμπληρώνοντας: “Είμαστε Κράτος Δικαίου, το Ελληνικό Κράτος πρέπει να τιμά την υπογραφή του”.

Και όταν με το καλό ολοκληρωθεί η επένδυση και γίνει ο συνολικός απολογισμός πιστεύω ότι και αυτοί οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις θα αντιληφθούν ότι οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια -γιατί θέλω να τονίσω ότι είναι μια επένδυση η οποία, παρά τα όσα μπορεί να ακούγονται, στηρίχθηκε ουσιαστικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις από το 2013 μέχρι σήμερα, καθώς πολλές από τις άδειες χορηγήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση- όλοι θα αντιληφθούν ότι αυτό το οποίο γίνεται είναι, τελικά, καλό όχι μόνο για τους επενδυτές. Πρωτίστως είναι καλό για τον τόπο, καλό για την Κέρκυρα, καλό για τη χώρα”, τόνισε

Σημειώνεται πως η επένδυση της NCH έχει μέχρι σήμερα κληθεί να αντιμετωπίσει δεκάδες εμπόδια που δεν περιορίζονται μόνο στις 11 προσφυγές που στο σύνολό τους κατέπεσαν. Από τους προπηλακισμούς των επενδυτών όταν “τόλμησαν” να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την αξιοποίηση της έκτασης, μέχρι την πολεμική επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον προσκείμενο στην τότε κυβέρνηση Δήμο και Περιφέρεια.

Η NCH έχει δεσμευτεί ότι στο Kassiopi Project που θα εκτείνεται σε 500 στρέμματα γης, το 93% θα είναι χώρος πρασίνου ενώ η δόμηση θα περιορίζεται στο 7% της έκτασης, σε τρεις ξεχωριστές ζώνες για τη διατήρηση του φυσικού τοπίου. Στόχος είναι η δημιουργία πολυτελούς θερέτρου 5 αστέρων, με συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, μαρίνας κ.α.
Σε περιβαλλοντικό επίπεδο προβλέπεται η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, σύγχρονου σταθμού αφαλάτωσης για την υδροδότηση του έργου (υδροδότηση από την θάλασσα) και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, σύστημα δασοπροστασίας (πυρασφάλεια), ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή κλπ.

Τη διαχείριση του Kassiopi Resort θα αναλάβει διεθνής operator, ενώ το έργο στη κατασκευαστική φάση θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας και όταν τεθεί σε λειτουργία θα απασχολεί 500 μόνιμες θέσεις εργασίας. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template