Κορονοϊός: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα σε λεωφορεία, Μετρό και Ηλεκτρικό

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Ενισχύεται από το Σάββατο η συχνότητα των δρομολογίων στις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) για το μήνα Αύγουστο,
στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Με τη μείωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς – λόγω καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού – και τις υψηλές θερμοκρασίες – που δεν επιτρέπουν την παραμονή στη στάση – να έχουν ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό σε λεωφορεία και τρόλεϊ ευνοώντας την εξάπλωση της πανδημίας, το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στην άμεση λήψη μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, 1η Αυγούστου.


Έτσι, ενισχύεται από το Σάββατο η συχνότητα των δρομολογίων στις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ)
για το μήνα Αύγουστο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων και τονίζουν πως ο συνωστισμός και η μη τήρηση των απλών μέτρων υγιεινής είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του κορονοϊού,. Έτσι από το βράδυ της Πέμπτης άρχισε η ανάκληση αδειών του προσωπικού των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι αλλαγές σε Μετρό και Ηλεκτρικό
Ειδικότερα, κατά τις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στα 7 λεπτά.
Πόσο συχνά θα περνούν λεωφορεία και τρόλεϊ


Αντίστοιχα, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, βάσει του νέου προγραμματισμού, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων.

Εφόσον, χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.

Μόνο για το 20% των οδηγών άδεια τον Αύγουστο
Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του έκτακτου προγράμματος των δρομολογίων, το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του Οργανισμού που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο, δεν θα υπερβεί το 20%.

Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου, αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, και ευχαριστεί τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.
Υποχρεωτικές μάσκες και αποστάσεις
Σημειώνεται πως το επιβατικό κοινό θα πρέπει να τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών.

Επίσης, η χρήση των ανελκυστήρων απαγορεύεται, με εξαίρεση τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Τέλος, σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή θύρα. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template